Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Kermis in Middelburg is begonnen

De Kermis in Middelburg is begonnen

MIDDELBURG - De kermis in Middelburg is gisteren om 13.00 uur van start gegaan. Het was de eerste dag meteen flink druk. De kermis duurt tot en met donderdag 11 augustus. Op de Markt en Plein 1940 staan dit jaar dertig attracties.

Enkele grote attracties dit jaar zijn de Basejumper, de Booster, de 40 meter hoge Sky Glider en Funhouse Heroes City XXL. Behendige spelers kunnen prijzen winnen bij onder andere het schuivenspel en de grijpkranen. Ook liefhebbers van oliebollen, zuurstokken en paling kunnen op de kermis terecht.

Openingstijden
De kermis is geopend op vrijdag van 13.00 tot 24.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 01.00 uur en zondag van 13.00 tot 23.00 uur. Van maandag tot en met donderdag is de kermis van 10.00 tot 24.00 uur open.

Prikkelarme kermis
Op zondag 7 augustus is het van 13.00 tot 15.30 uur weer prikkelarme kermis. Licht en geluid zijn dan gedempt en veel attracties draaien dan minder heftig.Een prikkelarme kermis staat open voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Zij kunnen door het harde geluid, de lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties meestal niet op een normale kermis erbij zijn. Bij de prikkelarme kermis zijn al deze prikkels er niet of veel minder aanwezig. Tijdens deze kermis gelden de gewone prijzen.

Parkeerterrein Oude Veerseweg afgesloten
Van maandag 1 augustus tot en met zondag 14 augustus is het niet toegestaan om op het parkeerterrein Oude Veerseweg te parkeren. In deze periode wordt dit de plek voor de kermiswoonwagens. Op deze dagen is de wegsleepregeling geldig.

Markten naar Damplein
Vanwege de kermis worden de zaterdagmarkt van 6 augustus en de warenmarkt van donderdag 11 augustus verplaatst naar het Damplein.

Meer uit Middelburg

Vrouw overlijdt bij aanrijding met trein in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Woensdag rond 11.45 uur is bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op de spoorwegovergang aan de Doeleweg in Arnemuiden een vrouw om het leven gekomen.

12 uur geleden
Werken Góth terug naar Veere

VEERE - Heidi en dr. Johannes Baumann kochten in de jaren tachtig drie werken bij Sarika Góth, die toen op de Markt in Veere woonde. Nu zijn de schilderijen weer terug in Veere dankzij Jochen Baumann.

13 uur geleden
Orgelconcert Nieuwe Kerk Middelburg door Stadsorganist Margreeth de Jong

MIDDELBURG - Op dinsdag 16 augustus zal Stadsorganist Margreeth de Jong het slotconcert verzorgen in de zomerserie in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Het programma vermeldt composities van Franck, Liszt, Vierne en enkele eigen werken. Het concert begint om 20.00 uur.

16 uur geleden
Terug van weggeweest: de Oostkapelse Dag!

OOSTKAPELLE - Na een aantal jaren afwezigheid staat de Oostkapelse Dag weer op de agenda. Deze veelzijdige dag wordt op zaterdag 20 augustus gehouden, in het centrum van Oostkapelle. Een aaneengesloten lint van ringrijden, marktkramen, food trucks, muzikale optredens, demonstraties, kindertheater, ballonvouwen, vrijmarkt en modeshows, brengt gezelligheid en vertier in deze Walcherse badplaats, met ’s avonds als afsluiter een verrassende lasershow.

16 uur geleden
Zomeravondwandelgroep voor mantelzorgers

VLISSINGEN - Manteling organiseert in de zomermaanden avondwandelingen voor mantelzorgers.De laatste wandeling deze zomer start op donderdagavond 25 augustus om 19 uur. Deze keer wordt er binnen de gemeente Vlissingen gewandeld.

16 uur geleden
Bijzonder dagboekje voor Museum Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Al jaren heeft de familie La Soe een dagboekje in het bezit, in het Frans geschreven. Op dinsdag 16 augustus om 10.30 uur wordt het dagboekje door de familie overhandigd aan Museum Arnemuiden.

16 uur geleden
Onderzoek werpt nieuw licht op zestiende-eeuwse wandtapijten

MIDDELBURG - Nieuw onderzoek uit 2022 wijst uit dat twee zestiende-eeuwse wandtapijten van de gemeente Middelburg uit een Edings atelier komen. Gemeente Middelburg heeft de twee wandtapijten in 1941 gekocht bij een kunsthandel in Brussel. De tapijten met diervoorstellingen zijn zonder goede reden aan een tapijtwever uit ongeveer 1600 in Brussel toegeschreven.

1 dag geleden