Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De nieuwe coronaregels op een rij: ‘Bijna alles open tot 22.00 uur’

De nieuwe coronaregels op een rij: ‘Bijna alles open tot 22.00 uur’

Nederland gaat vanaf woensdag 26 januari weer grotendeels open. Dat hebben premier Rutte en minister Kuijpers vanavond bekend gemaakt tijdens de coronapersconferentie. Onder strenge voorwaarden gaat onder andere cultuur en de horeca weer open tot 22.00 uur. Maar Rutte waarschuwt wel: ‘We nemen hiermee een risico’.

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen weken fors gestegen. Waar het tien dagen geleden tijdens de vorige coronapersconferentie nog ging om zo’n 35.000 besmettingen per dag, zijn dat er nu meer dan het dubbele. Maar omdat mensen die met Omikron in het ziekenhuis belanden daar minder lang liggen, en mensen die een booster hebben gehad minder ziek worden, zijn versoepelingen toch mogelijk. “Maar we nemen een risico. We moeten de basisregels blijven naleven”, benadrukte Rutte.

Versoepelingen
Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren. Daarnaast mogen sportwedstrijden buiten eigen clubverband weer en is publiek bij alle sportwedstrijden welkom. Er geldt voor alle locaties een algemene openingstijd van 05.00 uur tot 22.00 uur.

In alle publieke binnenruimtes, zoals horeca, theater en bioscopen, is een vaste zitplaats verplicht. Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in onder meer de horeca, theaters en concertzalen, musea, binnensportlocaties, bioscopen, dierentuinen, pretparken, sauna’s en casino’s. Op doorstroomlocaties, zoals een museum, geldt een maximum van 1 bezoeker per 5m2, tot maximaal 1.250 personen per ruimte. 

Evenementen
Op locaties met een vaste zitplaats, zoals een voetbalstadion of theater, geldt een maximum aantal bezoekers van 100 procent van de maximale capaciteit op 1,5 meter. Dit is dus ongeveer 1/3 van de reguliere capaciteit. Binnen geldt er een maximum van 1.250 personen per ruimte.

Evenementen zonder vaste zitplaats, zoals festivals, zijn nog niet toegestaan. Grote evenementen (met meer dan 1.250 bezoekers) met vaste zitplaats, zijn alleen buiten toegestaan.

Quarantaine
Verder worden ook de quarantaineregels verder versoepeld. Zo hoeven kinderen die geen klachten hebben niet meer in quarantaine als zij in contact zijn geweest met iemand met corona. Dat geldt voor alle kinderen en leerlingen onder de 18 jaar.

Meer uit Tholen

Reddingsactie voor dronken man in ijskoude Oosterschelde

SINT PHILIPSLAND - Een dronken man (28) uit Katwijk sprong gisteravond na een alcoholcontrole op de Philipsdam bij Sint Philipsland in het ijskoude water van de Oosterschelde. Onmiddellijk werd een grootschalige reddingsoperatie op touw gezet, inclusief meerdere brandweerteams en duikteams. De man kon uit het water worden gehaald en hield er een nat pak aan over.

13 uur geleden
Hinder Oesterdam: Bergse Diepsluis en brug blijven één dag langer afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - De Bergse Diepsluis en de brug bij de Oesterdam blijven een dag langer dicht vanwege vertraging in de werkzaamheden door het slechte weer. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg en sluis woensdagmiddag rond 14.00 uur weer beschikbaar is voor weg- en vaarverkeer.

16 uur geleden
Supermarkt Sint-Annaland ontruimd vanwege mogelijke gevaarlijke stof

SINT-ANNALAND - De Jumbo in Sint-Annaland is dinsdagmiddag enige tijd ontruimd geweest vanwege een mogelijk gevaarlijke stof die vrijgekomen was. De hulpdiensten werden ingezet en hebben gezorgd voor een veilige evacuatie.

17 uur geleden
Zeeuwse koopwoningen weer duurder, maar prijzen stijgen minder hard

ZEELAND - De prijzen van bestaande koopwoningen in Zeeland zijn in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,7 gestegen. Dat ligt duidelijk lager dan het landelijk gemiddelde (3,8 procent). De laatste keer dat de Zeeuwse huizenprijzen zo hard stegen was begin 2023. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van het CBS en het Kadaster.

20 uur geleden
Mogelijke gaslek in dorpskerk van Sint-Annaland, brandweer doet metingen

SINT-ANNALAND - In de hervormde dorpskerk aan de Ring van Sint-Annaland is gisteravond mogelijk een gaslekkage ontstaan. De brandweer en een speciaal nutsbedrijf werden ingeschakeld om onderzoek te doen naar de omgeving.

23 uur geleden
Thoolse Elke (13) haalt finale van internationale zwemwedstrijd

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen presteerde uitstekend tijdens een internationale zwemwedstrijd in België, waar ze de finale wist te halen. In de categorie junioren meisjes behaalde ze uiteindelijk de zevende plaats op de 100 meter vlinderslag.

1 dag geleden
Smerdiek stelt Thoolse titelfeest uit, Stavenisse verliest nipt [SPEELRONDE 20]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 20 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 20.

1 dag geleden