Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De brief voor de koning op 1 in bestsellerlijst

De brief voor de koning op 1 in bestsellerlijst

AMSTERDAM (ANP) - De brief voor de koning van Tonke Dragt is deze week op de eerste plek te vinden in de Bestseller 60, zo meldt Stichting CPNB woensdag. Het boek, voor het eerst uitgegeven in 1962, staat centraal tijdens de actie Geef een boek cadeau, die kinderen enthousiast wil maken voor lezen.

De brief voor de koning vertelt het verhaal van Tiuri die de nacht voor zijn ridderslag de mysterieuze opdracht krijgt om een brief te bezorgen. Het bezorgen van deze brief stuurt Tiuri op ontdekkingsreis naar de andere kant van het koninkrijk. Het boek won meerdere prijzen, waaronder de onderscheiding voor Kinderboek van het jaar in 1963. Ook is er onder andere een film en een musical gemaakt over Tonke Dragt's boek.

Ik ga leven van Lale Gül is deze week te vinden op de tweede plek in de bestsellerlijst. De top drie wordt afgemaakt door Charlie Mackesy's De jongen, de mol, de vos en het paard.

Daarnaast zijn er deze week maar liefst veertien nieuwe titels te vinden in de Bestseller 60. Zomeravond van Suzanne Vermeer komt binnen op de vierde plek en Jill Mansell komt met Tot aan de zon en terug binnen op de vijfde plek.

Boeken Top 10 (notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie: www.debestseller60.nl)

1 (-) Tonke Dragt - De brief voor de koning

2 (1) Lale Gül - Ik ga leven

3 (3) Charlie Mackesy - De jongen, de mol, de vos en het paard

4 (-) Suzanne Vermeer - Zomeravond

5 (-) Jill Mansell - Tot aan de zon en terug

6 (5) Nicci French - Wie niet horen wil

7 (4) Ramsey Nasr - De fundamenten

8 (-) Vivian Reijs - Help, ik val niet af!

9 (-) Bibian Mental - LEEF

10 (2) Hanneke de Zoete - De zoete zusjes gaan op vakantie

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Podcast Deventer Mediazaak passeert meer dan 200.000 luisteraars

AMSTERDAM (ANP) - De podcast De Deventer Mediazaak van Argos is zes weken na de lancering van de laatste aflevering al meer dan 200.000 keer beluisterd. Dat heeft producent BIND vrijdag gemeld. Deze mensen hebben alle zes de afleveringen van de serie beluisterd; volgens de makers is dit een uitzonderlijk aantal voor een hele podcastserie.

20 uur geleden
Youp, Claudia en Simone bespreken op Radio 1 verloren coronajaar

HILVERSUM (ANP) - Youp van 't Hek, Claudia de Breij en Simone Kleinsma zijn zaterdag drie van de gasten in Op de plank, een speciale uitzending op NPO Radio 1 om de zwaar getroffen cultuursector extra onder de aandacht te brengen. In het programma praat presentatrice Astrid de Jong met podiumkunstenaars die hun voorstelling moesten afgelasten vanwege de coronalockdown. De theaters zijn inmiddels vanaf oktober vrijwel allemaal gesloten.

20 uur geleden
Jeangu Macrooy ontspannen richting tweede repetitie

ROTTERDAM (ANP) - Jeangu Macrooy is zijn avontuur op het Eurovisie Songfestival in eigen land ontspannen begonnen. De zanger voelt zich ondanks alle indrukken goed, is uitgerust en van zenuwen zijn geen sprake. "Het voelt heel lekker dat het eindelijk is begonnen", zegt de Nederlandse inzending in gesprek met het ANP.

20 uur geleden
Van Gogh en Mondriaan verkocht in New York

NEW YORK (ANP) - Bij veilinghuis Christie's in New York is een werk van Vincent van Gogh en een van Piet Mondriaan verkocht.

1 dag geleden
Disney trekt meer abonnees naar streamingdienst

BURBANK (ANP/BLOOMBERG) - Entertainmentconcern Disney heeft het aantal abonnees van zijn streamingdienst Disney+ verder opgevoerd in de eerste drie maanden van dit jaar. De gemiddelde prijs die kijkers betaalden voor de dienst daalde echter. Dat kwam voor een groot deel door de lancering van Disney+ Hotstar in India en Indonesië in het afgelopen jaar. Kijkers van die dienst betalen beduidend minder dan in westerse landen.

1 dag geleden
Jeangu Macrooy ziet verbeterpunten na eerste repetitie

ROTTERDAM (ANP) - Jeangu Macrooy is tevreden met zijn eerste repetitie op het Eurovisie Songfestival. De zanger vindt echter dat het nog beter kan, zei hij donderdag na afloop tijdens een persconferentie in Rotterdam Ahoy.

1 dag geleden
Partijen willen ook bibliotheken weer open laten gaan

DEN HAAG (ANP) - Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen dat ook bibliotheken volgende week weer open mogen, mits de situatie in de ziekenhuizen dat toelaat. D66, CDA, PvdA en ChristenUnie dienen een voorstel daartoe in tijdens het debat over de aanpak van het coronavirus.

2 dagen geleden