Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De mooiste foto’s van Tholen, winnaars bekend!

De mooiste foto’s van Tholen, winnaars bekend!

THOLEN -  De digitale prijsuitreiking van de fotowedstrijd Thools erfgoed heeft plaatsgevonden. Burgemeester Marleen Sijbers mocht bekend maken welke prijzen de vier winnaars gewonnen hebben. Uit de ruim 70 inzendingen was hun foto of verhaal als beste uit de bus gekomen.

Erfgoedvisie
De gemeente Tholen is bezig om een erfgoedvisie op te stellen. In februari werd inwoners gevraagd om in de kijker te brengen hoe Thools erfgoed er voor hen uit ziet. De gemeente hoopte met deze fotowedstrijd een kijkje te krijgen in deze persoonlijke beelden en tegelijkertijd van de erfgoedvisie nog meer een ‘Thools’ product te maken door de beste foto’s een centrale plaats te geven in deze visie.

Jury

De jury van de fotowedstrijd Thools erfgoed bestond uit wethouder Peter Hoek, portefeuillehouder erfgoed, Niels Vollaard, beleidsmedewerker erfgoed, Joost Moerings, medewerker gebouwenbeheer en diens zoon Ian Moerings, student aan de Nederlandse Fotovakschool in Rotterdam. Wethouder Peter Hoek: “Alle inzendingen, en deze van de vier winnaars in het bijzonder, laten zien hoe rijk en divers het Thoolse Erfgoed is. Extra bijzonder was natuurlijk dat we gezegend waren met winters weer, waardoor er soms unieke taferelen werden vastgelegd.”

Winnende foto’s
Omdat er geen inzendingen van deelnemers t/m/ 12 jaar zijn binnengekomen, is besloten om een eerste én tweede prijs toe te kennen voor de mooiste foto en een eerste én tweede prijs toe te kennen voor de mooiste foto en verhaal. Dit zijn de winnende foto’s:

1e prijs mooiste foto: Een zonsopkomst bij mist en vrieskou aan de Zeedijk nabij Oud-Vossemeer door fotograaf Johan Snijders;2e prijs mooiste foto: Echtpaar Cees en Corrie Verkerke in Thoolse dracht op de Kettinghoeve nabij Poortvliet door fotograaf Dolores Bijl namens Stichting Thoolse Streekdracht;1e prijs mooiste foto en verhaal: De Hollestelle nabij Sluis en Anna Jacobapolder door fotograaf Roger Joos;2e prijs mooiste foto en verhaal: De Oudesluis in natuurgebied Klaas van Steenlandpolder nabij Poortvliet door fotograaf Cor Oudesluijs.

De winnaars krijgen allemaal een cadeaubon thuisgestuurd, die ze kunnen besteden bij een lokale ondernemer.

Meer uit Tholen

'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

2 uur geleden
Kerstconcert in Sint-Annaland met Kir Royal Accelerando's Cosy Christmas

SINT-ANNALAND - De Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland sluit het muzikale jaar af met een Kerstconcert. Onder de noemer 'Accelerando's Cosy Christmas' nemen de muzikanten hun gasten mee in de warme en vrolijke sfeer die bij Kerstmis hoort. Dat doen ze samen met dameszangvereniging Kir Royal. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december in de sportzaal van De Wellevaete.

6 uur geleden
Trainer Marc de Weerd vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SPS

POORTVLIET/SCHERPENISSE - Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse (SPS) moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach, Marc de Weerd, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Thoolse vierdeklasser.

10 uur geleden
Doodgebeten schapen op Tholen: 'Beschermde status wolf moet omlaag'

THOLEN - In 2018 kwam de wolf weer naar Nederland. Het roofdier laat inmiddels een spoor van dode beesten achter, zoals mogelijk de drie doodgebeten schapen op Tholen. De Europese Commissie dringt aan op actie, terwijl het CDA in Zeeland vindt dat de beschermde status van de wolf opnieuw bekeken moet worden. Ze willen maatregelen om vee te beschermen tegen de wolf.

14 uur geleden
Tholenaren kunnen vanaf vandaag hun gratis boompjes ophalen

SINT-MAARTENSDIJK/THOLEN - Vanaf vandaag kunnen alle mensen op Tholen hun gratis bestelde boompjes ophalen in Sint-Maartensdijk. In totaal worden er bijna 4400 boompjes uitgedeeld in drie dagen tijd. Dat betekent dat alle beschikbare boompjes zijn uitverkocht.

15 uur geleden
Fietser met spoed naar ziekenhuis na botsing met scooter langs Postweg

POORTVLIET - Een fietser en een scooterrijder zijn woensdagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad lang de Postweg bij Poortvliet. De fietser is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook werd er een traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen naar het incident.

1 dag geleden
Opgelet automobilisten: Wederom code geel in Zeeland

ZEELAND - Wie vannacht of morgenochtend de weg opgaat, moet rekening houden met gladheid. Het KNMI heeft zojuist code geel afgegeven voor gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

1 dag geleden