Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Boer naar olympische finale 50 meter vrije slag

De Boer naar olympische finale 50 meter vrije slag

TOKIO (ANP) - Zwemmer Thom de Boer heeft op de Olympische Spelen de finale bereikt van de 50 meter vrije slag. Met 21,78 seconden zette de houder van het Nederlands record de achtste tijd neer in de halve finales, precies genoeg om zondag de finale te mogen zwemmen. Jesse Puts werd uitgeschakeld met 21,87 (twaalfde).

De Boer (29) heeft het Nederlands record op de kortste afstand op zijn naam staan met 21,58. De parttime-zwemmer, die ook een fulltimebaan heeft bij een vastgoedinvesteringsmaatschappij in Amsterdam en vakantiedagen moest opnemen om naar Tokio te kunnen gaan, kwalificeerde zich eind vorig jaar voor de Spelen. De Boer wist daarna zijn nationale toptijd al een paar keer aan te scherpen.

Met 21,58 is hij de op vijf na snelste man van dit jaar, na Caeleb Dressel, Vladimir Morozov, Benjamin Proud, Michael Andrew en Florent Manaudou. Op Morozov na komt hij die sprinters zondag allemaal tegen in de olympische finale. Dressel kwalificeerde zich als eerste met 21,42, drie kwartier nadat de Amerikaan het goud had gepakt op de 100 vlinder. De Fransman Manaudou zette de tweede tijd neer (21,53), de Braziliaan Bruno Fratus en de Griek Kristian Gkolomeev de derde (21,60). De Boer neemt het in de finale ook op tegen de Brit Proud, de Amerikaan Andrew (beiden 21,67) en Lorenzo Zazzeri uit Italiƫ (21,75).

Pieter van den Hoogenband, de huidige chef de mission van TeamNL, pakte op de 50 vrij brons bij de Spelen van Sydney 2000. De Boer gaat zondag om 03.30 uur Nederlandse tijd proberen ook een medaille te pakken.

Meer uit Sport

Mercedes-baas Wolff wil 'volledige openheid' FIA over klachten

BRACKLEY (ANP) - Teambaas Toto Wolff van Formule 1-team Mercedes wil dat de internationale autosportfederatie FIA volledige openheid van zaken geeft over de klachten tegen hem en zijn vrouw Susie. Hij sluit een gang naar de rechter niet uit als de antwoorden van de FIA hem niet bevallen, laat hij weten in een verklaring op X. "We verwachten volledige transparantie over wat er is gebeurd en waarom, en houden uitdrukkelijk alle juridische mogelijkheden open", aldus Wolff.

14 minuten geleden
Russische sporters onder neutrale vlag naar Spelen in Parijs

LAUSANNE (ANP) - Russische en Belarussische sporters mogen onder neutrale vlag meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft het IOC vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om de individuele sporten. De landenteams zijn uitgesloten.

1 uur geleden
Knegt als vervanger naar wereldbeker shorttrack in Seoul

SEOUL (ANP) - Sjinkie Knegt mag toch meedoen aan de wereldbeker shorttrack half december in Seoul. Hij is als vervanger aangewezen voor Melle van 't Wout, die een blessure aan zijn knie heeft opgelopen.

2 uur geleden
Susie Wolff online beschimpt na mogelijk onderzoek

LONDEN (ANP) - Susie Wolff, de vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff, zegt online beschimpt te zijn na de aanklacht tegen haar om mogelijke belangenverstrengeling.

3 uur geleden
Italiaanse skiester Goggia de beste op super-G in Sankt Moritz

SANKT MORITZ (ANP) - De Italiaanse skiester Sofia Goggia heeft in het Zwitserse Sankt Moritz de eerste wereldbekerwedstrijd van de super-G van het seizoen gewonnen. Voor de 31-jarige Goggia was het de eerste zege in twee jaar in de discipline en de zesde in totaal. Ze heeft nu 23 wereldbekerzeges op haar palmares staan.

4 uur geleden
NOC*NSF alert na aangescherpt reisadvies voor Parijs

PAPENDAL (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF is alert op de ontwikkelingen in Parijs. Dat laat een woordvoerster desgevraagd aan het ANP weten naar aanleiding van het aangescherpte reisadvies voor de Franse hoofdstad.

5 uur geleden
Derde plek skeletonster Bos bij wereldbeker in La Plagne

LA PLAGNE (ANP) - Skeletonster Kimberley Bos is als derde geƫindigd bij de wereldbekerwedstrijd in La Plagne. Ze moest in Frankrijk de Britse Tabitha Stoecker en de Amerikaanse Mystique Ro voor zich dulden. Stoecker was 0,09 sneller dan Bos en Ro 0,02. Bos was op haar beurt een honderdste sneller dan de Duitse Jacqueline Pfeifer.

5 uur geleden