Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Kraal en Zo Kinderopvang starten montessori-peuterspeelzaal

De Kraal en Zo Kinderopvang starten montessori-peuterspeelzaal

THOLEN - Sinds de start van het nieuwe schooljaar biedt montessorischool De Kraal in samenwerking met Zo Kinderopvang iets nieuws aan in Tholen: een montessori-peuterspeelzaal. Voortaan kunnen kinderen van 2 en 3 jaar ook al op De Kraal terecht.

Eén van de lokalen is daartoe in de zomervakantie verbouwd tot een leuke speelruimte. “Sinds we ons gebouw heel anders hebben ingedeeld was het duidelijk dat onze huidige 92 kinderen ook zonder dat lokaal meer dan genoeg ruimte zouden hebben,” vertelt Koert Capel, directeur-bestuurder van De Kraal. “Tegelijkertijd hadden we al langer de wens om kinderen al voor hun 4e jaar bekend te maken met het montessoriconcept. Bij grotere besturen zie je steeds vaker Integrale Kind Centra. Daarvoor zijn we te klein, maar op deze manier kunnen we toch een doorgaande lijn van peuters naar kleuters realiseren.” De peuterspeelzaal is gehuisvest in De Kraal, maar valt onder Zo Kinderopvang. Vestigingsmanager Thea van der Velde: “Bij Zo Kinderopvang zien we een groeiende behoefte aan opvangplaatsen, dus de ruimte was welkom. Daarnaast betekent het montessoriconcept een hele mooie aanvulling in ons brede palet van verschillende soorten peuterspeelzalen. Het is nieuw voor ons, maar Christel Geerdink van De Kraal begeleidt onze peuterleidster Naoual Agzannay op weg naar een montessori-aanpak.” Het is overigens niet verplicht om vanuit de peuterspeelzaal door te stromen naar De Kraal zelf. “Maar wel logisch,” stelt Koert Capel. “We werken nauw samen als teams, de peuters spelen op hetzelfde plein als onze kinderen en ze gaan ook zeker meer activiteiten met kleuters of oudere kinderen samen doen. De overstap naar onze school is dan maar klein!” Wie meer over de peuterspeelzaal wil weten, kan informatie vragen aan Thea van der Velde via de website van Zo Kinderopvang. “We zijn open op dinsdagen en donderdagen en er is nog ruimte,” moedigt Thea aan. “Maak dus gerust een afspraak om eens te komen kijken. Of bezoek onze open ochtend op dinsdag 5 oktober!”

Meer uit Tholen

Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

2 uur geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

8 uur geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

1 dag geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

1 dag geleden
'Praat-ommetje' op de Wal in Tholen om gesprek over ouder worden aan te gaan

THOLEN - Op zes verschillende wandelpaden in Zeeland zijn vanaf mei de gloednieuwe Praat-ommetjes te bewandelen. Met op elk wandelpad gekleurde vragen en dilemma's op de bewegwijzeringspaaltjes die de wandelaars uitnodigen het gesprek over later aan te gaan.

1 dag geleden
Scooterrijder rijdt tegen bushokje en raakt gewond in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Provincialeweg in Sint-Maartensdijk. Hij reed vol door de ruit van een bushokje en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

1 dag geleden
'Zeer grote kans op klachten hooikoorts met Pinksteren'

THOLEN - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht. Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

2 dagen geleden