Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 De markt voor (veiligheids)kleding en pbm’s past mij als een jas

De markt voor (veiligheids)kleding en pbm’s past mij als een jas

Trendy schoenen, modieuze soft shell jassen, stoere werkkleding, thermo kleding en complete kostuums en vrouwelijke combinaties; wie de showroom van Matthijs Industrial Supplies binnenstapt, realiseert zich dat werkkleding tegenwoordig gezien mag worden. “De tijd dat werkkleding alleen functioneel was, ligt ver achter ons. De uitstraling en het draagcomfort zijn aanzienlijk verbeterd. Wij hebben bijvoorbeeld Helly Hansen in ons assortiment, een merk dat bekend is uit de ski- en zeilsport. De ervaringen die zij opdoen bij deze actiesporten, vertalen ze naar hun werkkleding. Dat zie je en dat merk je vooral tijdens het dragen.” Marc Matthijs weet waarover hij praat. Ruim 25 jaar geleden zette hij de stap naar zelfstandig ondernemerschap. Verkopen kon hij en de keuze voor werkkleding lag voor de hand. Zo maakte hij zijn intree in een wereld waar oog voor veiligheid, zichtbaarheid en look & feel steeds belangrijker worden. Sinds 2001 is het bedrijf gevestigd op bedrijventerrein Drieschouwen in Axel. Naast zijn vrouw en hijzelf zijn er negen collega’s in het bedrijf actief. “Axel ligt centraal: van hieruit bedienen we Zeeland, maar ook de regio’s Antwerpen en Gent. Natuurlijk is ons bereik veel groter. We zijn al jaren landelijk actief en dat wordt alleen maar meer nu onze webshop online is. Wat we zelf niet kunnen bezorgen, regelen we met koeriersdiensten.”

Breed assortiment voor veel sectoren
Hoewel de naam Matthijs Industrial Supplies anders doet vermoeden, heeft het bedrijf vrijwel alles in huis voor bijna alle sectoren. Wie goed rondkijkt, ziet ook high visibility kleding, valbescherming,  veiligheids(hand)schoenen en brillen. “Het assortiment is inderdaad breed”, vertelt Marc. “We afficheren ons niet voor niets als  specialist in bedrijfskleding, veiligheidsartikelen en verpakkingsmateriaal voor tal van bedrijfssectoren. We hebben artikelen voor onder meer de bouw, de installatietechniek, de verzorging, de horeca en voor de (proces)industrie. Bovendien, we léveren niet alleen kleding, we verzorgen desgewenst ook de was ervan. Verder kunnen bedrijven bij ons terecht voor het keuren van valbeveiliging en reddingsvesten.”

Eenvoudig bestellen
Het bestelproces maakt Matthijs Industrial Supplies graag zo eenvoudig mogelijk. Een eigen webdeveloper bouwt desgewenst speciale webshops of portals waar medewerkers kleding en pbm’s kunnen bestellen uit het pakket van hun eigen werkgever. “Dat pakket stellen we op maat samen”, legt Marc uit. “Daarvoor nodigen we klanten graag uit in onze showroom. Daar kunnen we de breedte en diepte van ons assortiment tonen en is het maken van keuzes eenvoudig. We leveren graag een totaalpakket en denken mee met de klant. Voor jonge werknemers wordt mooie, aansprekende kleding steeds belangrijker. Dat werkt prettig en wordt met plezier gedragen. Zelfs na het werk! Dat is voor werkgevers alleen maar goed. De trots en uitstraling van de werknemer straalt zo ook af op hun werkgeverschap. Vanzelfsprekend volgen wij verder de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. En doet zich ergens onverhoopt een incident voor, dan denken we graag mee over de oplossingen die wij in huis hebben.”

Persoonlijk maatwerk
Maatwerk is mogelijk als het gaat om bijvoorbeeld gehoorbescherming en veiligheidsbrillen. Voor de veiligheidsbrillen op sterkte werkt Matthijs Industrial Supplies samen met een netwerk van aangesloten opticiens en een goede fabrikant veiligheidsbrillen. Maatwerk is ook mogelijk door de kleding van logo’s en namen te voorzien. “We hebben daarvoor alles in huis. We kunnen de logo’s aanbrengen met zogeheten transfers, maar hebben ook eigen borduurmachines. Er is veel mogelijk. Op brandvertragende kleding gebruiken we vanzelfsprekend ook brandvertragend garen. Sommige bedrijven willen alleen het logo, anderen gaan nog een stap verder en laten ook de naam van de medewerker borduren. Natuurlijk kunnen we in ons atelier ook het nodige herstel- en verstelwerk uitvoeren. Zijn de broekspijpen te lang, dan korten we deze met alle plezier in. Service vinden we nu eenmaal heel belangrijk.”

