Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'De inwoners van Wemeldinge steunen ons echt'

'De inwoners van Wemeldinge steunen ons echt'

WEMELDINGE - De coronacrisis brengt bij veel ondernemers in Wemeldinge creativiteit en nieuwe ideeën boven, merkt voorzitter Annemiek Schouten van ondernemersvereniging MKB Wemeldinge. “Ze kijken naar wat wél kan en dat is mooi om te ervaren.”Het bestuur van de ondernemersvereniging heeft regelmatig contact met haar leden over hoe het gaat. “Toen de coronacrisis uitbrak bespraken we hoe we er konden zijn voor onze leden. Dat was een drukke tijd, omdat ik zelf ook een manege heb. Maar als ik daarvoor zaken uitzocht, kon ik andere ondernemers daarop ook attenderen. We proberen ze als bestuur zo goed mogelijk te ondersteunen.” En er was meer hulp. “De ondernemers zien veel mensen uit eigen dorp. Zij hebben ons de afgelopen tijd echt gesteund.” Dat draagt eraan bij dat de zomer niet mislukt is. “Veel ondernemers beleefden een rustig voorjaar, maar de zomer was druk genoeg om een deel van het voorjaar goed te maken. Ons toeristische zomerprogramma ging niet door, maar met hun creativiteit zetten ondernemers wel kleinere activiteiten op.”

Halfvol

Wemeldinge kreeg volgens Schouten nóg meer Duitsers dan anders op bezoek en veel mensen die vakantie vierden in eigen land. “Ze komen af op de weidsheid van de omgeving.” Daarbij leverde de nominatie van Wemeldinge in de ANWB-verkiezing van mooiste dorp van Nederland ook extra reclame op. “Over het algemeen is de zomer best druk geweest en is voor veel ondernemers gelukkig het glas halfvol.”

Meer uit Reimerswaal

Rubriek Albert Kort: 'Armoede'

Nog niet zo lang geleden leefde een groot deel van de Zuid-Bevelandse bevolking in diepe armoede. Bestaanszekerheid was slechts voor een enkeling weggelegd. De meeste mensen waren al blij dat ze iedere dag genoeg te eten hadden. Vaak alleen brood of aardappelen. Honger lag altijd op de loer en toen er rond 1850 een aardappelmisoogst was, kwamen er zelfs mensen om van de honger! 

7 uur geleden
Regen kan pret niet drukken in Hansweert tijdens Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - In Hansweert was het zaterdag genieten tijdens het Winterfestijn op het plein. Oliebollen, warme chocolademelk, glühwein, snert, broodjes rookworst, foodtrucks en een overdekte schaatsbaan, alle ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig op het plein voor dorpshuis Kaj Munk. 

11 uur geleden
Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

1 dag geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

2 dagen geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

2 dagen geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

3 dagen geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

3 dagen geleden