Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘De Bergsediepsluis is te klein’

‘De Bergsediepsluis is te klein’

THOLEN - In november heeft het regioteam Deltawateren van het Watersportverbond een enquête gehouden onder watersporters over de Bergsediepsluis. Reden hiervoor is dat het Regioteam al jaren pleit voor een grotere sluis omdat daar filevorming is door de groei van het vaarverkeer. “Op dit moment kent het water achter de sluis 700 ligplaatsen. In 1985, bij de bouw van de sluis, waren dat er 120. Met de enquête wil het regioteam aantonen hoe groot de noodzaak voor een grotere sluis werkelijk is en zo Rijkswaterstaat en de Provincie tot een ander besluit brengen. Meer dan 750 watersporters vulden de enquête in”, zo laat de watersportbond weten.

“De uitkomst van de enquête laat zien dat tweederde van de  respondenten bij de Bergsediepsluis een aanzienlijk langere wachttijd ervaart dan bij andere sluizen in de buurt. Wachttijden van een half uur tot meer dan een uur zijn normaal bij de Bergesdiepsluis. Daarnaast geeft ruim 61% van de respondenten aan een boot langer dan 10 meter te hebben. Bij een sluisgrootte van 38 bij 6,5 meter wil dat zeggen dat er slechts twee of drie boten per schutting in de sluis passen. Tenslotte, 56% van de respondenten zegt een keer of meer per maand door de sluis te gaan.” 

Onveilig

“Naast de lange wachttijd heeft file tot gevolg dat wachtplaatsen overvol raken. Dit maakt wachten voor de sluis onveilig omdat je voor de sluis moet blijven varen terwijl er boten uit de sluis komen en moeten passeren.”

Groei bezoekers bij grotere sluis

“88% van de respondenten geeft aan vaker naar dit vaargebied te willen komen als de sluis vergroot wordt en daarmee de wachttijden korter. Dit zou een mooie impuls zijn voor de havens en watersportbedrijven in het gebied. De uitkomst van de enquête versterkt ons standpunt dat de sluis te klein is ten opzichte van het aantal ligplaatsen en (de groei van) het vaarverkeer in de buurt. De uitkomst helpt ons bij de gesprekken die we hebben met de provincie Zeeland en Rijkswaterstaat. De gedeputeerd van de provincie Zeeland, de heer Dick van der Velden, heeft aangegeven zelf naar de sluis te komen in het seizoen om de situatie te aanschouwen.” 

Meer uit Tholen

'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

2 uur geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

20 uur geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

22 uur geleden
'Praat-ommetje' op de Wal in Tholen om gesprek over ouder worden aan te gaan

THOLEN - Op zes verschillende wandelpaden in Zeeland zijn vanaf mei de gloednieuwe Praat-ommetjes te bewandelen. Met op elk wandelpad gekleurde vragen en dilemma's op de bewegwijzeringspaaltjes die de wandelaars uitnodigen het gesprek over later aan te gaan.

1 dag geleden
Scooterrijder rijdt tegen bushokje en raakt gewond in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Provincialeweg in Sint-Maartensdijk. Hij reed vol door de ruit van een bushokje en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

1 dag geleden
'Zeer grote kans op klachten hooikoorts met Pinksteren'

THOLEN - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht. Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Bloeiende tulpenvelden bij Vossemeer'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Grim die de spotlight mocht vangen.

2 dagen geleden