Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Drvkkery laat zich niet zomaar uit het veld slaan

De Drvkkery laat zich niet zomaar uit het veld slaan

MIDDELBURG - Bart Chabot en Annejet van der Zijl, schrijver van het Boekenweekgeschenk, zijn twee van de grote namen die tijdens de Boekenweek naar Middelburg komen. De week gaat zaterdag van start. Thema van dit jaar is ‘Rebellen en dwarsdenkers’.

Eigenaar Jan de Vlieger van De Drvkkery noemt het bezoek van Bart Chabot een hoogtepunt. HIj verraste onlangs met het boek ‘De hand van mijn vader’. Daarin beschrijft de dichter en bekende televisiepersoonlijkheid ‘op nietsontziende en aangrijpende wijze’ zijn ‘rijke, doch getroebleerde’ leven. Chabot komt niet alleen naar Middelburg, maar neemt zijn zoon mee.

Interview

Sebastiaan Chabot studeerde creative writing aan de New York University. Hij debuteert in maart met ‘De slaap die geen uren kent’, een roman over vier generaties binnen één familie. “De boeken van Bart Chabot en zijn zoon passen qua thema mooi bij elkaar”, zegt De Vlieger. Journalist Jan van Damme interviewt beide schrijvers op maandag 9 maart om 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 7,50 euro via www.drukkerijmiddelburg.nl.

Annejet van der Zijl

Naast de Chabots komen er meer grote namen naar Middelburg. Annejet van der Zijl, die het Boekenweekgeschenk heeft geschreven, is donderdag 12 maart om 16.00 uur in de Drvkkery. Van Damme interviewt haar over haar boekje ‘Leon en Juliette’, een in de 19e eeuw waargebeurde liefdesgeschiedenis. Gratis kaarten zijn te reserveren via de website van de Drvkkery.

Bekend van iets anders dan boeken is Alain Clark. De zanger staat zaterdag 7 maart om 15.00 uur in de winkel. Daar zingt hij een paar nummers van zijn laatste album ‘Sunday Afternoon’. Muziek is er op dezelfde dag ook van Yesterday’s Papers. In de Brasserie spelen zij vanaf 15.30 uur nummers van The Rolling Stones, The Kinks, Creedence Clearwater Revival en Bob Dylan. “Het thema van de Boekenweek is Rebellen en Dwarsdenkers. Daar past deze muziek uit de jaren ‘60 perfect bij.” Of het nog niet genoeg is, staan op de eerste dag van de Boekenweek dichters en spoken word-artiesten Isis van Geffen en Jasper van den Bovenkamp ook in de winkel. Vanaf 12.30 uur maken zij gedichten op maat voor bezoekers van de winkel.

Paradijs

Zeeuws-Vlaming Wim Jansen presenteert woensdag 11 maart zijn nieuwe boek ‘O vader wij zijn samen geweest, verhalen van een overkant’. Vanaf 15.30 uur vertelt hij over zijn jeugd in het voormalige gehucht Paradijs in de buurt van Terneuzen.

Op de laatste dag van de Boekenweek is journalist Oscar Garschagen, tegenwoordig woonachtig in Grijpskerke, te gast in de Kloveniersdoelen. De oud-correspondent in China voor NRC vertelt hij over ‘het dubbel gezicht van China’. Hij begint om 14.00 uur. Kaarten zijn te koop via de website van de Drvkkery. “Ik denk dat we een mooie mix tussen landelijk en regionaal, man en vrouw en jong en oud. Ik ben ontzettend blij met het programma.”

Tegenslag

Overigens kreeg De Vlieger in aanloop naar de week te maken met de nodige tegenslagen. Herman Koch, Bas Heijne én de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti moesten om verschillende redenen hun bezoek aan de Drvkkery afzeggen. “Dat was wel een klap. We waren in één keer terug bij af en moesten opnieuw beginnen”, zegt de Vlieger. “Uit een crisis groeit echter vaak iets moois. We zijn enorm blij met de auteurs en muzikanten die komen."

Meer op www.drukkerijmiddelburg.nl.

Meer uit Middelburg

Maaltijdbezorger op scooter gewond na aanrijding met personenauto in centrum

MIDDELBURG- In het centrum  van Middelburg is vrijdagavond een maaltijdbezorger op een scooter lichtgewond geraakt. Dit gebeurde toen hij op de kruising van de Kromme Weele met de Molenberg, de Penninghoeksingel en de Seisbinnenbrug in botsing kwam met een personenauto. De scooterrijder kon ter plaatse behandeld worden door de ambulancedienst. De oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk een voorrangsfout.

2 uur geleden
Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

23 uur geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

1 dag geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

1 dag geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Auto beschadigd bij ongeval N57 Middelburg

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de N57 bij Middelburg is donderdagmiddag een personenauto beschadigd geraakt. Eén rijbaan werd afgesloten.

1 dag geleden
Tentoonstellingsproject Jumping Fences komt naar Middelburg

MIDDELBURG - Op uitnodiging van Vleeshal komt Jumping Fences, een tentoonstellingsproject waarin artistieke ontwikkeling en collectief curatorschap centraal staan, naar Middelburg. Jumping Fences is een evoluerend tentoonstellingsproject en is dit jaar bij Het Paviljoen in Gent georganiseerd in samenwerking met studenten van KASK Curatorial Studies. 

1 dag geleden