Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Davina Michelle: Grand Prix was gewoon een festival

Davina Michelle: Grand Prix was gewoon een festival

ZANDVOORT (ANP) - De Dutch Grand Prix in Zandvoort was gewoon een festival. Dat stelde zangeres Davina Michelle maandag in het programma HLF8. De zangeres trad zondag op bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort, waar zij het volkslied zong. "Dit was een festival, en daarom lag alles onder vuur", aldus de zangeres in de SBS-talkshow van Johnny de Mol. "Wat ik deed was een ereding. Als ik was gevraagd om met een show gratis het publiek warm te houden, had ik het ook niet gedaan."

Michelle denkt dat het demissionaire kabinet het nu niet meer kan maken om festivals nog steeds niet door te laten gaan. De entertainmentsector was de afgelopen weken woest omdat voetbalwedstrijden en de Grand Prix wel mochten, maar festivals en concerten niet. Ook ontstond er ophef nadat Joshua Nolet, de frontman van de band Chef'Special, bekend had gemaakt dat artiesten werd gevraagd gratis op te treden tijdens het evenement. Davina Michelle zei daarop dat zij slechts wilde optreden als andere artiesten betaald zouden krijgen. De organisatie van de Dutch Grand Prix besloot dat vervolgens te doen.

Bij de Grand Prix liep het publiek ook heen en weer, waren er optredens en logeerden gasten op een camping. Demissionair coronaminister Hugo de Jonge erkende vrijdag te zien dat "de praktijk schuurt met de regels". Volgens het kabinet mocht de Dutch Grand Prix doorgaan omdat het om een geplaceerd evenement ging. Prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort, stelde vrijdag dat de organisatie alles goed heeft gedaan.

"We hebben nu laten zien dat het gewoon kan", beklemtoonde Davina in HLF8. "Er is geen verschil tussen dit evenement en de festivals. Dus let's go!"

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden