Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De klok mag weer verzet worden: Een uurtje langer slapen

De klok mag weer verzet worden: Een uurtje langer slapen

THOLEN - Het is koud buiten, de winterjassen zijn van zolder gehaald en de verwarming staat weer aan. Dat betekent dat de wintertijd er weer aankomt.  Aankomende zaterdag is het zover: De klok wordt een uur teruggedraaid.

Het is soms verwarrend: moet de klok nu vooruit of achteruit? Komende zaterdag op zondagnacht gaat hij dus een uur achteruit, wat betekent dat we een extra uur slaap krijgen. Om 03.00 uur zaterdagnacht, of eigenlijk zondagochtend, dien je de klok een uur achteruit te zetten naar 02.00 uur. 

De wintertijd begint altijd op de laatste zondag van oktober en eindigt op de laatste zondag van maart; volgend jaar is dat op 31 maart. Met de invoering van de wintertijd dringt het besef door dat we ons in de laatste twee maanden van het jaar bevinden, en de winter staat voor de deur. Dit wordt al merkbaar door de recente temperatuurdaling en het guur herfstweer met veel wind.

Hoewel er de afgelopen jaren veel discussie is geweest over de afschaffing van de zomer- en wintertijd, moeten we voorlopig nog steeds de klok verzetten. Gelukkig hebben de meeste elektronische apparaten tegenwoordig een automatische functie!

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

17 uur geleden
Mechanisatiebedrijf Stevinweg vol rook door mistgenerator inbraakalarm

THOLEN- Een mechanisatiebedrijf aan de Steenweg heeft zaterdagavond vol rook gestaan. Dit gebeurde nadat de mistgenerator van het inbraakalarm was afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de deuren van het pand geopend werden zodat de rook kon optrekken. Uiteindelijk bleek er verder niks aan de hand te zijn.

20 uur geleden
Honderden ernstige ongevallen in Zeeland: 'Gedrag moet worden aangepast'

ZEELAND - Verkeersgedrag leidt nog tot te veel verkeersongevallen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkeersongevallencijfers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ). 

1 dag geleden
Traumahelikopter en meerdere hulpdiensten ingezet bij ongeluk in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een persoon is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk. De auto waarin het slachtoffer reed was door onbekende reden van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Naast politie, ambulance en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

1 dag geleden
ANWB stelt hitteprotocol in werking: 'Asfalt wordt meer dan 50 graden'

Het kwik komt vandaag boven de 30 graden uit. Dit heeft impact op weggebruikers. Daarom zet de ANWB vanaf 10:00 uur het hitteprotocol in voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland. 

1 dag geleden
Impact van grote storing valt mee in de regio, Bravis heeft geen problemen

Een grote computerstoring zorgt vrijdag wereldwijd voor problemen. De storing is ontstaan door een fout in de software van cybersecuritybedrijf Crowdstrike. Onder andere enkele ziekenhuizen en luchthavens kampen met grote problemen. Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom is niet getroffen door de storing. "In onze regio is een relatief klein aantal storingen bekend", laat de veiligheidsregio Midden-West-Brabant weten.

2 dagen geleden
Luchthavens en bedrijven plat door wereldwijde Windows-storing

BRABANT - Een fout in een automatische update van de antivirus-software van Crowdstrike veroorzaakt wereldwijd ernstige computerproblemen, waardoor Windows systemen vastlopen en niet opstarten. Bedrijven en organisaties, waaronder luchtvaartmaatschappijen en McDonald's, ondervinden grote hinder terwijl Crowdstrike aan een oplossing werkt.

2 dagen geleden