Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De kunstmarkt mag weer!

De kunstmarkt mag weer!

MIDDELBURG - Wat is Kunst- en Cultuurroute Middelburg blij dat de kunstmarkt op het Abdijplein dit jaar weer door mag gaan!. Op zondag 1 augustus kunnen liefhebbers genieten van 55 kunstenaars uit heel Nederland die hun werk in uitgestalde kramen op het mooie Abdijplein in Middelburg presenteren en uiteraard verkopen. 

Diverse kunstvormen worden getoond, waaronder fotografie, keramiek, schilderkunst, textiel, beelden, glaskunst, sieraden, poëzie, etc.. Het aanbod aan nieuwe kunstenaars is groot; maar liefst 22 van de 55 kunstenaars neemt voor de eerste keer deel aan onze kunstmarkt. Met de noodzakelijke Covid-19 maatregelen biedt de organisatie bezoekers een veilige en mooie kunstmarkt aan. Alle deelnemende kunstenaars heten u tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom op het Abdijplein te Middelburg.

Neem die middag vooral ook een kijkje bij de meer dan 35 ateliers, galeries en musea die tot de kunstroute behoren en verspreid over de binnenstad in veelal monumentale panden gehuisvest zijn. Stap gerust binnen en laat u verwonderen. U vindt er bijzondere exposities en herkent ze aan de uitnodigende kunstvlag.

Lalemba Tsehaie
In ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein is alle informatie beschikbaar en u kunt er een routeboekje meenemen. Hier exposeert ook Lalemba Tsehaie; kunstenaar, antropoloog en archeoloog uit Eritrea. Voordat hij naar Nederland vluchtte was hij directeur van de afdeling Beeld en Collectie van het Nationaal museum van Eritrea. De kunst heeft Lalemba door moeilijke tijden geholpen. Hij schildert landschappen, portretten en stillevens in verschillende technieken. Al filosoferend schildert hij over wat hem raakt. Dat kan een actuele situatie zijn of de heimwee naar zijn land Eritrea.

Meer uit Middelburg

Een natte Kraanwaterdag op de Franciscusschool in Middelburg

MIDDELBURG - Kraanwaterdag is een jaarlijks terugkerend event voor basisscholen en bso’s dat wordt georganiseerd door Nederlandse drinkwaterbedrijven. Deze dag staat in het teken van kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Dit jaar was de Franciscusschool in de Middelburgse wijk Dauwendaele de gastlocatie voor de nationale opening van de Kraanwaterdag. De school ontving vanochtend onder meer burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg en de regiomanager van Evides Waterbedrijf, die de opening verrichtten met schooldirecteur Esther Coomans en Ruud Mesu van JOGG Middelburg.

3 minuten geleden
Wijkwandeling binnenstad Middelburg

MIDDELBURG - Wat kan er beter en wat is een succes in de binnenstad van de gemeente Middelburg? Daarover wordt vandaag gepraat, tijdens een wandeling door het centrum. Gemeente Middelburg nodigt u uit mee te lopen en te praten over de leefbaarheid in de binnenstad.

1 dag geleden
Informatiebijeenkomst Net op Zee Nederwiek 1

VEERE - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en TenneT TSO B.V. (TenneT) willen een ondergrondse hoogspanningsverbinding realiseren van het windenergiegebied Nederwiek in de Noordzee naar het Sloegebied in Borsele. Deze ondergrondse hoogspanningsverbinding is nodig om de duurzame energie, die in de toekomst op zee wordt opgewekt vanuit dit windenergiegebied, naar land te kunnen transporteren.

1 dag geleden
Kunstbende: seizoen 2022-2023 is geopend

MIDDELBURG - Jonge makers kunnen zich weer aanmelden voor het nieuwe seizoen van Kunstbende, dé creatieve community voor iedereen van 13 t/m 19 jaar in Nederland. De community biedt gratis workshops, tutorials, memberdagen, een wedstrijdtraject en coaching. Daarnaast kunnen jongeren op kunstbende.nl een profiel aanmaken, connecten met andere jongeren en feedback geven op elkaars projecten.

1 dag geleden
Jeu de Boules is springlevend

MIDDELBURG In augustus werd bij Club Jeu de Boules Middelburg het jaarlijkse Toorenvliedttoernooi gehouden. Ook de Nationale Beloftenselectie was aanwezig met twee damesteams en een herenteam. Onder hen ook clublid Myrthe Adriaanse, die zich samen met haar teamgenoten voorbereidde op het komend Europees Kampioenschap, dat in oktober wordt gehouden op Mallorca.

1 dag geleden
MediaMarkt Middelburg heropend na grootscheepse verbouwing

MIDDELBURG - MediaMarkt in Middelburg is na een verbouwing van vier maanden beter afgestemd op de moderne Zeeuwse elektronicaliefhebber. Afgelopen zaterdag, 24 september, opende de vernieuwde winkel ,die qua beleving en assortiment past bij de eisen van de moderne consument.

1 dag geleden
Nieuwe reeks filmcolleges: representatie en vooruitgang in cinema

MIDDELBURG - Onder leiding van filmwetenschapper Rudi de Boer organiseert Cinema Middelburg een nieuwe reeks filmcolleges met als titel: representatie en vooruitgang in cinema. De colleges vinden plaats in de cinema, op drie vrijdagmiddagen, van 15.00 – 17.15 uur. Op vrijdag 30 september 2022; vrijdag 7 oktober 2022; vrijdag 14 oktober. 

1 dag geleden