Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘De mensen hier zijn heel tolerant’

‘De mensen hier zijn heel tolerant’

YERSEKE - Ook in Yerseke is dit weekeinde Burendag gevierd. In onder meer de Kaaistraat werd een bijeenkomst gehouden door buurtbewoners van het vissersdorp.

Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Burendag betekent; samen komen met de buren met een kopje koffie in de middagzon. Van alle mensen die in de Kaaistraat wonen, liet ruim negentig procent zijn gezicht zien. De opzet van de Burendag is in deze straat echter anders dan in andere straten. “Bij de ‘officiële’ Burendag gaan mensen elkaar bijvoorbeeld helpen in de tuin. Dat hebben wij ook een jaar geprobeerd, maar het komt er uiteindelijk toch op neer dat de meeste mensen bij de koffie blijven hangen. Daarom hebben wij besloten om dit jaar een gezellige middag met een kopje koffie en cake te organiseren”, zegt Albert Brokken, mede-organisator van de bijeenkomst in Yerseke.

Tolerant

Zelf woont Brokken al 21 jaar in de Kaaistraat met zijn vriend en hij is erg enthousiast over Yerseke en de buurt. ‘’De mensen hier zijn heel tolerant’’, zegt hij. ‘’In onze straat alleen al zie je veel verschillende mensen, dat is heel leuk.’’ De Kaaistraat is dan ook een straat waarin men het goed met elkaar kan vinden, vertelt de Yersekenaar.

Ook voor nieuwe bewoners die nog geen kennis hadden gemaakt met elkaar, was de Burendag het uitgelezen moment om de bewoners van de rest van de straat te ontmoeten.

Meer uit Reimerswaal

Lintjesregen daalt neer op drie Kapellenaren

KAPELLE - Mevrouw Lindenbergh-Lepoeter en de heren Geleijnse en De Bert uit Kapelle zijn vrijdagmorgen koninklijk onderscheiden bij de jaarlijkse lintjesregen. Zij mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

16 uur geleden
Lintjesregen Reimerswaal: drie inwoners krijgen koninklijke onderscheiding

HANSWEERT - Burgemeester José van Egmond heeft vrijdagmorgen in Hansweert drie inwoners van de gemeente Reimerswaal verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen. Mevrouw Zuijdwegt en meneer Van der Hart uit Yerseke en meneer Traas uit Rilland zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

16 uur geleden
Leerlingen ds. G.H. Kerstenschool Yerseke krijgen als eerste kinderboek 'De zee hield het lang geheim'

YERSEKE - Groep 7 van de ds. G.H. Kerstenschool in Yerseke heeft een boeiende ochtend beleefd. Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in Yerseke presenteerde Wouter Klootwijk donderdag zijn nieuwe kinderboek 'De zee hield het lang geheim', over een ontdekking in de mosselkweek. Hij vertelde de kinderen over zijn boek, burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal las eruit voor en de klas mocht, na een mossel-masterclass van NIOZ-onderzoeker Johan van de Koppel, een experiment doen in de getijdebakken bij de Oosterschelde. Ook kregen de leerlingen allemaal een exemplaar van het boek cadeau.

1 dag geleden
Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

1 dag geleden
Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

2 dagen geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

3 dagen geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

3 dagen geleden