Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Reilanders spelen 'Een erfenis met een staartje'

De Reilanders spelen 'Een erfenis met een staartje'

RILLAND - Toneelgezelschap De Reilanders speelt vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari 'Een erfenis met een staartje' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

Het 38e avondvullende stuk is een blijspel in drie bedrijven, vol verrassingen en komische wendingen. 'De ware aard van de mens komt pas echt boven als het gaat om erfenissen', vertelt de toneelclub over haar voorstelling. 'Emoties kunnen hoog oplopen. Niet vanwege het verdriet om het verlies van een dierbare, maar vanwege de verdeling van de erfenis. Frans Schreuder hoeft daar niet bang voor te zijn als hij erft van oom Ruud. Hij is namelijk enig erfgenaam, want oom Ruud was ongetrouwd en kinderloos. Frans hoeft niets te delen, alles is voor hem. Eén bezoekje aan de notaris en alles is geregeld, zo had hij zich het voorgesteld. Maar zo eenvoudig verloopt het niet. De notaris heeft een grote verrassing voor Frans in petto. De excentrieke oom Ruud heeft een voorwaarde gesteld aan de erfenis...'

Rolverdeling

De rolverdeling: makelaar Frans Schreuder - Hans Bakker, Bart Dijkman (vriend van Frans) - Jacco Jakobsen, Jet Schouten (secretaresse) - Anneke Freijser, Door v.d. Meer (interieurverzorgster) – Maja Geense, Jan van der Boom (tuinman en manusje-van-alles) - Paul Wijnen en Leny Bloemlust – Heleen Vogel.

Kijk voor meer informatie op www.dereilanders.nl.

Meer uit Reimerswaal

Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

20 uur geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

22 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

4 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

4 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

5 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

5 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 week geleden