Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente gaat 'on tour'

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente gaat 'on tour'

THOLEN - Wie naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente wil, tijgt niet meer naar het gemeentehuis. De receptie gaat namelijk on tour wat betekent dat deze ieder jaar op een andere locatie plaatsvindt. Voor 2020 is dat Sassegrave in Scherpenisse. De receptie is niet traditiegetrouw de eerste werkdag na de jaarwisseling, maar de eerste maandag na de kerstvakantie.

De Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Tholen vindt plaats op maandag 6 januari 2020 vanaf 19.30 uur in dorpshuis Sassegrave in Scherpenisse. Trouwe bezoekers zien hier twee opvallendheden in. Deze receptie wordt namelijk al jaren gehouden in het gemeentehuis van Tholen en bovendien de eerst werkdag na de jaarwisseling. "Daar stappen we vanaf", laat burgemeester Ger van de Velde - De Wilde weten.

Ontmoeten

"We gaan on tour. Door van locatie te wisselen hopen we meer of andere mensen te ontmoeten. Verder werken we zo aan zichtbaarheid in de kernen", zo legt ze uit. "De eerste reacties zijn positief. De mensen van Sassagrave waren in ieder geval erg blij met onze komst." Tholen kiest er verder voor om de receptie voortaan pas de eerste maandag na de kerstvakantie. "Veel van onze eigen mensen en trouwe bezoekers waren net na de jaarwisseling vaak nog op vakantie. Door de nieuwe datum willen we iedereen de mogelijkheid bieden elkaar de hand te schudden", besluit de burgemeester. 

Meer uit Tholen

Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

8 uur geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

12 uur geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

1 dag geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

1 dag geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

1 dag geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

1 dag geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

2 dagen geleden