Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De keuze in de zonwering is reuze

De keuze in de zonwering is reuze

SEROOSKERKE - Er wordt momenteel meer dan ooit in en om het huis gedaan nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven. Het is het moment voor de klusjes die altijd zijn blijven liggen, om de tuin eens goed onder handen te nemen of om dat plan dat je altijd al had te realiseren. Marinus Passenier van Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.

De zomer staat op het punt van beginnen. Heerlijk, maar als het warm is, komt een beetje schaduw af en toe als geroepen. Het is nu dan ook het moment om te denken aan zonwering. De keuze op dat gebied is groot. “Het klassieke uitvalscherm met een oranje doek zie je nog steeds, maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden”, zegt Marinus Passenier.

Screens

Screens zijn al jaren in zwang. “Je kunt het zien als een rolgordijn voor buiten. Ze zijn populair, omdat ze je raam volledig afsluiten en tegen de zon beschermen, maar je er nog wel doorheen kunt kijken. Dat is het verschil met rolluiken, die alles helemaal afsluiten. Kan ook, maar dan zie je niets meer.”

Terras

De laatste tijd zie je volgens Marinus vooral veel knikarmschermen. “Daar kun je onder zitten, ook als het slecht weer is. Je hebt geen last van de zon of van de regen, maar zit wel heerlijk op je terras.” Een iets eenvoudiger optie op dat gebied zijn de schaduwdoeken. “Deze zijn in opkomst, omdat je ze makkelijk zelf kunt ophangen en heel gezellig ogen.”

Knopje

Waar je vroeger een stok en veel armkracht nodig had voor het klassieke zonnescherm hoef je tegenwoordig slechts op een knopje van een afstandsbediening te drukken om de schermen en screens naar beneden en boven te dirigeren. “Alles is mogelijk. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden.” Marinus zegt dat handige klussers rustig zelf screens of een knikarmscherm kunnen installeren, maar raadt het niet aan. “Negen van de tien mensen laten het doen. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt."

Meer uit Beveland

Lintje voor maar liefst twaalf inwoners Borsele

KWADENDAMME - Vergeleken met voorgaande jaren daalde er vrijdagmorgen een enorme lintjesregen neer op de gemeente Borsele. Bij een feestelijke bijeenkomst in de kerk in Kwadendamme zijn maar liefst twaalf inwoners koninklijk onderscheiden. Betsy Rentmeester, Anneke Kampstra, Leny Rijk, echtpaar Kot, Ad Lijmbach, Dies Beulens, Jos van Moolenbroek, Jan Steenbakker, Kees Faasse en Theo van de Swaluw zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Lau Rentmeester mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

48 minuten geleden
Lintjesregen Noord-Beveland eert Marian de Haze en Piet Hamelink

GEERSDIJK/WISSENKERKE - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen mocht burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland vrijdag Marian de Haze-Verhulst uit Geersdijk en Piet Hamelink uit Wissenkerke verrassen met een koninklijke onderscheiding. Meneer Hamelink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en mevrouw De Haze tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

49 minuten geleden
Weekendweer: kans op onweersbuien tijdens Koningsdag

GOES - Dit weekeinde komt de temperatuur hoger uit dan voorgaande dagen, maar er is wel kans op buien. 'Koningsdag verloopt wisselend met droge perioden, maar ook buien, bij 14 en 18 graden', voorspelt weerbureau Weeronline. 

1 uur geleden
Vrouw gewond bij autobotsing in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Bij een aanrijding tussen twee auto's is vrijdagochtend in Heinkenszand een vrouw gewond geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

2 uur geleden
Auto rijdt tegen boom op Torendijk in Kortgene, bestuurder ernstig gewond

KORTGENE - Bij een eenzijdig auto-ongeval op de Torendijk in Kortgene is donderdagavond de bestuurder ernstig gewond geraakt. 

3 uur geleden
Zeeuwse Milieufederatie klaagt Nederlandse staat aan voor PFAS-verontreiniging

MIDDELBURG - De Zeeuwse Milieufederatie heeft samen met toen andere belangenorganisaties de Staat der Nederlanden aangeklaagd voor de schadelijke gevolgen van PFAS-verontreiniging. De organisaties hebben Knoops' advocaten in de arm genomen en de rechtszaak begint op 7 augustus bij de rechtbank in Den Haag. In de rechtszaak wordt onder meer verwezen naar de hoge concentraties PFAS in de Westerschelde.

1 dag geleden
24-uurs evenement in Omnium Goes: CIOS Zuidwest-Nederland steunt Het Vergeten Kind

GOES - Donderdag om 9.00 uur is een evenement bij CIOS Zuidwest-Nederland begonnen: studenten zijn gedurende 24 uur non-stop in beweging, allemaal voor het goede doel. In samenwerking met stichting Het Vergeten Kind zullen de studenten geld inzamelen om kwetsbare kinderen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Het evenement vindt plaats in het Omnium in Goes en is open voor publiek, met vrije inloop.

1 dag geleden