Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘De mensen geven hier om elkaar. Dit is mijn stad’

‘De mensen geven hier om elkaar. Dit is mijn stad’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Chanping ‘Ping’ Mok (34). Getrouwd, 2 dochters. Geboren in Vlissingen. Calculator bij Traffic Service Nederland in Heinkenszand. Het ontwerpen van verkeersmaatregelen in de bouw.

“Alles voor de veiligheid. Je tekent een plan uit. Afzethekken. Tekstwagens. Omleidingsborden. Eigenlijk zat ik in de reclame. Ben zes jaar zzp’er geweest. Toch weer gaan solliciteren.”

“Heb tot m’n zesde in Papegaaienburg gewoond. Straat uit, bruggetje over en ik was op school. Daarna de Witte Wijk in Souburg. Erg multicultureel. Ik voelde me veilig. Op m’n plek.”

“Mijn ouders komen uit Hongkong. Chinese gewoonten? Eten natuurlijk. Vis. Kip. Rijst. Chinese comedyseries binge-watchen. Van alles. Ik spreek Kantonees. Maar kan het niet lezen.”

“Een Chinese gemeenschap is er niet in Vlissingen zover ik weet. De ouderen kennen elkaar wel van gezicht. We zijn als Chinezen altijd wel bezig. Kijken waar nog mogelijkheden zijn.”

“Sinds kort hebben we een nieuwbouwhuis in het Scheldekwartier. Vlakbij de A58. Vlakbij de stad. Alles rondom ons. Veel jonge gezinnen. Straks ook bomen en parkjes. Fijne buurt.”

“Ja, ik voel me gewoon thuis in Vlissingen. Na al die jaren is alles vertrouwd. De mensen geven hier om elkaar. Dit is mijn stad waar ik alles en iedereen ken en alles weet te vinden.”

BIJDRAGE HELGE PRINSEN

Meer uit Vlissingen

Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

2 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

2 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

3 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

3 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

3 dagen geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

4 dagen geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

4 dagen geleden