Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De laatste voorstellingen op basis van brieven van Zeeuwse ouderen

De laatste voorstellingen op basis van brieven van Zeeuwse ouderen

GOES - Zondag 24 oktober speelt in theater De Mythe in Goes de voorlopig laatste publieke uitvoering van ‘Rimpelingen: Brieven uit Zeeland’, een muziektheatervoorstelling gebaseerd op brieven van Zeeuwse ouderen over hun ervaringen van de eerste corona-lockdown.

Vorig jaar zomer riep kunstenaarscollectief Rimpelingen Zeeuwse ouderen op om hen brieven te schrijven over hun ervaringen: hoe was het om tijdens de coronalockdown “als beschermde diersoort” te boek te staan? En hoe beleefden zij het alleen zijn? Wat ging men doen, en hoe ervoer men het wederzien van familieleden en vrienden? Er kwamen meer dan honderd brieven. Schrijver en toneelmaker Anna de Bruyckere en componist Christian Blaha verwerkten die in een muziektheatervoorstelling, over afgedwongen afzondering en bevrijdend weerzien; over nodig hebben en loslaten; over touwtje springen en mooie kleertjes; en over de tijd die alsmaar doortikt, hoe jong of oud je ook bent.

Op 9 november, twee weken na de voorstelling in Goes, spelen Blaha en de Bruyckere nog op een ouderenmiddag in Dorpshuis Renesse. Mogelijk wordt ‘Rimpelingen’ in december en januari, binnen en buiten Zeeland, vervolgd. 

De voorstelling in Goes is op 24 oktober en vangt aan om 15.00 uur: https://www.zeelandtheaters.nl/programma/rimpelingen-3503/24-10-2021-15-00

Meer informatie over het initiatief, inclusief podcast-interviews met brievenschrijvers, is te vinden op: www.rimpelingen.eu

Meer uit Beveland

Avondvierdaagse terug van weggeweest in Kamperland

KAMPERLAND - Oranjevereniging Kamperland/VDK organiseert, na een paar jaar afwezigheid, weer een avondvierdaagse voor jong en oud in Kamperland. Zij gaan wandelen van dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 9 juni.

6 uur geleden
17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

1 dag geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

1 dag geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

1 dag geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

2 dagen geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

2 dagen geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

2 dagen geleden