Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De rode loper naar de kunst ligt weer uit

De rode loper naar de kunst ligt weer uit

GOES - Nog tot en met 29 juni is in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes iedere dag het werk van acht kunstenaars te zien. Naast keramiek, schilderijen en tekeningen zijn er sculpturen te zien van brons, metaal, polyester en glas. 

‘Goes En Passant’ is een jaarlijkse expositie waarbij allerlei soorten kunst in de etalages van Goese winkeliers hangen. Zo maakt het winkelend publiek ‘en passant’ kennis met kunst. Door corona kon dit in 2020 niet doorgaan en is de overzichtsexpositie verplaatst naar dit jaar. Marius Weststrate uit Wemeldinge is blij dat hij zijn pentekeningen weer kan tonen. “Ik heb vaker geëxposeerd, maar nooit hier”, vertelt hij in de kerk. “Schitterend. Ik hou van gebouwen. Dit komt ook terug in mijn werk. Ik teken landschappen en dorpen. Bomen zijn een van mijn favoriete onderwerpen. In het verleden werd er zoveel gedaan; rechtgesproken, huwelijken en feesten gevierd en grenslinden werden gebruikt als afscheiding tussen landerijen. Ik werk ook in kleur, maar zwart-wit vind ik het mooist, omdat je daarmee beter licht en donker en schaduwen kunt verwerken.”

Goes En Passant is de eerste expo in Goes na de tweede lockdown. “De hele wereld heeft stilgestaan. Je merkt dat de belangstelling voor de tentoonstelling eerst een beetje moest groeien, maar nu is het druk. Gelukkig kan het weer!” Ook Frida van Overbeeke uit Goes is blij dat de expositie dit jaar wel kan doorgaan. Zij maakt bronzen beelden en keramiek en heeft zich laten inspireren door het einde van de lockdown. “Ik zie weer mensen die gaan winkelen. Daarom heb ik een beeld gemaakt van winkelende dames met de titel ‘Gelukkig we mogen weer!’. Ik ben gewoon blijven werken tijdens corona en heb, omdat ik nergens mijn werk heb kunnen verkopen best veel staan. Ik vond het vervelend dat ik al die tijd niks heb kunnen laten zien. Dat is toch een belangrijk onderdeel van het kunstenaarsschap. En het is leuk om zelf weer naar kunst van anderen te kunnen kijken!”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Vlaketunnel dicht voor oefening en onderhoud

VLAKE - Hulpdiensten houden dinsdag in de Vlaketunnel een veiligheidsoefening. Daarom is de tunnel tussen 21.00 en 5.00 uur afgesloten voor het verkeer. Vanwege onderhoudswerk is de Vlaketunnel ook dicht van maandag 21.00 tot dinsdag 5.00 uur. Er geldt beide keren een omleiding via de N289.

2 uur geleden
Dorpshuis in Kattendijke zoekt nieuwe beheerder / exploitant

KATTENDIJKE - Per 1 oktober aanstaande stopt de huidige beheerder met de exploitatie van dorpshuis ’t Katshuis in Kattendijke.

4 uur geleden
Jan Willem Vermeulen: ‘Als brandonderzoeker zie je de schade pas écht goed’

Wie zijn de Zeeuwen die onze provincie veilig maken? In samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland brengt Weekblad de Bode in deze nieuwe rubriek verhalen van deze Zeeuwen. Wat doen ze en waarom? Ook geven ze veiligheidstips. In dit eerste deel: brandonderzoeker Jan Willem Vermeulen.

5 uur geleden
‘We gaan een leuke tijd tegemoet’

GOES – Maaike de Wit is verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes.

5 uur geleden
Meld je aan voor de Dag van het landschapspark op zaterdag 3 juli

BORSSELE - Op deze Dag van het Landschapspark geniet jong en oud van activiteiten op diverse locaties in de gemeente Borsele. Zo is er een ‘Toer de Borselse Boer’ met agrarische fietstocht en streekproeverij.

5 uur geleden
Roze Zaterdag 2023 komt naar Goes

GOES - Roze Zaterdag 2023 vindt plaats in Goes. Dat heeft Stichting Roze Zaterdagen Nederland zaterdag bekendgemaakt. Het is voor de eerste keer dat de oudste Pride van Nederland neerstrijkt in de provincie Zeeland.

9 uur geleden
Dronken man (61) kruipt achter stuur nadat hij uit restaurant was verwijderd in Goes

GOES - De politie heeft zaterdagavond een 61-jarige Amsterdammer aangehouden op de Korte Kerkstraat in Goes omdat hij dronken in zijn auto reed. De man was even daarvoor uit een restaurant verwijderd. Hij had zich daar vervelend gedragen. 

1 dag geleden