Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De allermooiste foto's met Tholen als decor...

De allermooiste foto's met Tholen als decor...

THOLEN - Leonie Mosch is de grote winnaar geworden van de fotowedstrijd van de gemeente Tholen en Tholen Beter Bekend. Haar foto van haar neefjes die de eendjes voeren voldeed het beste aan de criteria van de wedstrijd met als thema: 'Beleef het in Tholen'.

Ook de foto van Anita Poot van haar zoontje in een aardappelveld nabij Scherpenisse viel in de smaak en eindigde op de tweede plaats. Een foto van Ellen Emmerzaal van de zonsopkomst in de haven van Sint-Annaland kreeg de derde prijs. De prijs voor de mooiste belevingsfoto was voor Nienke Bronkhorst met haar foto waarop duidelijk genoten wordt van een zomerse middag aan het strandje nabij Sint-Maartensdijk. De winnende foto’s staan op de omslag van de nieuwe gemeentegids. Daarnaast kregen de winnaars een cadeaubon voor een lokaal restaurant en een bos bloemen. "Bij de selectie van alle winnende foto's is onder meer gelet op hoe het karakteristieke van de gemeente Tholen is weergegeven", zo benadrukt de jury. Het was de tweede keer dat de gemeente en Tholen Beter Bekend een fotowedstrijd hielden. 

Meer uit Tholen

Lente 2023 was de op twee na natste sinds 1906

THOLEN - De lente van 2023 was kletsnat. Er viel gemiddeld over het land 226 mm tegen 154 normaal, meldt Rico Schröder van Weeronline. Alleen in 1993 en 1979 was de lente nog natter. Wat betreft temperatuur en zonneschijn was de lente gemiddeld redelijk normaal. De gemiddelde temperatuur in De Bilt bedraagt 9,7 graden tegen 9,9 normaal en de zon scheen 560 uur tegen 565 gebruikelijk.

4 uur geleden
Thoolse ateliers openen de deuren tijdens negende editie OPEN Atelierroute

THOLEN/SINT PHILIPSLAND - De negende editie van de OPEN Atelierroute gaat aanstaande zaterdag van start. Tijdens de route stellen kunstenaars uit de regio hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. 

1 dag geleden
Aantal honingbijen dat afgelopen winter stierf in Zeeland flink toegenomen

ZEELAND - Het aantal honingbijen dat afgelopen jaar stierf in de winter, is flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research. In Zeeland stierven er afgelopen winter 27,8 procent meer honingbijen dan normaal. 

1 dag geleden
Overheid verstuurt volgende week maandag een NL-Alert testbericht

THOLEN - De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming.

2 dagen geleden
Risico op natuurbranden in Zeeland verhoogd naar 'extra alert'

ZEELAND - Het risico op natuurbranden in Zeeland is zojuist verhoogd naar de fase ‘extra alert’. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. “Dat betekent dat we mensen vragen extra alert te zijn op het ontstaan van brand in de natuur.”

2 dagen geleden
'Groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand'

ZEELAND - De groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand door lagere economische groei en krapte op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een prognose van het UWV. In de meeste sectoren neemt het groeitempo af. Voor de industrie, financiële diensten en de bouw wordt volgend jaar een lichte banenkrimp verwacht.

2 dagen geleden
De Thoolse natuur groeit en bloeit: boswachter Marijke vertelt er alles over

THOLEN - De temperaturen lopen op, bloemen komen weer in bloei en vogels leggen eieren. De lente is in volle gang! Ook op het eiland vinden er weer allerlei veranderingen plaats in de natuur. Iemand die hier alles over kan vertellen is boswachter, Marijke Lieman.

3 dagen geleden