Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Blinkende Morgenster ontvangt bekende evangelist

De Blinkende Morgenster ontvangt bekende evangelist

VLISSINGEN - Evangelist Jaap Dieleman is zondag 24 februari te gast in de kerkdienst van evangeliegemeente De Blinkende Morgenster uit Vlissingen. De in Zeewolde woonachtige Zeeuw spreekt dan onder andere over zijn stichting Abba Child Care en de projecten die de organisatie ten uitvoer brengt in India.

In christelijk Nederland is Dieleman een bekend persoon. Naast zijn werk voor Abba Child Care is hij als evangelist werkzaam voor stichting de Heilbode en ook is Jaap regelmatig te zien op de christelijke televisiezender Family7. In 1977 kwam hij, na een zoektocht naar de zin van het leven, tot geloof in God. De Zeeuw verkondigt sinds die tijd met liefde het Evangelie, zowel in Nederland als in het buitenland, bijvoorbeeld in India. Daar zet Dieleman zich sinds 2011 met zijn stichting Abba Child Care in voor de allerarmsten. Ieder jaar reist hij naar India om de projecten te bezoeken. Ad Riemens, lid van De Blinkende Morgenster, nam in 2018 deel aan zo'n reis. Namens zijn gemeente bezocht hij samen met nog twaalf andere mensen de projecten van Dielemans stichting in en rondom de stad Chennai. ''Al meer dan twintig jaar ondersteunen wij vanuit De Blinkende Morgenster verschillende goede doelen in India'', legt Ad uit. ''Ik wilde ook weleens met eigen ogen zien hoe het er daar aan toe ging en ben toen met de reis van Jaap meegegaan. Het was heel bijzonder om mee te maken. De indrukken die ik daar heb opgedaan zijn dan ook zeker één van de redenen geweest om Dieleman uit te nodigen in onze gemeente. Het is echt fantastisch werk wat daar wordt gedaan.''

Vlissingen

Niet alleen de indrukken van Riemens en de mogelijkheid om het werk van Dielemans stichting onder de aandacht van de Zeeuwse bevolking te brengen, zijn redenen geweest om de evangelist uit te nodigen. ''Onze contactpersoon in India is Kingsly Lazarus. Hij coördineert de projecten die wij vanuit de kerk ondersteunen'', vertelt Ad. ''Jaap is via via met hem in contact gekomen en uiteindelijk is uit dit contact de stichting Abba Child Care ontstaan. Daarnaast heeft Dieleman van 1996 tot 2010 in Vlissingen gewoond. De stad is dan ook bekend terrein voor hem.''

Informatie

Wie meer wil weten over het werk dat de stichting van Jaap Dieleman in India verricht, wordt dan ook uitgenodigd om aanstaande zondag de dienst bij te wonen. Deze begint om 10.00 uur en vindt plaats aan de Papegaaienburg 1 in Vlissingen. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie over het werk van stichting Abba Child Care of over Jaap Dieleman is te vinden op de website www.abbachildcare.org of via www.heilbode.nl/go/de-heilbode/wie-is-jaap-dieleman/ 

Meer uit Middelburg

Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Adrie Gideonse die gepubliceerd werd. 

12 uur geleden
Zaterdag 25 mei de Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars

MIDDELBURG - Aanstaande zaterdag, 25 mei om 14.00 uur is het zover! Dan stroomt het Abdijplein in Middelburg vol voor de Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars. Loop ook mee voor de Zeeuwse natuur en tegen de wereldwijde klimaatverandering.  Aansluitend op de mars kun je in de Klimaatcafé Special van ZB en ZMf duiken. Centrale vraag daarin is: 'wat doet het klimaat met jou?'

1 dag geleden
Minder afval in de afvalbak tijdens de Week zonder Afval

REDACTIE - In de Week Zonder Afval van 25 t/m 31 mei staat afvalpreventie centraal. Hoe kunnen consumenten ervoor zorgen dat ze minder afval produceren? Een week lang organiseert Zero Waste Nederland in samenwerking met tientallen partners, workshops, lezingen, evenementen en acties om de consument te helpen bewuster boodschappen te doen, zuiniger met spullen om te gaan, te delen, ruilen of lenen en minder snel weg te gooien. Consumenten kunnen zo op allerlei manieren ontdekken wat ze zelf kunnen doen.

1 dag geleden
Auto belandt op akker bij Arnemuiden

ARNEMUIDEN - De bestuurder van een personenauto is vrijdagmorgen met de schrik vrijgekomen bij een eenzijdig ongeval op de Van Cittersweg bij Arnemuiden. Zijn auto kwam op een akker tot stilstand.

1 dag geleden
Boekpresentatie 'Middelburg, van laag tot hoog' vanmiddag in De Drvkkery Middelburg

MIDDELBURG -  Voor een stad in laag-Nederland vertoont Middelburg opmerkelijk veel hoogteverschillen -misschien niet spectaculair, maar wel heel kenmerkend. Wie bijvoorbeeld fietsend of lopend de 'klim' maakt van de Balans naar de Groenmarkt, ervaart het hoogteverschil van om en nabij vijfmeter (!) aan den lijve. En zo kent de binnenstad heel veel meer saillante hoogteverschillen. 

1 dag geleden
Tot en met zaterdagmiddag lokaal meer dan 50 mm regen mogelijk

REDACTIE - Vrijdag trekken weer stevige onweersbuien over het land. Tot en met zaterdagmiddag is het op veel plekken nat. Er is ook kans op onweer en lokaal kunnen ook windstoten en hagel voorkomen. Tot en met zaterdagmiddag kan lokaal ruim 50 mm regen vallen.

1 dag geleden
Hart van Griffioen gaat nieuwe fase in

MIDDELBURG - Nog voor de zomer start de gemeente met de zogenaamde initiatieffase voor Hart van Griffioen. Op basis van een eerder gemaakte studie, laat de gemeente verder verkennen wat de kansen, mogelijkheden en haalbaarheid is van deze integrale gebiedsontwikkeling.

2 dagen geleden