Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

DDoS-aanval op websites Rechtspraak

DDoS-aanval op websites Rechtspraak

DEN HAAG (ANP) - De websites van de Rechtspraak zijn sinds dinsdagochtend het doelwit van een DDoS-aanval. Advocaten en burgers kunnen online problemen ondervinden bij het bezoeken van de website rechtspraak.nl en het raadplegen van persoonlijke dossiers in Mijn Rechtspraak, Mijn Strafdossier en andere portalen. Ook is het volgens een woordvoerder van de Raad voor de rechtspraak niet mogelijk om online zittingen bij te wonen.

Bij een DDoS-aanval wordt een grote hoeveelheid verkeer op een server afgestuurd. Omdat de server dat niet kan verwerken, lopen de diensten die vanaf die server draaien vast. De gegevens van bezoekers zijn niet in gevaar, stelt de Raad voor de rechtspraak. Fysieke rechtszaken gaan door.

De Rechtspraak doet aangifte van de aanval en werkt met externe leveranciers aan een oplossing, maar kan niet voorspellen hoe lang de problemen nog duren.

Het gerechtshof in Den Bosch heeft op de eerste zittingsdag in het hoger beroep in de zaak Nicky Verstappen een noodverbinding opgezet, zodat belangstellenden en media ondanks de problemen het strafproces tegen Jos B. toch online kunnen volgen. In verband met de strengere coronamaatregelen is het niet mogelijk voor iedereen om het proces in het gerechtsgebouw bij te wonen.

Meer uit Binnenland

Onderzoek naar compensatie getroffen ondernemers 'wolvengebied'

LEUSDEN (ANP) - Meerdere overheden onderzoeken of ondernemers die inkomsten mislopen door het afsluiten van landgoed Den Treek bij Leusden, gecompenseerd kunnen worden. "Daarbij wordt breed onderzocht welke regelingen en andere mogelijkheden er zijn voor het verstrekken van compensatie", zegt een woordvoerster van de gemeente Leusden. Op een deel van Den Treek geldt sinds donderdag een noodbevel na incidenten met een wolf, voor de rest van het gebied is het advies om daar niet te komen.

12 minuten geleden
Ook OM gaat in hoger beroep in zaak tegen rapper Ali B

AMSTERDAM (ANP) - Ook het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak tegen Ali B. Eerder maakte de rapper zelf al bekend in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

1 uur geleden
Te veel runderen vervoerd direct voor of na het kalven

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat "maximaal inzetten" op het voorkomen van vervoer van runderen die binnenkort moeten bevallen of nog maar pas een kalf hebben gekregen. In 2023 werden volgens de autoriteit "te vaak" dieren in een dergelijke toestand getransporteerd, hetgeen geldt als een zware overtreding.

2 uur geleden
Ondernemers in 'wolvengebied' Leusden zien gasten wegblijven

LEUSDEN (ANP) - Ondernemers in de gemeente Leusden hebben sinds de afsluiting van landgoed Den Treek te maken met annuleringen en een fors teruglopend aantal bezoekers. Een deel van het omvangrijke natuurgebied is sinds donderdag dicht, na twee recente incidenten met een wolf. "We missen nu de passanten; wandelaars en fietsers die spontaan op het terras aanschuiven", zegt Kees Haalboom, eigenaar van pannenkoekenhuis Bergzicht. Hij heeft al bij de gemeente en de provincie Utrecht aangeklopt voor mogelijke compensatie voor gemiste inkomsten.

3 uur geleden
Nog geen aanhoudingen voor dodelijke mishandeling Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Er zijn nog geen verdachten opgepakt voor de dodelijke mishandeling van een 23-jarige man uit Somaliƫ in het centrum van Den Haag afgelopen weekend. Dit zegt een woordvoerder van de politie woensdagochtend. Eerder liet de politie weten op zoek te zijn naar acht verdachten. Het zou gaan om mannen tussen de 18 en 35 jaar oud.

3 uur geleden
Zwanen in aanraking met olie door lekkage in Rotterdamse Botlek

ROTTERDAM (ANP) - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie is door een lekkage in het water terechtgekomen waar de zwanen zwemmen.

3 uur geleden
A4 ten zuiden van Rotterdam ruim een week dicht

DEN HAA(ANP) - De A4 is vanaf vrijdag 22.00 uur ruim een week dicht in de richting van Rotterdam tussen de knooppunten Zoomland en Sabina in Noord-Brabant. De weg gaat dicht tot maandag 5 augustus 05.00 uur. De werkzaamheden aan de A4 zijn tegelijk met de zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel in de A29. De verwachte vertraging kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

3 uur geleden