Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘De mensen hier zijn heel tolerant’

‘De mensen hier zijn heel tolerant’

YERSEKE - Ook in Yerseke is dit weekeinde Burendag gevierd. In onder meer de Kaaistraat werd een bijeenkomst gehouden door buurtbewoners van het vissersdorp.

Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Burendag betekent; samen komen met de buren met een kopje koffie in de middagzon. Van alle mensen die in de Kaaistraat wonen, liet ruim negentig procent zijn gezicht zien. De opzet van de Burendag is in deze straat echter anders dan in andere straten. “Bij de ‘officiële’ Burendag gaan mensen elkaar bijvoorbeeld helpen in de tuin. Dat hebben wij ook een jaar geprobeerd, maar het komt er uiteindelijk toch op neer dat de meeste mensen bij de koffie blijven hangen. Daarom hebben wij besloten om dit jaar een gezellige middag met een kopje koffie en cake te organiseren”, zegt Albert Brokken, mede-organisator van de bijeenkomst in Yerseke.

Tolerant

Zelf woont Brokken al 21 jaar in de Kaaistraat met zijn vriend en hij is erg enthousiast over Yerseke en de buurt. ‘’De mensen hier zijn heel tolerant’’, zegt hij. ‘’In onze straat alleen al zie je veel verschillende mensen, dat is heel leuk.’’ De Kaaistraat is dan ook een straat waarin men het goed met elkaar kan vinden, vertelt de Yersekenaar.

Ook voor nieuwe bewoners die nog geen kennis hadden gemaakt met elkaar, was de Burendag het uitgelezen moment om de bewoners van de rest van de straat te ontmoeten.

Meer uit Reimerswaal

Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

3 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

3 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

3 dagen geleden
Genieten van langsvarende reus

HANSWEERT - Donderdagavond is het containerschip MSC Loreto over de Westerschelde gevaren. Dat trok op diverse plaatsen langs het water publiek. 

4 dagen geleden
Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

4 dagen geleden
Brandweer Kruiningen zet deuren open voor publiek

KRUININGEN - De brandweerpost in Kruiningen houdt dinsdag een open avond voor het publiek.

4 dagen geleden
Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar

KAPELLE - Muziekvereniging Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar. De club doet niet veel aan jubileumactiviteiten, maar blijft druk om de vereniging en het bespelen van muziekinstrumenten op de kaart te zetten bij jongeren. ‘’De aanwas van nieuwe jeugd is de reden dat we al zo lang bestaan’’, zegt voorzitter Jacomien Burgs-Van Willegen. ‘’Daar zetten we dit jaar nog meer op in.’’ 

5 dagen geleden