Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De kunstmarkt mag weer!

De kunstmarkt mag weer!

MIDDELBURG - Wat is Kunst- en Cultuurroute Middelburg blij dat de kunstmarkt op het Abdijplein dit jaar weer door mag gaan!. Op zondag 1 augustus kunnen liefhebbers genieten van 55 kunstenaars uit heel Nederland die hun werk in uitgestalde kramen op het mooie Abdijplein in Middelburg presenteren en uiteraard verkopen. 

Diverse kunstvormen worden getoond, waaronder fotografie, keramiek, schilderkunst, textiel, beelden, glaskunst, sieraden, poëzie, etc.. Het aanbod aan nieuwe kunstenaars is groot; maar liefst 22 van de 55 kunstenaars neemt voor de eerste keer deel aan onze kunstmarkt. Met de noodzakelijke Covid-19 maatregelen biedt de organisatie bezoekers een veilige en mooie kunstmarkt aan. Alle deelnemende kunstenaars heten u tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom op het Abdijplein te Middelburg.

Neem die middag vooral ook een kijkje bij de meer dan 35 ateliers, galeries en musea die tot de kunstroute behoren en verspreid over de binnenstad in veelal monumentale panden gehuisvest zijn. Stap gerust binnen en laat u verwonderen. U vindt er bijzondere exposities en herkent ze aan de uitnodigende kunstvlag.

Lalemba Tsehaie
In ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein is alle informatie beschikbaar en u kunt er een routeboekje meenemen. Hier exposeert ook Lalemba Tsehaie; kunstenaar, antropoloog en archeoloog uit Eritrea. Voordat hij naar Nederland vluchtte was hij directeur van de afdeling Beeld en Collectie van het Nationaal museum van Eritrea. De kunst heeft Lalemba door moeilijke tijden geholpen. Hij schildert landschappen, portretten en stillevens in verschillende technieken. Al filosoferend schildert hij over wat hem raakt. Dat kan een actuele situatie zijn of de heimwee naar zijn land Eritrea.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Zeeuws Museum opent twee nieuwe tentoonstellingen

MIDDELBURG - Op zaterdag 25 september openen maar liefst twee tentoonstellingen in het Zeeuws Museum: Dichterbij Jan Heyse en Vanuit de diepte. Vanaf deze dag zijn alle coronamaatregelen opgeheven in het museum. Ook het verplicht reserveren van een tijdslot is niet meer nodig. Een coronatoegangsbewijs is alleen in het museumcafé nodig, niet in het museum zelf.

12 minuten geleden
Fietsprotest tegen nieuwe kerncentrales

Laten zien dat er verzet is tegen de bouw van nieuwe kerncentrales. Met dat doel organiseert milieuorganisatie Wise van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september een fietsprotest in Zeeland en Noord-Brabant. ‘We willen de komende periode alles op alles zetten om de energietransitie in een duurzame richting te bewegen’, laat Wise weten. ‘Kernenergie is duur, traag en vervuilend en past daar niet in.’ 

1 uur geleden
Burgernet-melding voor weggelopen jongen in Stromenwijk Middelburg

MIDDELBURG - De politie vraagt mensen uit te kijken naar een 9-jarige jongen die is weggelopen van zijn huis in de Grevelingenstraat in de Stromenwijk in Middelburg.

19 uur geleden
‘Gelukkig ligt ons bedrijf in een hagelarm gebied’

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Aan de Oude Rijksweg in Nieuw- en Sint Joosland is op het fruitteeltbedrijf van Petra en Jos Mesu begonnen met de oogst van de Conférence-peren. Daarna zijn de Elstar en Sprank-appels aan de beurt.

2 dagen geleden
Meerdere hulpdiensten rukken uit voor incident in PI Torentijd

MIDDELBURG - Meerdere hulpdiensten werden zaterdagavond opgeroepen voor een incident in de Penitentiaire Inrichting Torentijd in Middelburg. Het is onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden in de gevangenis. 

3 dagen geleden
Man (20) bijt agent bij aanhouding in asielzoekerscentrum aan Laurens Stommesweg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond een 20-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg aangehouden. De zeer agressieve man had een beveiliger geslagen en een andere beveiliger en een agent gebeten.

3 dagen geleden
Uitslaande brand in bouwkeet nabij N57: nablussen gaat nog uren duren

SEROOSKERKE - In een grote bouwkeet aan de Serooskerkseweg in Serooskerke is vanochtend vroeg een brand uitgebroken. Vanwege de waterwinning was de N57 tussen Serooskerke en Burgh-Haamstede tijdelijk afgesloten. 

3 dagen geleden