Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De mooiste voortuin van Wissenkerke is bekend

De mooiste voortuin van Wissenkerke is bekend

WISSENKERKE - Op vrijdag 26 augustus vond de prijsuitreiking plaats voor de mooiste vanaf de openbare weg zichtbare tuinen in Wissenkerke. De dorpsraad van Wissenkerke heeft hiertoe het initiatief genomen en de werkgroep Groen en Bloei heeft dit verder uitgevoerd. 

De achterliggende gedachte was om aandacht te geven aan mensen die door hun mooie en verzorgde voortuinen er mede zorg voor dragen dat Wissenkerke groener en aantrekkelijker wordt om in te wonen. De leden van de werkgroep Groen en Bloei hebben in het dorp gezocht naar, in hun ogen, mooie, groene, verzorgde en inspirerende voortuinen. In veel straten van Wissenkerke waren gelukkig huizen te vinden waar men hieraan aandacht had besteed.  De werkgroep zag diverse tuinen (variërend in grootte van stoeptuin tot grotere tuin) waar de eigenaar aandacht had voor het groen en waarin diverse kleurrijke vaste planten, mooie grassen, struiken en bomen te zien waren in voortuinen met een verschillend ontwerp. 

Ook met behulp van potten en bloembakken werd een aantrekkelijker straatbeeld gecreëerd. 

Het viel niet mee voor de werkgroep Groen en Bloei om hieruit een keuze te maken voor het toekennen van een prijs. Uiteindelijk is de voortuin van het huis van Julianastraat 37 verkozen tot de mooiste tuin omdat het een gevarieerde, heel groene tuin is met een boom als blikvanger. Er zijn ronde vormen in bestrating en de beplanting die consequent en mooi zijn doorgevoerd. Het geheel is goed gesnoeid en onderhouden. De bewoonster mevrouw Gerrie Vroegh kreeg tot haar verrassing een bos bloemen en een waardebon uitgereikt door de voorzitter van de dorpsraad Evelien de Vries. 

Ook werden er 3 eervolle vermeldingen uitgereikt aan andere eigenaren van met zorg aangeplante en onderhouden voortuinen: de familie Schuiling van de tuin Weststraat 12 B, de familie Goedhart woonachtig in de Orisantstraat 4 en mevrouw van der Wekken wonend aan de Dorpsdijk 108. Ook zij waardeerden deze prijs.

De dorpsraad en werkgroep hopen dat deze aandacht voor groene (voor)tuinen zich in de komende jaren zich zal uitbreiden, passend ook in de bredere maatschappelijke ontwikkelingen. Immers iedere plant werkt mee aan het vergroten van de biodiversiteit en minder tegels in de tuin vergroot de wateropname en vermindert de hittestress.

Meer uit Beveland

Goes voert tweede controle leegstaande panden uit

GOES - De gemeente Goes controleerde donderdagavond voor de tweede keer onverklaarbaar leegstaande panden. 'In drie woningen woonden arbeidsmigranten', laat de gemeente Goes weten. 'Er volgt een onderzoek of bewoning in deze huizen is toegestaan.'

5 minuten geleden
Minder treinen en vertraging door verzakt spoor

VLISSINGEN - Er rijden minder treinen op het traject van Vlissingen naar Roosendaal vanwege verzakkingen in het spoor. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met 30 minuten vertraging.

2 uur geleden
Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

7 uur geleden
Flinke brand in sauna van vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK- In de sauna van een vakantiewoning op een vakantiepark aan de Veerweg is zondagmorgen een flinke brand ontstaan. Twee blusvoertuigen zijn momenteel actief bezig met het blussen van de brand. Een voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere voertuig is ingezet om binnen te blussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

1 dag geleden
COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

2 dagen geleden