Zo optimaal mogelijk bedienen
De manier waarop Marc over zijn vak praat en rondloopt door het fraaie bedrijfspand, bevestigt dat hij ruim een kwart eeuw geleden een goede keuze maakte. Dit vak past hem als een jas. “Ik waardeer het contact met klanten en ga graag de baan op om hen te bezoeken. Door de nauwe contacten met fabrikanten zijn we steeds op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Dat is belangrijk. Zo kunnen we onze klanten steeds zo optimaal mogelijk adviseren en bedienen.”

Matthijs Industrial Supplies 
Drieschouwen Zuid 31 
4571 RV Axel
Tel: 0115-566542 
Fax: 0115-567292 
E-mail: [email protected]

www.matthijs.com

Meer uit Zeeland

Ook zakelijk rij je ‘MONO’: deze ondernemers bewijzen dat het werkt

Dat het onverstandig is om je berichten te lezen of schrijven via je smartphone terwijl je aan het rijden bent, weet iedereen. Maar hoe zorg je dat al je collega’s daadwerkelijk stil staan bij verkeersveiligheid en ook tijdens zakelijke ritten verantwoord – ofwel ‘MONO – op pad gaan? Twee Zeeuwse ondernemers delen hun succesvolle aanpak. ,,Een schop onder de kont hóeft niet altijd.”   6 november 2023, 13:28 Niets menselijks is ons vreemd: zodra er een bericht binnenkomt op je telefoon, wil je daar van nature meteen op antwoorden. Ook wanneer dat achter het stuur gebeurt. Maar dat die impuls ronduit gevaarlijk is – zeker terwijl je aan het verkeer deelneemt – is ook algemeen bekend. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid al jaren bewustzijn rondom dit thema creëert met diverse MONO-campagnes.

2 weken geleden
Stichting Zeeuwse Wensambulance

Onze stichting bestaat sinds november 2022 en bestaat volledig uit Zeeuwse vrijwilligers (bestuur, verplegers, chauffeurs en handlangers). Zeeuwen voor Zeeuwen uit de hele provincie om een laatste wens in vervulling te laten gaan.

2 weken geleden
Bestel je gratis ticket voor Contacta 2023

Vitaliteit als sleutelrol in jouw succes Dit jaar wordt vitaliteit centraal gesteld, en dat is van cruciaal belang voor elk aspect van je leven, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ontdek hoe het verbeteren van je welzijn een sleutelrol kan spelen in het bereiken van succes.

1 maand geleden
Opening Contacta op 7 november

Op dinsdag 7 november wordt Contacta GEOPEND! Om 16:00 uur vieren we de 35e editie van Contacta met OESTERS en CHAMPAGNE tijdens de openingsborrel waar jij bij kunt zijn. Na de feestelijke openingsborrel is er genoeg te beleven. Ga langs bij ruim 210 exposanten of ga om 17:00 uurnaar de inspirerende sessie over werken aan vitaliteit en aantrekkelijk ondernemerschap van Van Mossel. Je kunt je voor deze workshop hier aanmelden. 

1 maand geleden
Twee sterke Zeeuwse accountantskantoren worden één

Moore DRV en Rijkse Accountants en Adviseurs smelten per 1 januari 2024 samen. Respectievelijk ruim 100 en 68 jaar geschiedenis en betrokkenheid bij de provincie worden verbonden om in de toekomst nog sterker te zijn als werkgever, dienstverlener in de echte economie en belangenbehartiger voor de provincie. Beide organisaties benadrukken dat de trots op de eigen organisatie, de overeenkomstige culturen en de potentie die zij zien in Zeeland de aanleidingen zijn om de toekomst samen in te gaan. Beide kantoren willen goed gekwalificeerde mensen behouden en werven voor Zeeland, om de ondernemende Zeeuwse bedrijven goed te kunnen blijven ondersteunen. Dat betekent dat er flink wordt geïnvesteerd in de werving van medewerkers, in het bieden van ruime ontwikkelingsmogelijkheden en flexibiliteit in arbeidsuren en –plaatsen, en in goede arbeidsvoorwaarden. Ook het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening is belangrijk voor zowel medewerkers als cliënten.

1 maand geleden
Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

2 maanden geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

2 maanden geleden