Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De bruine kroeg op Tholen, heeft die nog bestaansrecht?

De bruine kroeg op Tholen, heeft die nog bestaansrecht?

THOLEN - De bruine kroeg verdwijnt uit het Thoolse straatbeeld. Wie geen terras en een menukaart heeft, kan het eigenlijk niet meer volhouden. Het café-bestand op het eiland is dan ook flink uitgedund, maar de overgebleven horeca doet er alles aan om de inwoners en toeristen te blijven voorzien van vertier.  

Marloes van der Est (32) en Sharon Quist (24) staan sinds 2019 aan het roer van Met Shmaak. Marloes heeft elf jaar lang café ‘t Durp gerund samen met haar moeder Marja. Sharon werkte had daar een bijbaan en had de ambitie om een eigen zaak te beginnen. “Van het één kwam het ander en onder het genot van een drankje besloten wij samen de zaak te gaan runnen”, vertellen ze. “We zijn niet langer enkel een bruine kroeg, er is meer vraag naar eetgelegenheid.”

‘t Durp had altijd vooral een kroegfunctie, maar vanwege de veranderende wensen, hebben Marloes en Sharon besloten het deels over een andere boeg te gooien. “Eerst was het inderdaad alleen een kroeg en daar hebben wij een Grand Café van gemaakt, met een apart eet-gedeelte met 22 plaatsen erbij. In de tweede lockdown hebben we de bovenverdieping verbouwd tot tapasbar en hebben wij er nog eens 28 zitplaatsen bij gekregen. Dus eigenlijk hebben wij 3 verschillende ruimtes in de zaak. In Zeeland is de rol van kroeg zeker veranderd. Je ziet tegenwoordig heel weinig bruine kroegen meer. Er is veel meer vraag naar eetgelegenheid en daarom hebben wij ook de stap gemaakt. Het is echter wel leuk om te zien dat na een uur of 22.00 uur, de muziek een beetje harder gaat en mensen het aan de bar gezellig hebben met elkaar. Dan heb je toch nog een beetje dat bruine kroeggevoel.” 

Marloes en Sharon hebben een vrij hechte band met de vaste gasten: “Je ziet elkaar bijna dagelijks en deelt dan ook als vanzelf lief en leed met elkaar. Dat zijn mooie dingen.” Marloes en Sharon kijken vol vertrouwen naar de toekomst. “De opening van onze zaak was het leukste wat wij tot nu toe mee hebben gemaakt, maar we verwachten nog veel meer toffe dingen. We hebben net geen vol jaar kunnen draaien en toen moest de zaak dicht vanwege corona. Nog steeds mogen en kunnen wij nog geen feestjes organiseren door de maatregelen die nog gelden. Op dit moment kunnen we niet veel meer aan klantenbinding doen, maar zodra de maatregelen worden losgelaten, zullen wij weer het nodige organiseren om de mensen naar onze bar te laten komen!”

Meer uit Tholen

Stemronde geopend voor Thoolse fotowedstrijd: 'Foto met meeste likes wint'

THOLEN - De mogelijke prijswinnaars van de Thoolse fotowedstrijd zijn bekend. Negen foto's zijn geselecteerd en geplaatst op de Facebookpagina van de gemeente. De foto met de meeste likes wint.

6 uur geleden
Auto vliegt al rijdend in brand in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een personenauto is zaterdagmorgen in vlammen op gegaan aan de Derde Dijk in Sint-Maartensdijk. Inzittenden kwamen met de schrik vrij.Een personenauto vatte vlam tijdens het rijden. De inzittenden konden tijdig het voertuig verlaten. De brandweer heeft de auto geblust. Doordat er weinig water in de omgeving is, werd een tankwagen van de brandweer gevraagd ter ondersteuning. Ondanks de inzet van de brand is het voertuig total-loss.

9 uur geleden
Onderzoek: 'Ongedierte zorgt in Zeeland voor minste overlast'

ZEELAND - Ongedierte kan voor veel problemen zorgen in en rondom huis. Maar in welke provincie hebben inwoners hier naar verhouding het meeste last van? De meeste aanvragen voor een ongediertebestrijder komen uit Zuid-Holland. Dit blijkt uit een analyse van Homedeal. De minste aanvragen zijn afkomstig uit Zeeland.

14 uur geleden
Dominee Henk Poot geeft studiebijeenkomsten in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Spreker ds. Henk Poot houdt op maandag 13 en 27 mei namens Stichting Christenen voor Israël een studiebijeenkomst in Sint-Annaland. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Intocht naar aanleiding van de Romeinenbrief.

1 dag geleden
Zeilboot in de problemen bij Tholen

THOLEN - De Mistral is vrijdagmorgen ingezet voor een zeilboot in de problemen met de sluizen bij Tholen. Er bleek een lekkage aan boord te zijn.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'De koeien gaan in bad'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Cees van 't Hof die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

2 dagen geleden