Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Blinkende Morgenster ontvangt bekende evangelist

De Blinkende Morgenster ontvangt bekende evangelist

VLISSINGEN - Evangelist Jaap Dieleman is zondag 24 februari te gast in de kerkdienst van evangeliegemeente De Blinkende Morgenster uit Vlissingen. De in Zeewolde woonachtige Zeeuw spreekt dan onder andere over zijn stichting Abba Child Care en de projecten die de organisatie ten uitvoer brengt in India.

In christelijk Nederland is Dieleman een bekend persoon. Naast zijn werk voor Abba Child Care is hij als evangelist werkzaam voor stichting de Heilbode en ook is Jaap regelmatig te zien op de christelijke televisiezender Family7. In 1977 kwam hij, na een zoektocht naar de zin van het leven, tot geloof in God. De Zeeuw verkondigt sinds die tijd met liefde het Evangelie, zowel in Nederland als in het buitenland, bijvoorbeeld in India. Daar zet Dieleman zich sinds 2011 met zijn stichting Abba Child Care in voor de allerarmsten. Ieder jaar reist hij naar India om de projecten te bezoeken. Ad Riemens, lid van De Blinkende Morgenster, nam in 2018 deel aan zo'n reis. Namens zijn gemeente bezocht hij samen met nog twaalf andere mensen de projecten van Dielemans stichting in en rondom de stad Chennai. ''Al meer dan twintig jaar ondersteunen wij vanuit De Blinkende Morgenster verschillende goede doelen in India'', legt Ad uit. ''Ik wilde ook weleens met eigen ogen zien hoe het er daar aan toe ging en ben toen met de reis van Jaap meegegaan. Het was heel bijzonder om mee te maken. De indrukken die ik daar heb opgedaan zijn dan ook zeker één van de redenen geweest om Dieleman uit te nodigen in onze gemeente. Het is echt fantastisch werk wat daar wordt gedaan.''

Vlissingen

Niet alleen de indrukken van Riemens en de mogelijkheid om het werk van Dielemans stichting onder de aandacht van de Zeeuwse bevolking te brengen, zijn redenen geweest om de evangelist uit te nodigen. ''Onze contactpersoon in India is Kingsly Lazarus. Hij coördineert de projecten die wij vanuit de kerk ondersteunen'', vertelt Ad. ''Jaap is via via met hem in contact gekomen en uiteindelijk is uit dit contact de stichting Abba Child Care ontstaan. Daarnaast heeft Dieleman van 1996 tot 2010 in Vlissingen gewoond. De stad is dan ook bekend terrein voor hem.''

Informatie

Wie meer wil weten over het werk dat de stichting van Jaap Dieleman in India verricht, wordt dan ook uitgenodigd om aanstaande zondag de dienst bij te wonen. Deze begint om 10.00 uur en vindt plaats aan de Papegaaienburg 1 in Vlissingen. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie over het werk van stichting Abba Child Care of over Jaap Dieleman is te vinden op de website www.abbachildcare.org of via www.heilbode.nl/go/de-heilbode/wie-is-jaap-dieleman/ 

Meer uit Middelburg

Boekpresentatie 'Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren' in Museum Veere

VEERE - Op donderdag 30 maart 2023 verzamelden genodigden zich in de Schotse Huizen teVeere voor de boekpresentatie van ‘Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren’. De schrijvers presenteerden met trots het eerste deel in de reeks over Walcheren. De burgemeester van gemeente Veere, Frederiek Schouwenaar, opende de bijeenkomst. 

7 uur geleden
Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR

MIDDELBURG - Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR in Middelburg, van zaterdag 1 april tot en met zondag 21 mei 2023. De expositie wordt zaterdag om 16.00 geopend in de galerie in de Lange Noodstraat.

8 uur geleden
Museum Arnemuiden weer open voor publiek

ARNEMUIDEN - Vanaf zaterdag 1 april is het Museum Arnemuiden weer open voor bezoekers. Het museum is op woensdagmiddag en zaterdagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ga op ontdekkingstocht in het verleden van Arnemuiden en leer meer over de visserij, bewonder de streekdracht compleet met -sieraden en breng een bezoekje aan ’t Uusje van Eine.

8 uur geleden
(Her) huisvesting Oekraïners binnen gemeente Veere

DOMBURG - De gemeente Veere heeft twee nieuwe locaties gevonden voor het (her)huisvesten van een deel van de Oekraïense vluchtelingen die al in de gemeente wonen. Aan de Keiweg in Koudekerke en de Mezgerweg in Domburg worden voor 1 juli ongeveer 19 tijdelijke woonunits in elke kern geplaatst. Op 6 april en 11 april organiseert de gemeente informatieavonden voor omwonenden.  

9 uur geleden
Project Dorpsdijk Vrouwenpolder afgerond

VROUWENPOLDER - Eind februari 2023 zijn de werkzaamheden rondom de Dorpsdijk in Vrouwenpolder volgens planning en naar tevredenheid van de gemeente Veere afgerond. Na het al eerder heringerichte deel van de Dorpsdijk in 2012-2013, is nu ook het laatste deel van de Dorpsdijk voorzien van groot onderhoud. Dat vierde wethouder Marcel Steketee gisteren samen met de betrokkenen.

9 uur geleden
Middelburg roept inwoners op om tegels te wippen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft zich aangesloten bij het initiatief NK Tegelwippen en roept haar inwoners op om massaal mee te doen aan deze actie. Het NK Tegelwippen is een landelijke actie waarbij gemeenten samen met inwoners strijden om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Middelburg wil met deze actie haar inwoners inspireren en motiveren om bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving.

10 uur geleden
Perry Moree geeft lezing over Nescio in Veere

VEERE - Op zondag 16 april geeft Perry Moree een lezing over de schrijver Nescio die vele voetstappen heeftgezet in Veere. Nescio die in 1908 aanvankelijk Veere maar ‘nix an’ vond, raakte gaandeweg steeds meer onder de bekoring van Walcheren en vooral Veere. De stad Veere figureert in Nescio’s bekendste verhaal De uitvreter, gepubliceerd in 1911.

1 dag geleden