Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘De lach van de cliënt kan echt je dag maken’

‘De lach van de cliënt kan echt je dag maken’

Renske Scheepers werkt sinds februari 2019 bij S&L Zorg in Roosendaal. Eerst als cliëntbegeleidster, maar inmiddels is ze doorgegroeid naar de functie zorgcoördinator.

Wat wilde je vroeger worden?
Ik wilde lerares worden of iets in de zorg doen. Ik wilde in ieder geval andere mensen een goede dag bezorgen. De dag leuker maken voor mensen. Dat kan als juffrouw in het onderwijs, maar ook in de zorg.

Welke opleiding heb je gekozen?
Ik heb eerst gekozen voor de opleiding tot verpleegkundige, maar ik was 16 jaar en ik wilde vooral chillen met vrienden. Die studie heb ik niet afgemaakt. Later ben ik niveau 3 gaan doen. Dat was een combinatie van verzorging en maatschappelijke zorg. Die opleiding heb ik wel afgemaakt. Nadat ik bij S&L Zorg ben komen werken als cliëntbegeleider niveau 3 moest ik eerst niveau 4 behalen om de functie zorgcoördinator uit te kunnen oefenen. Deze opleiding heb ik vorig jaar via S&L Zorg behaald.

Waarom wilde je bij S&L Zorg werken?
Je werkt hier met een mooi doelgroep. Het zijn allemaal mensen met een verstandelijke beperking en vaak ook met een lichamelijke beperking. Iedere dag is hier anders. Ik houd er niet van als ik van te voren al weet wat er gaat gebeuren. Een kantoorbaan zou niets voor mij zijn. Hier heb ik die uitdaging gevonden.

Wat zijn je werkzaamheden?
Ik werk hier 28 uur. Zes uur daarvan werk ik als zorgcoördinator. In mijn functie als zorgcoördinator voer ik onder andere gesprekken met de families van onze bewoners, maar ik ga ook in gesprek met andere disciplines in multidisciplinaire overleggen. Als zorgcoördinator houd ik ook het online cliëntendossier bij, hierin staat alle informatie over een cliënt. En ieder jaar houden we een goed leven-gesprek met de familie. We kijken niet naar de beperking van de bewoners, maar naar wat ze nodig hebben om een goed leven te leiden. De overige 22 uur werk ik overigens nog steeds als zorgbegeleider op de groep.

Wat doe je dan als zorgbegeleider?
Om 07:00 begint onze dienst. Als eerste bellen we de nachtdienst en krijgen we de overdracht vanuit de nacht. Daarna kijken we in de agenda en verdelen we zo nodig taken. Zoals bijvoorbeeld een cliënt die naar de dokter moet, naar logopedie of een beeldbel afspraak met familie op een bepaald tijdstip. Verder helpen we bewoners met douchen en aankleden. De één kan zichzelf aankleden, de ander moet je meer begeleiden. We proberen de zelfredzaamheid van de bewoners wel echt te stimuleren, dus we kijken vooral naar wat ze wel kunnen. Al zijn er natuurlijk ook bewoners in een rolstoel. Die moeten we echt op bed wassen en dan met een tillift in de rolstoel helpen. Iedere bewoner is anders.

Hoe ziet de dag er verder uit?

Daarna gaan we ontbijten. Iedere bewoner heeft zijn eigen taak. Carla zet bijvoorbeeld altijd koffie, anderen dekken de tafel of doen de afwas en na het gezamenlijk ontbijt gaan veel bewoners naar de dagbesteding. Zelf houd ik dan nog de mail bij, regel ik de was, bestel ik de boodschappen en ondertussen proberen we de bewoners die wel op de groep zijn aan te sporen om te bewegen met een rondje lopen of fietsen.

Wat maakt je werk zo leuk?

De lach van een bewoner kan echt je dag maken. Dit is echt een sprankelende en vrolijke doelgroep om mee te werken. Natuurlijk zijn ook zij wel eens boos, maar dat zijn we allemaal wel eens. Sommige bewoners werken met een spraakcomputer en daardoor kunnen we toch met elkaar communiceren. Dat is heel fijn. Daarnaast werken we hier echt samen.

