Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Buurvrouw in Kapelle heropent op nieuwe plek

De Buurvrouw in Kapelle heropent op nieuwe plek

KAPELLE - Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle heropent morgen (woensdag) op een gloednieuwe locatie. Voor hun doel om een ontmoetingsplek te bieden voor alle inwoners van de gemeente Kapelle hebben initiatiefnemers Barbara en David van der Bijl, met hulp van vrienden, het voormalige pand van Den Dekker Muziek aan de Van der Biltlaan kunnen kopen. 

De Buurvrouw is in 2018 opgericht, in de Weststraat. “We begonnen het deelcafé om inwoners van Kapelle tijd en aandacht te geven. We schenken koffie en wie dat niet kan betalen, krijgt gratis een kopje.” De activiteiten breidden zich uit, met bijvoorbeeld maaltijden, maar ook taallessen voor vluchtelingen, en het werd drukker. “Ik merkte dat we niet altijd de juiste mensen bereikten, de mensen die het echt nodig hebben. Soms was het druk met bijvoorbeeld een high-tea en zag ik iemand voor wie we De Buurvrouw hebben geopend voorbij lopen zonder binnen te komen. Dat voelde niet goed.” Daarbij ging er iedere maand een flink bedrag op aan de huur, terwijl het deelcafé een vrijwilligersorganisatie is die goede doelen steunt, zoals Stichting Karunia Foundation. Karunia is een christelijke organisatie die zich inzet voor beter onderwijs op Papoea door leerkrachten op te leiden. “Al het geld dat we na aftrek van de kosten overhouden gaat naar verschillende goede doelen.” Dat de huur zo’n grote kostenpost was, begon ook de knagen aan Van der Bijl. “We zijn op een bepaald moment bijna gestopt, omdat we ons doel, zoals we dat voor ogen hadden, niet behaalden.”

Delen

Toen kwam het nieuwe pand op hun pand én de mogelijkheid om dat met hulp van vrienden te kopen. “Dat voelde als een teken van God om door te gaan.” Boven hebben ze twee appartementen gemaakt, waar ze sinds maart wonen, en beneden is er alle ruimte voor De Buurvrouw. “Er is ontzettend veel werk verzet dit jaar en we hebben lang moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover en kan De Buurvrouw haar deuren weer openen. We hebben het pand, met hulp van allerlei mensen, omgetoverd tot een gezellige en uitnodigende plek waar iedereen welkom is voor een bakje koffie of thee.”
Het koffiehuis is een non-profitorganisatie en draait volledig op vrijwilligers. “We hebben bij De Buurvrouw de wens om een goede buur te zijn voor mensen dichtbij en ver weg door te delen. Delen in tijd en aandacht met mensen dichtbij, maar bijvoorbeeld ook delen in middelen én contacten aangaan met mensen in nood verder weg. We willen een plek bieden die inspireert om te delen. Delen van tijd, talenten, ideeën. Samen bouwen aan een betrokken lokale gemeenschap, die niemand in de kou laat staan. Een plek waar rust en aandacht centraal staan en nieuwe ideeën ontspringen. Een plek om te ontmoeten.”

Heropening

Om de heropening te vieren biedt De Buurvrouw tijdens de drie openingsdagen een gratis tweede kopje koffie of thee aan en er is twintig procent korting op het zeepassortiment in de winkel van De Buurvrouw. Het deelcafé is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. “We kijken ernaar uit om iedereen weer te mogen ontmoeten!”

Meer uit Reimerswaal

Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

1 uur geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

5 uur geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

8 uur geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

9 uur geleden
Workshops op vernieuwd skatepark Wemeldinge zaterdag

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle heeft nieuwe onderdelen geplaats op de skatebaan in Wemeldinge. Om dat te vieren zijn er zaterdag allerlei workshops.

10 uur geleden
Toujours Kapelle biedt deze week vele activiteiten

KAPELLE - Een nieuwe editie van Toujours Kapelle is begonnen. Donderdag vindt de Franse Herdenking plaats. Zaterdag, de slotdag, is onder meer museum Memorial 40-45 in Kapelle open en vindt de tiende editie van de Franse Slagmars plaats. "We krijgen dit jaar de zoon van Charles Trepel op bezoek", vertelt Andries Looijen van de organisatie van Toujours Kapelle. "Zijn vader was een bekende commando en ligt in Kapelle begraven. Hij is hier voor het eerst tijdens een herdenking en gezien zijn gezondheid zal het waarschijnlijk de laatste keer zijn. Ik heb de eer om samen met hem donderdag een krans te leggen."

2 dagen geleden
Kindergemeenteraad Kapelle staat op tegen pesten

KAPELLE - De kindergemeenteraadsleden van de gemeente Kapelle hebben maandag op de basisscholen aandacht gevraagd voor pesten. Door puzzelstukjes op het schoolplein te spuiten en armbandjes uit te delen benadrukken ze dat iedereen meetelt en erbij hoort.

2 dagen geleden