Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De groene wachters van Sint-Annaland

De groene wachters van Sint-Annaland

Niels van Oudenaarde is voorzitter van Dorpsgemeenschap Sint-Annaland. De leden hebben de grote wens om het dorp te vergroenen. Dat heeft geresulteerd in een mooi groenproject met samenwerking als sleutelwoord. De eerste resultaten zijn al zichtbaar. “We gaan in alle gezamenlijkheid voor meer groen in ons mooie dorp en dan bedoelen we niet het groen tussen de stoeptegels”, zegt hij lachend.

Wat zou je aanpakken als je één dag burgemeester van Tholen zou zijn? Die vraag werd gesteld in het kader van 60 jaar Dorpsgemeenschap Sint-Annaland. Vooral het onkruidprobleem en de uitstraling van het dorp werden veelvuldig genoemd. In het groenproject waar nu de aftrap voor gegeven is, worden deze zaken gebundeld. “We willen de uitstraling van het dorp veranderen van grijs naar groen. De braakliggende terreinen bij de Kloosterstraat en het Havenplein zijn nu ingezaaid tot mooie bloemenweide. Dat ziet er direct een stuk aantrekkelijker uit. Ook voor de toeristen, want het was bepaald geen visitekaartje. We pakken om dezelfde reden ook het groen bij de Rode Standerdmolen aan. De oudste molen van Zeeland, maar de stukken grond eromheen waren erg verwaarloosd. Ook dat is ingezaaid, er zijn bankjes geplaatst en bakken met lavendel waardoor het een soort parkje is geworden. Verder zijn we van vijftien bloembakken aan lantaarnpalen in het centrum naar 55 bakken gegaan. Daarmee accentueren we de eeuwenoude ringvoorstraat-structuur.” 

Meer uit Tholen

Tholen opgenomen in herdenkingslijst voor meerdaagse Vrijheidsboulevards

THOLEN - Tholen staat op de lijst voor de Vrijheidsboulevards die vanaf volgend jaar mogelijk door Zeeland trekken. In 2024 en 2025 vieren we in Nederland dat het 80 jaar geleden is dat we bevrijd zijn van de Duitsers. De Vrijheidsboulevards, die meerdere dagen zullen duren en langs verschillende regio’s gaan, herdenken en vieren het einde van de Tweede Wereldoorlog.

1 uur geleden
Eerste 66 flexwoningen op Tholen zijn voor Oekraïense vluchtelingen

THOLEN - De gemeente wil op korte termijn 158 flexwoningen bouwen op Tholen voor bijvoorbeeld buitenlandse vluchtelingen en internationale werknemers. Dat heeft het college aan de raad voorgelegd. Meer dan zestig van deze woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor Oekraïeners die zijn gevlucht voor de oorlog met Rusland.

3 uur geleden
Ab (64) lag bijna in de wieg met vogels: 'Ik ben ermee opgegroeid'

OUD-VOSSEMEER - Ab Ketting is een bevlogen vogelliefhebber van 64 jaar en de voorzitter van vogelvereniging De Vogelvrienden in Oud-Vossemeer. Hij doet dit vrijwilligerswerk al bijna veertig jaar lang. En de flabberende vogels vervelen hem nog steeds niet. “Het is gewoon leuk om ermee bezig te zijn. Ik heb bijna alle soorten gekweekt. Alleen geen papegaaien. Dat is niets voor mij.”

5 uur geleden
Nieuwe groene wijk naast de Nieuwe Postweg (N286) ervaart geluidsoverlast

THOLEN - Direct naast de N286 wil de gemeente 86 nieuwe woningen bouwen aan de Koningin Julianstraat in Tholen. Deze groene buurt komt achter een brede geluidswal, maar het geluid van de provinciale weg zal toch hoorbaar zijn in de wijk. Als verschillende maatregelen niet werken, overweegt de gemeente om een iets hoger geluidsniveau langs de weg toe te staan om toch de bouw van de huizen te kunnen realiseren.

8 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor gevallen persoon van paard aan Lange Kruisweg

SINT PHILIPSLAND - Bij een ongeval dinsdagavond is een persoon van een paard gevallen aan de Lange Kruisweg in Sint Philipsland. Dat bevestigen getuigen. Vanwege de ernst van de situatie is een traumahelikopter ingeschakeld.

16 uur geleden
Molenvliet voelt zich buitengesloten: 'Moet Tholen nou zo idioot groot worden?'

THOLEN - Bewoners van de buurtschap Molenvliet maken zich zorgen over de gevolgen van aangrenzende nieuwbouwprojecten voor hun leefomgeving. Ze zijn bang dat de rust wordt verstoord met de komst van nieuwe woonwijken tegen hun buurtschap. Ook zijn ze gefrustreerd omdat ze niet betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze plannen, zo vertellen de bewoners in de gemeenteraad.

20 uur geleden
'Sekteleider' Carine Bolijn uit Sint Philipsland op 83-jarige leeftijd overleden

SINT PHILIPSLAND - Carine Bolijn uit Sint Philipsland is op 83-jarige leeftijd overleden, zo meldt het Financieele Dagblad. Zij was de leider van Maerloo, een stichting op Tholen waar mensen kwamen voor goddelijke genezing van bijvoorbeeld kanker. De strafrechtelijke vervolging van de vrouw komt tot een einde, zegt het Openbaar Ministerie.

22 uur geleden