Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De scholen zijn weer begonnen: 'Meer ruimte is er niet'

De scholen zijn weer begonnen: 'Meer ruimte is er niet'

MIDDELBURG - In plaats van een grote kick-off in Vlissingen en een introductiekamp zijn de eerstejaars van HZ in kleine groepjes aan het collegejaar begonnen. Ze kregen ter introductie informatie en werden wegwijs gemaakt op de HZ. “Ik heb met ze te doen”, zegt bestuursvoorzitter John Dane.

Volgens hem beginnen er in vergelijking met vorig jaar net zo veel of zelfs iets meer studenten aan een studie op de HZ. Precies weten doet hij het niet. “We hebben veel buitenlandse studenten en het is nog onduidelijk of zij allemaal mogen komen en kunnen beginnen.” 

Verbonden

Hij vindt het jammer dat er sprake is van een sobere start. “Het is bewezen dat het goed is als studenten zich verbonden met elkaar, de school en de stad. Als die connectie er niet is, is de uitval veel groter.” 

John Dane zegt er dan ook alles aan te willen doen om dat te voorkomen. Tijdens de introductieactiviteiten is er ruimte gegeven aan organisaties als HZ Cult, HZ Sport en studentenverenigingen, die volgens Dane zeer belangrijk zijn, om zich te presenteren. “We hadden voor de vakantie de hoop dat we meer ruimte zouden krijgen, maar die is er niet.” 

Campus

De HZ gaat door zoals ze voor de vakantie bezig was: ‘Online waar het kan, ‘on campus’ waar het moet’. “We hebben veel oog voor de eerstejaars, omdat fysieke ontmoetingen juist voor hen belangrijk zijn.” Studeren is meer dan het vergaren van kennis. “Naast kwalificerend is een studie socialiserend en moet je je persoonlijk kunnen ontwikkelen. Die laatste twee komen door corona in het gedrang.”

Meer uit Middelburg

Keramiek en beeldhouwen bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Zondag 2 april biedt de route tussen 13.00 en 17.00 uur tal van interessante exposities en tentoonstellingen. Wandel langs de 35 deelnemende ateliers en galeries en u zult aangenaam verrast worden door hun gevarieerde aanbod. 

19 minuten geleden
Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

22 uur geleden
Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

23 uur geleden
Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

1 dag geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

1 dag geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

1 dag geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

1 dag geleden