Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De nieuwe coronaregels op een rij: ‘Bijna alles open tot 22.00 uur’

De nieuwe coronaregels op een rij: ‘Bijna alles open tot 22.00 uur’

Nederland gaat vanaf woensdag 26 januari weer grotendeels open. Dat hebben premier Rutte en minister Kuijpers vanavond bekend gemaakt tijdens de coronapersconferentie. Onder strenge voorwaarden gaat onder andere cultuur en de horeca weer open tot 22.00 uur. Maar Rutte waarschuwt wel: ‘We nemen hiermee een risico’.

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen weken fors gestegen. Waar het tien dagen geleden tijdens de vorige coronapersconferentie nog ging om zo’n 35.000 besmettingen per dag, zijn dat er nu meer dan het dubbele. Maar omdat mensen die met Omikron in het ziekenhuis belanden daar minder lang liggen, en mensen die een booster hebben gehad minder ziek worden, zijn versoepelingen toch mogelijk. “Maar we nemen een risico. We moeten de basisregels blijven naleven”, benadrukte Rutte.

Versoepelingen
Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren. Daarnaast mogen sportwedstrijden buiten eigen clubverband weer en is publiek bij alle sportwedstrijden welkom. Er geldt voor alle locaties een algemene openingstijd van 05.00 uur tot 22.00 uur.

In alle publieke binnenruimtes, zoals horeca, theater en bioscopen, is een vaste zitplaats verplicht. Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in onder meer de horeca, theaters en concertzalen, musea, binnensportlocaties, bioscopen, dierentuinen, pretparken, sauna’s en casino’s. Op doorstroomlocaties, zoals een museum, geldt een maximum van 1 bezoeker per 5m2, tot maximaal 1.250 personen per ruimte. 

Evenementen
Op locaties met een vaste zitplaats, zoals een voetbalstadion of theater, geldt een maximum aantal bezoekers van 100 procent van de maximale capaciteit op 1,5 meter. Dit is dus ongeveer 1/3 van de reguliere capaciteit. Binnen geldt er een maximum van 1.250 personen per ruimte.

Evenementen zonder vaste zitplaats, zoals festivals, zijn nog niet toegestaan. Grote evenementen (met meer dan 1.250 bezoekers) met vaste zitplaats, zijn alleen buiten toegestaan.

Quarantaine
Verder worden ook de quarantaineregels verder versoepeld. Zo hoeven kinderen die geen klachten hebben niet meer in quarantaine als zij in contact zijn geweest met iemand met corona. Dat geldt voor alle kinderen en leerlingen onder de 18 jaar.

Meer uit Tholen

Opnieuw code geel: Vanaf vanavond plaatselijk dichte mist en gladheid

NOORD-BRABANT/ZEELAND - Het KNMI heeft opnieuw code geel afgegeven in heel Nederland voor dichte mist en gladheid. De waarschuwing geldt in Noord-Brabant en Zeeland van woensdagavond 22.00 uur tot en met donderdagochtend 10.00 uur.

11 uur geleden
Kop-staartbotsing op de Vossemeersebrug: Brug tijdelijk afgesloten

NIEUW-VOSSEMEER/OUD-VOSSEMEER - De Vossemeersebrug tussen Oud- en Nieuw-Vossemeer was vanochtend een tijdje dicht vanwege een botsing. Er waren een bestelbus en een personenauto betrokken bij het ongeval op de Molenweg aan de Brabantse kant van de brug.

14 uur geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 400 graven op begraafplaats Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER/THOLEN - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 400 graven op de begraafplaats in Oud-Vossemeer. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

18 uur geleden
Twee bestuurders raken gewond bij botsing op de Duivekeetseweg

OUD-VOSSEMEER - Op de Duivekeetseweg in Oud-Vossemeer zijn op woensdagochtend twee bestuurders gewond geraakt bij een botsing. 

19 uur geleden
Thoolse verenigingen halen 13 duizend euro op: Totale opbrengst 16,3 miljoen

THOLEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een ongekend succes, Er werd maar liefst 3,6 miljoen euro meer opgehaald dan vorig jaar. 310.000 leden van 5.710 verenigingen zetten zich in en maakten zo het verschil voor hun club. Verenigingen uit Tholen haalden samen 13.766,40 euro op. 

20 uur geleden
Energietoeslag van 1300 euro voor Thoolse inwoners met een laag inkomen

THOLEN - Met een laag inkomen kan het lastig zijn om de energierekening elke maand te betalen. De gemeente Tholen helpt deze inwoners met een energietoeslag van eenmalig 1300 euro. Inwoners van onze gemeente kunnen vanaf 15 december de energietoeslag aanvragen. Vorig jaar lag dezelfde toeslag nog op 800 euro.

1 dag geleden
Na 3 jaar uitgeschreven worden voor woning: Zeilstra kaart 'knelpunten' aan

THOLEN - Roy Zeilstra van GroenLinks-PvdA Tholen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de lange wachttijden voor huurwoningen. Hij vindt dat er aandacht moet worden besteed aan enkele 'knelpunten' bij Zuidwestwonen.

1 dag geleden