Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De nieuwe coronaregels op een rij: ‘Bijna alles open tot 22.00 uur’

De nieuwe coronaregels op een rij: ‘Bijna alles open tot 22.00 uur’

Nederland gaat vanaf woensdag 26 januari weer grotendeels open. Dat hebben premier Rutte en minister Kuijpers vanavond bekend gemaakt tijdens de coronapersconferentie. Onder strenge voorwaarden gaat onder andere cultuur en de horeca weer open tot 22.00 uur. Maar Rutte waarschuwt wel: ‘We nemen hiermee een risico’.

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen weken fors gestegen. Waar het tien dagen geleden tijdens de vorige coronapersconferentie nog ging om zo’n 35.000 besmettingen per dag, zijn dat er nu meer dan het dubbele. Maar omdat mensen die met Omikron in het ziekenhuis belanden daar minder lang liggen, en mensen die een booster hebben gehad minder ziek worden, zijn versoepelingen toch mogelijk. “Maar we nemen een risico. We moeten de basisregels blijven naleven”, benadrukte Rutte.

Versoepelingen
Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren. Daarnaast mogen sportwedstrijden buiten eigen clubverband weer en is publiek bij alle sportwedstrijden welkom. Er geldt voor alle locaties een algemene openingstijd van 05.00 uur tot 22.00 uur.

In alle publieke binnenruimtes, zoals horeca, theater en bioscopen, is een vaste zitplaats verplicht. Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in onder meer de horeca, theaters en concertzalen, musea, binnensportlocaties, bioscopen, dierentuinen, pretparken, sauna’s en casino’s. Op doorstroomlocaties, zoals een museum, geldt een maximum van 1 bezoeker per 5m2, tot maximaal 1.250 personen per ruimte. 

Evenementen
Op locaties met een vaste zitplaats, zoals een voetbalstadion of theater, geldt een maximum aantal bezoekers van 100 procent van de maximale capaciteit op 1,5 meter. Dit is dus ongeveer 1/3 van de reguliere capaciteit. Binnen geldt er een maximum van 1.250 personen per ruimte.

Evenementen zonder vaste zitplaats, zoals festivals, zijn nog niet toegestaan. Grote evenementen (met meer dan 1.250 bezoekers) met vaste zitplaats, zijn alleen buiten toegestaan.

Quarantaine
Verder worden ook de quarantaineregels verder versoepeld. Zo hoeven kinderen die geen klachten hebben niet meer in quarantaine als zij in contact zijn geweest met iemand met corona. Dat geldt voor alle kinderen en leerlingen onder de 18 jaar.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

copie 4 maanden geleden
Maar QR is de opzet. En die blijft. Hr Rutte Wef

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Anouk Schillemans: ‘Binnen drie jaar wil ik dat we verdubbeld zijn’

BERGEN OP ZOOM - Anouk Schillemans uit Bergen op Zoom is samen met haar man Chris eigenaar van CS Wonen. Het bedrijf is 15 jaar geleden opgericht door Chris en zo’n tien jaar geleden kwam Anouk in het bedrijf. CS Wonen bestaat eigenlijk uit twee onderdelen: CS Wonen en CS Vastgoedbeheer. Anouk richt zich vooral op CS Wonen, terwijl Chris zich focust op huisvesting van arbeidsmigranten met CS Vastgoedbeheer.

28 minuten geleden
Politiehond Zorro vindt verdachte inbraak bedrijf aan de Stevinweg

THOLEN - Politiehond Zorro heeft vannacht rond 02:10 uur op de Kreeftenstraat een 53-jarige Roemeense man opgespoord die verdacht wordt van betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijfspand. De verdachte had zich verstopt in een dichte struik.

23 uur geleden
Motorrijdster gewond bij ongeluk op de Oudelandsedijk

STAVENISSE - Een motorrijdster is vanmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Oudelandsedijk net buiten Stavenisse.

1 dag geleden
Politie Tholen pakt verkeersoverlast aan, 204 bestuurders in overtreding

THOLEN - De komende weken pakken politie en gemeente Tholen de verkeersoverlast in de vorm van te hard rijden aan. De afgelopen tijd werden ook al diverse controles uitgevoerd

2 dagen geleden
Patrick en Marianne leven als God in Frankrijk

SINT-ANNALAND - Patrick en Marianne Jungbeker (voorheen woonachtig in Sint-Annaland) jaagden hun droom na en zijn sinds vorig jaar eigenaar van een uniek stukje Frankrijk. Eerder woonde het stel met hun dochter en zoon jarenlang bij de molen in Sint-Annaland.

3 dagen geleden
Het succesverhaal van De Speelkrael!

SCHERPENISSE - In 2018 sloegen inwoners van Scherpenisse de handen ineen om de speelplek aan de Beatrixlaan aan te pakken. Speeltuinvereniging De Speelkrael volgde en vormde het begin van een uniek project dat zoveel meer werd dan alleen een speeltuin. De Speelkrael werd een succesverhaal!

4 dagen geleden
George de Leeuw stapt per direct uit ABT-fractie

SINT MAARTENSDIJK - George de Leeuw stapt per direct op uit de ABT-fractie. Dat liet hij maandagochtend weten. De Leeuw gaat verder als eenmansfractie onder de naam ‘ Lijst DeLeeuw.’ 

5 dagen geleden