Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Kunst- en Cultuurroute Middelburg pakt uit!

De Kunst- en Cultuurroute Middelburg pakt uit!

MIDDELBURG - Op zondagmiddag 4 december presenteren musici van Ty Zeeuws Kamerorkest hun mooiste muziek aan het winkelend publiek op verrassende locaties verspreid over de binnenstad. 

In ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein 8 pakt de bekende Middelburger Peter Christ stevig uit met zijn expressieve en persoonlijke kunstwerken. Hij trekt zich daarbij niet veel aan van bestaande wetten en experimenteert met zijn materiaalkeuzes. Zo behoudt hij zijn eigenwijze en diverse visie. Of bezoek goudsmit Bert van Wijk, die precies 35 jaar geleden aan de Koorkerkstraat 10 zijn atelier vestigde. Hij ontwerpt er de mooiste sieraden, vaak met een humoristische twist en schenkt u er graag een persoonlijke anekdote bij.

Om 16 uur wordt u getrakteerd op het concert ‘Spetterende Bronnen’ van violiste Emma Breedveld en Omar Molo, gitaar en zang, bij SmithArt aan de Singelstraat 13.  En bij Cultuurhuis Kuiperspoort kunnen kinderen van 5 tot 95 jaar die middag terecht om met klei, wilgentakken en vilt een origineel cadeau of surprise te maken onder professionele begeleiding van hun kunstdocenten. U vindt bij de deelnemers van de route vast dat ene bijzondere Sinterklaas- of kerstcadeautje voor uw geliefden, familie, vrienden of collega’s. Gekocht of zelf gemaakt!

Tot slot wordt u om 6 uur bij het brugwachtershuisje op de Schroebrug getrakteerd op het bijzondere lichtkunstwerk in de reeks SPOT ON! van stichting Brugwachtershuisjes. De dichtregel wordt officieel onthuld door wethouder cultuur Eduard Smit en is opgeschreven door stadsdichter Aschwin van den Abeele. U bent daarbij van harte welkom. Kijk voor alle informatie op www. kunstroutemiddelburg.nl.

Meer uit Middelburg

Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

1 dag geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

2 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

2 dagen geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

2 dagen geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

2 dagen geleden