Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'De aantrekkingskracht van de Bode is enorm vergroot'

'De aantrekkingskracht van de Bode is enorm vergroot'

GOES - Een nieuw uiterlijk, een nog betere redactionele formule, maar dezelfde vertrouwde naam. In jouw handen heb je de nieuwste editie van de Bode. Een moderne weekkrant vol nieuws uit jouw gemeente. Van lokale verenigingen tot ondernemers uit de straat en de lokale politiek, het staat er allemaal in.

Het coronavirus heeft ons normale leven volledig op zijn kop gezet. Een moeilijke tijd, want de inkomsten uit advertenties namen drastisch af binnen Uitgeverij de Bode. "Dat was moeilijk, en dat is het nog steeds. Maar, we wilden niet bij de pakken neerzitten", vertelt directeur Monique Elst. "Om ons heen zagen we namelijk ook veel positieve gevolgen van de crisis. Hartverwarmende acties. Creatieve ondernemers. En innovatieve oplossingen. Dat heeft ons ook geïnspireerd om naar de toekomst te blijven kijken. We hebben dan ook goed nagedacht over hoe we de Bode nóg beter en aantrekkelijker kunnen maken voor de lezer en de adverteerder."

Belangrijke rol

Eén ding mag duidelijk zijn: juist deze coronacrisis heeft laten zien dat de vraag naar lokale nieuwsvoorziening enorm hoog is. "De bezoekerscijfers van onze websites waren al prima, maar zijn tijdens de coronacrisis enorm gestegen", vertelt Elst. Ook de weekkrant speelde de afgelopen maanden een belangrijke rol. Het is hét medium waarmee alle inwoners van de gemeente bereikt worden en waarmee ze op de hoogte blijven van wat er in hun eigen buurt gebeurt. "De Bode is en blijft een sterk platform, online én offline, met een groot bereik waarvan lezers én adverteerders profijt hebben. En daaraan zijn we verder gaan bouwen."

Lokale binding

Het resultaat heb je nu in handen. Een eigentijdse krant met daarin de mooiste, opvallendste en boeiendste verhalen uit jouw buurt. Of het nou gaat om nieuwbouwplannen of een hartverwarmende actie. Maar, ook het verhaal achter de mens wordt verteld. Verwacht mooie portretten van bijzondere en inspirerende personen uit onze gemeente. Last but not least kijken we ook over de gemeentegrenzen, want welk effect hebben nationale gebeurtenissen op het leven in onze buurt? "De aantrekkingskracht van de Bode is enorm vergroot", stelt directeur Luuk Roozeboom. "We houden onze lokale binding met het verenigingsleven, maar daarnaast bieden we ruimte aan het zakelijke nieuws uit de steden en dorpen. Lokale ondernemers, klein of groot, hebben stuk voor stuk mooie verhalen te vertellen en daarbij willen wij ze graag helpen." Ondernemers zijn immers enorm belangrijk voor een gemeente. Ze brengen werkgelegenheid en zorgen er samen met onderwijsinstellingen voor dat de regio aantrekkelijk blijft om te wonen, werken en recreëren.

Evenementen

Dat laatste is de afgelopen maanden op een laag pitje komen te staan. Door de crisis mogen er nog weinig activiteiten georganiseerd worden. Maar, ook daarvoor worden creatieve oplossingen gevonden, zoals online pubquizzen of sportactiviteiten op 1,5 meter afstand. Wekelijks geven wij dan ook de activiteiten in de buurt overzichtelijk weer in een handige evenementenkalender! Natuurlijk kan ook het nieuws van jouw vereniging nog altijd rekenen op een mooie plek in onze krant. Jouw inbreng is dus zeker nodig! Of het nu gaat om een activiteit die je organiseert, een tip voor een leuk verhaal of een kant-en-klaar verslag. Lever het aan via onze website www.internetbode.nl. Zo maken wij een krant voor én door Goes, Borsele en Noord-Beveland.

Meer uit Beveland

Voorgedragen burgemeester Cees van den Bos: 'Goes is een kans die ik niet kan laten lopen'

GOES - Hij is het niet, maar Cees van den Bos klinkt al aardig ingeburgerd als Goesenaar. De burgemeester van Urk is voorgedragen als burgervader van Goes en hij blijkt de gemeente goed te kennen. “Ik heb een Schouws accent, want ik ben geboren en getogen op Schouwen-Duiveland, maar ik hou van Goes en kan niet wachten om er aan de slag te gaan", vertelt de 43-jarige Van den Bos. “Ik heb op de havo gezeten in Goes en er meerdere stages gelopen. Met mijn gezin bezoek ik Goes ook regelmatig. De gemeente heeft zoveel plussen dat ik deze kans niet kon laten lopen", zegt hij over de vacature die vrijkwam nadat Margo Mulder in juni vertrok als burgemeester van Goes.

2 uur geleden
Treinenclub houdt vrijdagavond lezing in Goes

GOES - De NVBS, vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 8 december in hotel Terminus in Goes een lezing. Jan Strooband gaat in op 'Turkije voordat de toeristenstroom op gang kwam'.

7 uur geleden
'Een Suikerbieten sage' eert Zeeuws cultureel erfgoed

COLIJNSPLAAT - Met haar oma trots toekijkend heeft fotografe Janne van Gilst in zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat 'Een Suikerbieten sage' geopend. Deze expositie, die het Zeeuwse erfgoed van de suikerbiet eert, maakte Van Gilst samen met de leerlingen van de plaatselijke basisschool Het Stelleplankier. Zij spraken ouderen, onder wie Van Gilsts oma, over hun herinneringen aan de suikerbietenteelt. “Deze tentoonstelling is een mooi voorbeeld van hoe kunst verbindt", zei de Noord-Bevelandse cultuurwethouder Yvonne Maas, die de expo met kinderburgemeester Noor opende. In januari reist een uitgebreide versie van 'Een Suikerbieten sage' door naar de bibliotheek in Middelburg.

8 uur geleden
Energiecoaches helpen mensen aan huis

25 energiecoaches zijn in de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal beschikbaar om langs te komen bij mensen voor hulp bij energie besparen. Tot en met eind 2025 zet het team van vrijwillige coaches zich in om energiearmoede te bestrijden en kosteloos helpen ze iedereen die behoefte heeft aan hulp met energiekosten besparen en het huis verduurzamen.

16 uur geleden
Brand in auto aan de Patijnweg in Goes

GOES - Maandagavond heeft er brand gewoed in een auto aan de Patijnweg in Goes. De brand ontstond onder de motorkap van het voertuig. Brandweerlieden hadden het vuur gelukkig snel onder controle. Het voertuig stond op het moment dat bestuurder de brand opmerkte voor de stoplichten te wachten.

1 dag geleden
Goes voert tweede controle leegstaande panden uit

GOES - De gemeente Goes controleerde donderdagavond voor de tweede keer onverklaarbaar leegstaande panden. 'In drie woningen woonden arbeidsmigranten', laat de gemeente Goes weten. 'Er volgt een onderzoek of bewoning in deze huizen is toegestaan.'

1 dag geleden
Minder treinen en vertraging door verzakt spoor

VLISSINGEN - Er rijden minder treinen op het traject van Vlissingen naar Roosendaal vanwege verzakkingen in het spoor. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met 30 minuten vertraging.

1 dag geleden