Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De meeste toeslagen gaan omhoog in 2024: Dit betekent het voor jou

De meeste toeslagen gaan omhoog in 2024: Dit betekent het voor jou

BREDA - Meer dan de helft van de mensen in Nederland ontvangt toeslag, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget. Vanaf 1 januari 2024 veranderden veranderen de bedragen van de toeslagen. Ben je benieuwd wat dit betekent voor jouw toeslagen? Een overzicht van alle toeslagen en hun veranderingen.

De meeste bedragen van toeslagen gaan omhoog. Maar de eenmalige verhoging van de zorgtoeslag die in 2023 is gegeven, verdwijnt in 2024. Bovendien kunnen meer mensen nu in aanmerking komen voor huurtoeslag en het kindgebonden budget. 

Huurtoeslag gaat omhoog

Krijg je huurtoeslag? Goed nieuws, want vanaf 1 januari wordt de huurtoeslag met maximaal 416 euro per jaar verhoogd. Tussen 23 november en 14 december zal de Dienst Toeslagen je informeren over de exacte hoogte van je huurtoeslag via een brief en in de Berichtenbox van Mijn toeslagen. Daarnaast wordt de inkomensgrens met 1250 euro per jaar verhoogd, waardoor ongeveer 35.000 extra huishoudens volgend jaar recht hebben op huurtoeslag.

Kindgebonden budget gaat omhoog

Ook het kindgebonden budget gaat omhoog. Het kabinet verhoogt het bedrag dat je krijgt voor je eerste kind met maximaal 750 euro per jaar. Als je een tweede kind hebt, komt daar maximaal 883 euro extra bij. En als je nog meer kinderen hebt, geldt dat bedrag ook voor hen. Als je kinderen hebt tussen de 12 en 17 jaar oud, krijg je daar bovenop maximaal 694 euro (voor 12-jarigen) en maximaal 924 euro (voor 17-jarigen). De inkomensgrens wordt verhoogd.

Uurtarief kinderopvangtoeslag gaat omhoog

De vergoeding voor kinderopvangkosten wordt verhoogd.  Voor een uur in de kinderopvang betaal je maximaal 10,25 euro, in de naschoolse opvang 9,12 euro, en bij een gastouder 7,53 euro. In totaal gaat het om een bedrag van 508 miljoen euro.

Zorgtoeslag gaat omlaag

De eenmalige verhoging van de zorgtoeslag in 2023 wordt in 2024 niet meer uitgekeerd. De hoogte van de zorgtoeslag wordt wel aangepast aan de hogere zorgpremies. Gemiddeld ontvang je in 2024 ongeveer 300 euro minder dan dit jaar. 

Let op: Als je momenteel zorgtoeslag ontvangt en in 2024 een hoger inkomen hebt, controleer dan of je volgend jaar nog steeds recht hebt op zorgtoeslag. Dit kan op de website www.toeslagen.nl/zorgtoeslag, of maak een proefberekening op www.toeslagen.nl/proefberekening. Als je lijfrente vrijkomt of je ontvangt een vertrekpremie van je werkgever, is het ook verstandig om te controleren of je nog steeds recht hebt op zorgtoeslag. 

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

5 uur geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

8 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

1 dag geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

1 dag geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden