Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De scholen zijn weer begonnen: 'Als docent ga je ook het gesprek aan'

De scholen zijn weer begonnen: 'Als docent ga je ook het gesprek aan'

MIDDELBURG - Locatiedirecteur Gerrit Terlouw van het Calvijn College in Middelburg begint vol goede moed aan het nieuwe schooljaar. “Ik ben blij iedereen weer terug te zien."

Als hij de maanden voor de zomervakantie moet omschrijven komt één woord in hem op. “Heftig”, zegt Gerrit Terlouw. “Toen de scholen dicht gingen, hebben we ons afgevraagd hoe we in deze omstandigheden nog goed onderwijs zouden kunnen geven. We kwamen er snel achter dat onderwijs op afstand meer is dan wat huiswerk in het systeem zetten. We zijn er wel in geslaagd om het goed vorm te geven.” 

Beslag

Terlouw vindt het knap wat zijn docenten en de 380 leerlingen van de vestiging aan de Kruitmolenlaan in Middelburg hebben gepresteerd. Zelf zegt hij ‘nog nooit zoveel te hebben vergaderd’. “Corona legde een enorm beslag op je tijd.” In aanloop naar dit jaar was dat niet anders. Hij prijst zich gelukkig dat zijn school voldoet aan het bouwbesluit en de ventilatie voldoet aan alle eisen. Terlouw en het personeel hebben alle voorzorgsmaatregelen getroffen, zowel qua afstand als hygiëne. “Ik waardeer het werk van de VO-raad enorm. Zij nemen echt het voortouw. Wij volgen.” 

Werkwijze

Terlouw hoopt op een zo normaal mogelijk jaar. Qua werkdruk, maar ook qua werkwijze. “Als je je leerlingen niet ziet, mis je werkelijk een groot stuk van wat het onderwijs zo mooi maakt. Als docent probeer je de kinderen onderwijs te geven, maar je gaat ook het gesprek met ze aan. Dat gaat veel moeilijker als je elkaar niet ziet." 

Meer uit Middelburg

Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

10 uur geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

10 uur geleden
Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

14 uur geleden
Jonge Zeeuwen kruipen in de huid van politici tijdens jongerenparlement

MIDDELBURG - Op 27 en 28 september 2023 hebben een dertigtal Zeeuwse jongeren deelgenomen aan de derde editie van het Zeeuws Jongerenparlement. Een jaarlijks event waarmee de Provincie Zeeland jongeren kennis wil laten maken met politiek en democratie en wil betrekken bij Zeeuwse onderwerpen.

14 uur geleden
Auto tegen boom Zwaanweg Koudekerke

KOUDEKERKE - Een personenauto is donderdag aan het einde van de avond flink beschadigd geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk in het buitengebied van Koudekerke.

17 uur geleden
The Black Archives Meet Up in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 verzorgt The Black Archives Amsterdam een lezing en een pop-up expositie over ons gedeelde slavernij- en koloniale verleden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

18 uur geleden
Stichting Fokuswonen werft nieuwe talenten op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Een aantal medewerkers en Middelburgse cliënten van Stichting Fokuswonen, bedacht een unieke en eenmalige actie om nieuwe talenten in de zorg te werven voor Stichting Fokuswonen. Werken in de zorg is bij Fokus nét even anders, net als deze actie.

18 uur geleden