Zitten er ook nadelen aan dit vak?

Het werk is enorm leuk, alleen de onregelmatigheid is misschien een nadeel. We werken met ochtend- en avonddiensten. De ochtenddienst is van 07.00 tot 15.00 uur en de avonddienst van 14.45 tot 22.00 uur. Daarnaast werken er ook iedere nacht drie nachtdienstmedewerkers voor incidentele oproepen als iemand bijvoorbeeld moet plassen. Daarnaast kan het zwaar werk zijn, fysiek en mentaal, maar uiteindelijk ga ik altijd met plezier naar mijn werk! 

Meer uit Tholen

Warm weekend tijdens Pasen: Temperaturen tussen de 15 en 20 graden

ZEELAND - De verwachting voor Pasen kent nog steeds veel onzekerheid in de temperatuurverwachting. Maar de kans is het grootst dat er bovengemiddeld hoge temperaturen van 15 tot 20 graden worden genoteerd. Het weerbeeld lijkt met een mix van zon, wolken en enkele buien wel vrij zeker, aldus meteoroloog Rico Schröder van Weeronline.

5 uur geleden
Nieuwe wethouder Hilde Moerland: 'Alsof ik in een rijdende trein stap' [INTERVIEW]

THOLEN - Na een onverwachte wending in de coalitie is Hilde Moerland (52) ineens de nieuwe wethouder van Tholen. Een beetje spannend vindt ze het nog wel. Maar de gedreven Stallander gaat voor niets én niemand uit de weg. "Ik vind dat iedereen op Tholen, klein of groot, ertoe doet. Daar sta ik voor."

23 uur geleden
Miljoenen mailadressen bij criminelen gevonden: Check hier of je ertussen zit

WEST-BRABANT/ZEELAND - De politie heeft eind januari zes verdachten opgepakt voor bankhelpdeskfraude. Ze hadden lijsten in bezit met zo'n 7 miljoen unieke e-mailadressen, waarvan 5 miljoen uit Nederland. Deze adressen worden door cybercriminelen verhandeld en opnieuw gebruikt. Volgens de politie is het mogelijk dat heel veel Nederlanders hiervan slachtoffer zijn zonder dat ze dat zelf weten.

1 dag geleden
Felle brand op bedrijfsterrein Nijverheidsweg Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Op het terrein van een bedrijf in Sint-Maartensdijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag een felle brand gewoed in een grote stapel hout.Bij de brandweer werd rond 02.15 uur gemeld dat vlammen waren gezien op een bedrijfsterrein in de buurt van de Sportlaan. Ter plekke bleek brand te woedden achter een loods aan de Nijverheidsweg. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Twee blusvoertuigen en een waterwagen werden opgeroepen om de brand te bestrijden.Rond 02.35 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven omdat van overslag naar de loods geen sprake bleek te zijn. Wel moest vervolgens nog geruime tijd worden nageblust. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) waren er geen mensen of dieren bij het incident betrokken.

1 dag geleden
Drie vragen over het grote verduurzamingsproject van huurwoningen op Tholen

THOLEN - De eerste woningen op Tholen die tegen de vlakte gaan zijn bekend. Maar tot 2035 zullen er nog meer woningen worden afgebroken. Waarom kiest Stadlander voor sloop? En wat betekent dit voor de bewoners? Drie vragen over het megaproject.

2 dagen geleden
25 teams strijden vandaag tijdens het tweede Thoolse schoolvoetbaltoernooi

SINT-ANNALAND - Na het succes van vorig jaar vindt vanmiddag de tweede editie van het schoolvoetbaltoernooi in Sint-Annaland plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door SoccerOne Tournaments en de jeugdcommissie van WHS. Er doen 25 teams mee die naar sportpark De Waaje afreizen om te strijden voor de felbegeerde beker.

2 dagen geleden
Volle gymzaal geniet van 150 muzikanten tijdens Concordia Concert

THOLEN - In een volle gymzaal van de Meulvliet in Tholen traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod.

2 dagen geleden