Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘De Bergsediepsluis is te klein’

‘De Bergsediepsluis is te klein’

THOLEN - In november heeft het regioteam Deltawateren van het Watersportverbond een enquête gehouden onder watersporters over de Bergsediepsluis. Reden hiervoor is dat het Regioteam al jaren pleit voor een grotere sluis omdat daar filevorming is door de groei van het vaarverkeer. “Op dit moment kent het water achter de sluis 700 ligplaatsen. In 1985, bij de bouw van de sluis, waren dat er 120. Met de enquête wil het regioteam aantonen hoe groot de noodzaak voor een grotere sluis werkelijk is en zo Rijkswaterstaat en de Provincie tot een ander besluit brengen. Meer dan 750 watersporters vulden de enquête in”, zo laat de watersportbond weten.

“De uitkomst van de enquête laat zien dat tweederde van de  respondenten bij de Bergsediepsluis een aanzienlijk langere wachttijd ervaart dan bij andere sluizen in de buurt. Wachttijden van een half uur tot meer dan een uur zijn normaal bij de Bergesdiepsluis. Daarnaast geeft ruim 61% van de respondenten aan een boot langer dan 10 meter te hebben. Bij een sluisgrootte van 38 bij 6,5 meter wil dat zeggen dat er slechts twee of drie boten per schutting in de sluis passen. Tenslotte, 56% van de respondenten zegt een keer of meer per maand door de sluis te gaan.” 

Onveilig

“Naast de lange wachttijd heeft file tot gevolg dat wachtplaatsen overvol raken. Dit maakt wachten voor de sluis onveilig omdat je voor de sluis moet blijven varen terwijl er boten uit de sluis komen en moeten passeren.”

Groei bezoekers bij grotere sluis

“88% van de respondenten geeft aan vaker naar dit vaargebied te willen komen als de sluis vergroot wordt en daarmee de wachttijden korter. Dit zou een mooie impuls zijn voor de havens en watersportbedrijven in het gebied. De uitkomst van de enquête versterkt ons standpunt dat de sluis te klein is ten opzichte van het aantal ligplaatsen en (de groei van) het vaarverkeer in de buurt. De uitkomst helpt ons bij de gesprekken die we hebben met de provincie Zeeland en Rijkswaterstaat. De gedeputeerd van de provincie Zeeland, de heer Dick van der Velden, heeft aangegeven zelf naar de sluis te komen in het seizoen om de situatie te aanschouwen.” 

Meer uit Tholen

Gemeente Tholen doet opnieuw mee aan het NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet dit jaar weer mee met het Nederlands- en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. “Als we de felbegeerde Gouden Tegel en Gouden Schep winnen is dat mooi meegenomen, maar het is zeker niet het hoofddoel.”

11 uur geleden
Gemeente Tholen verwijdert fietsenrek met fiets: 'Ben jij je fiets kwijt?'

THOLEN - Tijdens werkzaamheden op de Markt in Tholen heeft de gemeente een fietsenrek verwijderd. Aan dit fietsenrek zat nog een fiets. De gemeente deelt daarom een foto van de fiets in de hoop de eigenaar op te kunnen sporen.

14 uur geleden
Jij op Tholen verwezenlijkt sportdromen voor mensen met een beperking

THOLEN - Jij op Tholen wil mensen met een beperking of aandoening de kans bieden om te sporten en bewegen. Daarom starten zij het project ‘Sportdromen’.

15 uur geleden
Meerdere straten Sint-Maartensdijk zonder water door lekkage

SINT-MAARTENSDIJK - Vijf straten in Sint-Maartensdijk zitten momenteel zonder water. Dat komt doordat er tijdens werkzaamheden een brandkraan werd geraakt. 

1 dag geleden
UWV: 'Arbeidsmarkt Zeeland blijft zeer krap, ondanks eerste lichte afname'

ZEELAND - In het vierde kwartaal van 2022 is de spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland voor het eerst sinds eind 2021 licht afgenomen. De arbeidsmarkt blijft echter zeer krap: voor elke direct inzetbare werkzoekende waren er aan het einde van afgelopen jaar gemiddeld 6,5 openstaande vacatures. Dat blijkt uit cijfers van UWV. Door de aanhoudende krapte blijft het voor werkgevers moeilijk om nieuw personeel te werven. In het vierde kwartaal van 2022 daalde het aantal openstaande vacatures in Zeeland van zo’n 11.600 naar 10.000 (-14 procent). Tegelijkertijd nam het aantal personen met een verstreken WW-duur van maximaal een half jaar juist iets toe, van ongeveer 1.300 naar 1.500 (+18,5 procent). Samen zorgt dat voor de eerste voorzichtige afname van de spanning sinds eind 2021. Jaar op jaar is echter nog altijd een flinke stijging zichtbaar.

1 dag geleden
Politie houdt vier verdachten aan voor woninginbraken en Toyota-diefstallen

BREDA - Bij een grootschalig onderzoek naar autodiefstallen en inbraken in de regio heeft de politie de afgelopen weken vier verdachten aangehouden. Het gaat om 35 inbraken en diefstallen in bijna heel West-Brabant en Zeeland.

1 dag geleden
112 automobilisten op de bon geslingerd tijdens MONO-controle rondom Zeeland

ZEELAND - Bij een grootschalige politiecontrole op de snelwegen in én rondom Zeeland, zijn 112 automobilisten op de bon geslingerd. De meeste van hen kregen een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. 

2 dagen geleden