Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De grootste kringloopwinkel van het Leger des Heils staat in Sint-Maartensdijk

De grootste kringloopwinkel van het Leger des Heils staat in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - De grootste kringloopwinkel van het Leger des Heils staat in Sint-Maartensdijk. Saskia van de Graaff (55) is locatiemanager van het Dienstencentrum. Het Leger op Tholen verstrekt daarnaast gratis huisraad, kleding en voedsel als dat nodig is. Er wordt taalles gegeven en men kan er terecht voor raad en daad. 

Saskia ervaart dat het Leger een stoffig imago heeft. “Dit is erg jammer, want het Leger doet zoveel meer dan alleen de bekende daklozenopvang. Zonder (voor)oordeel helpt het Leger alle mensen die dit nodig hebben. Je bent altijd welkom, ook als je niets nodig hebt en er is altijd een luisterend oor en bij problemen zoeken we samen naar een oplossing. En voor ontspanning hebben we een prachtig hotel waar je heerlijk kunt vertoeven. Ons doel is om de kwaliteit van het leven van mensen te verbeteren. De missie is al die jaren hetzelfde gebleven, maar de hulpvragen zijn wel ingewikkelder geworden en het Leger blijft ontwikkelen om de juiste hulp te kunnen blijven geven”, zo legt Saskia uit. Volgens haar is het Leger nog steeds onmisbaar. Ook op Tholen. Het Leger blijft dus nog wel even. Om met de woorden van stichter William Booth te spreken: ‘Zolang er nog vrouwen huilen, zoals zij nu doen, zal ik strijden, zolang kinderen hongerlijden zoals nu, zal ik strijden; zolang mannen de gevangenis ingaan, erin en eruit, erin en eruit zoals nu, zal ik strijden; zolang er nog dronkaards zijn, zolang er nog verloren meisjes op straat verblijven, zolang als er nog één ziel verstoken blijft van het licht van God, zal ik strijden, ik zal strijden tot het bittere eind’, zegt Saskia. “En zo is het!’ 

Meer uit Tholen

Nog geen spoor van verdachten explosie bij woning aan Slachtveld

THOLEN - De politie heeft nog geen daders op het oog van de explosie woensdagnacht bij een woning aan het Slachtveld. Door zwaar vuurwerk zijn een woning en auto beschadigd geraakt. De politie zoekt naar getuigen en beeldmateriaal om de verdachten te achterhalen. De bewoner van het pand heeft aangifte gedaan.

12 uur geleden
Tholen biedt financiële steun voor restauratie en onderhoud van erfgoed

THOLEN - Eigenaren van gemeentelijke monumenten op Tholen kunnen binnenkort een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het behoud van hun erfgoed. Deze nieuwe regeling biedt deze mensen de kans om financiële ondersteuning te ontvangen voor noodzakelijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden. 

16 uur geleden
Explosie veroorzaakt schade bij woning aan het Slachtveld in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan het Slachtveld in Tholen is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie ontstaan. Als gevolg van de ontploffing heeft de woning schade opgelopen. De politie doet momenteel onderzoek naar het incident.

21 uur geleden
Plan voor voedselbos in boomgaard bij Molenvliet: 50.000 euro nodig

THOLEN - Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks Tholen pleit voor de aanleg van een voedselbos in de perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg. Volgens het raadslid verdient de nieuwbouwlocatie van Molenvliet een groene buffer aan de westkant. De Thoolse fractie van Dekkers vraagt de gemeente om een subsidie van 50.000 euro voor de opstartkosten van het project.

22 uur geleden
Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

1 dag geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

1 dag geleden
Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

THOLEN - Stichting Westerlicht Tholen, een inloopcentrum voor mensen met (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden, opent op woensdag 27 september een digitale huiskamer. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie en zal de vier locaties van de stichting in Zeeland digitaal met elkaar verbinden. De feestelijke opening vindt plaats in atelier Art&Co in Tholen.

1 dag geleden