Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De scholen zijn weer begonnen: 'Het komt vooral op gedrag aan'

De scholen zijn weer begonnen: 'Het komt vooral op gedrag aan'

GOES - Eric Boerhout begint officieel pas op 1 september, maar heeft ‘een vliegende start’ gemaakt’. De nieuwe rector van het Ostrea Lyceum is al regelmatig in Goes om met het team te overleggen over het nieuwe schooljaar. “Een bijzonder jaar."

ric Boerhout heeft zijn tijd de laatste weken verdeeld tussen zijn baan als directeur van Un1ek in Vlaardingen en het Ostrea Lyceum in Goes. “Met het managementteam moeten we hier alles in goede banen zien te leiden. Je moet veel organiseren, want je krijgt een karrenvracht aan bijzondere info.” 

Duidelijkheid

Met de hoeveelheid kan hij leven, maar hij hoopt wel op meer duidelijkheid. “Daaraan ontbreekt het wel eens. We gaan weer volledig open, maar er zijn vragen en soms zorgen. We nemen maatregelen om alles zorgvuldig te doen.” Praktisch is alles geregeld in de Ostrea-gebouwen aan de ‘s-Heer Elsdorpweg, Bergweg en Fruitlaan. 

Zoemer

Zo zijn er looproutes gemaakt, is de plek van de docenten in de klas afgebakend en gaat de zoemer straks iets eerder voor docenten dan voor leerlingen. “Je kunt heel veel regelen, maar het komt nu vooral op gedrag aan. Ik denk dat we onze kinderen soms zullen moeten helpen herinneren aan de maatregelen.” 

Boerhout vindt dat het onderwijs ‘een groot compliment’ verdient voor hoe het is omgegaan met de coronacrisis. “Het imago van de docenten was de laatste jaren wat afgekalfd, maar als je ziet hoe flexibel ze zijn geweest, dan vind ik dat fenomenaal. Ook dit jaar gaan we het beste ervan maken.”

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Wielerfestijn in Borsele

HEINKENSZAND - De maandelijkse bijdrage voor de Bode van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele gaat deze keer over de ZLM Tour.

11 uur geleden
Personen op de vlucht na ongeluk A58 Goes

GOES - Twee personen zijn gisteren aan het einde van de avond op de vlucht geslagen nadat zij betrokken waren geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Goes.Ter hoogte van de Nansenbaan zouden op de rijbaan richting Bergen op Zoom rond 23.25 uur twee personenauto’s met elkaar in botsing zijn gekomen. De inzittenden van één van de voertuigen zouden via de snelweg zijn weggerend richting het crematorium aan de Goese zijde van de A58. Politieagenten zochten nog in de omgeving maar er werd niemand aangetroffen.Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto’s getakeld. Het ongeluk werd overigens gemeld als zijnde met letsel, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond

19 uur geleden
Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

1 dag geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

2 dagen geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

2 dagen geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

2 dagen geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

3 dagen geleden