Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Davina Michelle: Grand Prix was gewoon een festival

Davina Michelle: Grand Prix was gewoon een festival

ZANDVOORT (ANP) - De Dutch Grand Prix in Zandvoort was gewoon een festival. Dat stelde zangeres Davina Michelle maandag in het programma HLF8. De zangeres trad zondag op bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort, waar zij het volkslied zong. "Dit was een festival, en daarom lag alles onder vuur", aldus de zangeres in de SBS-talkshow van Johnny de Mol. "Wat ik deed was een ereding. Als ik was gevraagd om met een show gratis het publiek warm te houden, had ik het ook niet gedaan."

Michelle denkt dat het demissionaire kabinet het nu niet meer kan maken om festivals nog steeds niet door te laten gaan. De entertainmentsector was de afgelopen weken woest omdat voetbalwedstrijden en de Grand Prix wel mochten, maar festivals en concerten niet. Ook ontstond er ophef nadat Joshua Nolet, de frontman van de band Chef'Special, bekend had gemaakt dat artiesten werd gevraagd gratis op te treden tijdens het evenement. Davina Michelle zei daarop dat zij slechts wilde optreden als andere artiesten betaald zouden krijgen. De organisatie van de Dutch Grand Prix besloot dat vervolgens te doen.

Bij de Grand Prix liep het publiek ook heen en weer, waren er optredens en logeerden gasten op een camping. Demissionair coronaminister Hugo de Jonge erkende vrijdag te zien dat "de praktijk schuurt met de regels". Volgens het kabinet mocht de Dutch Grand Prix doorgaan omdat het om een geplaceerd evenement ging. Prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort, stelde vrijdag dat de organisatie alles goed heeft gedaan.

"We hebben nu laten zien dat het gewoon kan", beklemtoonde Davina in HLF8. "Er is geen verschil tussen dit evenement en de festivals. Dus let's go!"

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Aangifte tegen Rijksmuseum om gebruik term 'bersiap'

HEEMSKERK (ANP) - De stichting KUKB, die volgens haar website opkomt voor slachtoffers van Nederlands kolonialisme, doet aangifte van discriminatie en groepsbelediging tegen het Rijksmuseum in Amsterdam, museumdirecteur Taco Dibbits en curator Harm Stevens. Aanleiding is het gebruik van de term 'bersiap' in de tentoonstelling 'Revolusi!' over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Volgens de stichting is deze term racistisch en stigmatiserend.

8 uur geleden
Borsato en Ali B ook niet meer bij Talpa-radiozenders te horen

HILVERSUM (ANP) - In navolging van de radiozenders van de NPO, Qmusic en 100% NL hebben ook de zenders van Talpa besloten om voorlopig geen muziek meer te draaien van Marco Borsato en Ali B.

12 uur geleden
Radiozenders doen Marco Borsato en Ali B in de ban

HILVERSUM (ANP) - Meerdere Nederlandse radiozenders draaien voorlopig muziek van Marco Borsato en Ali B niet meer. Dat laten de NPO, Talpa, Qmusic en 100% NL vrijdag weten. De zenders doen dit in reactie op de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de twee bij The Voice of Holland. Daar waren ze coach van de kandidaten.

13 uur geleden
Dijkgraaf over uitlating De Mol: schijn van 'victim blaming'

DEN HAAG (ANP) - John de Mols uitspraken over de slachtoffers van misstanden bij The Voice of Holland, die volgens hem eerder "aan de bel" hadden kunnen trekken, hebben volgens minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs) "de schijn van 'victim blaming'". Hij spoort mensen zoals De Mol aan om in hun organisatie voor een veilige werkcultuur te zorgen.

13 uur geleden
Staatssecretaris wil in gesprek met omroepen en De Mol

DEN HAAG (ANP) - Na de uitzending van BOOS over wangedrag bij de talentenshow The Voice wil staatssecretaris Gunay Uslu (Media) in gesprek met omroepen en mediamagnaat John de Mol. Ze werd "misselijk" van de berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma.

15 uur geleden
Amerikaanse zanger Meat Loaf (74) overleden

DALLAS (ANP) - De Amerikaanse zanger Meat Loaf is donderdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn agent laten weten aan entertainmentwebsite Deadline. Een doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

16 uur geleden
Vrouwelijke werknemers Talpa: John, het ligt niet aan de vrouwen

DEN HAAG (ANP) - Talpa-medewerksters hebben een paginagrote advertentie geplaatst in het AD om John de Mol aan te spreken op zijn optreden en verklaring in het programma BOOS van BNNVARA. Zij zijn het overduidelijk niet eens met de uitlatingen die hun baas deed tegenover Tim Hofman tijdens het gesprek over de misstanden bij The Voice of Holland. Hun boodschap: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf'."

19 uur geleden