Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 David Laport uit Goes over zijn ontwerpen voor het Songfestival

David Laport uit Goes over zijn ontwerpen voor het Songfestival

In de aanloop naar de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival stijgt de spanning, ook in modeland. Voor het Songfestival worden gewoonlijk de meest spectaculaire creaties ontworpen: voor de artiesten, hun entourage, en voor de presentatoren. Met een openingsceremonie, twee halve finales en een finaleshow op de planning zijn dat een heleboel kostuums - Diek Pothoven, hoofd mode van de Nederlandse equipe, heeft er zijn handen vol aan. De afgelopen dagen sijpelden de beelden binnen van de artiesten tijdens de openingsceremonie afgelopen zondag, en tijdens repetities. Gisteren plaatsten presentatoren Nikkie de Jager, Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit foto’s op Instagram van de outfits die ze zullen dragen tijdens hun eerste televisie-optreden vanavond. Jan Smit verschijnt in een diepzwart maatpak van Oger, Chantal Janzen in een sprookjesachtige jurk met zilveren schouders van Edwin Oudshoorn. Nikkie de Jager en Edsilia Rombley werden door David Laport van top tot teen gehuld in pailletten.

Kilometers paillettendraad

De uit Goes afkomstige modeontwerper David Laport vond het ‘best wel een uitdaging’ om de outfits voor het Eurovisie Songfestival te ontwerpen. Al is het er misschien niet op het eerste gezicht aan af te zien, in elke individuele look zitten maanden, zo niet jaren werk. David Laport weet er alles van. Hij is al twee jaar bezig met de voorbereidingen voor het festival. In totaal ontwierp hij drie jurken: de twee die Edsilia Rombley en Nikkie de Jager deze week droegen, en de jurk die Chantal Janzen zaterdag tijdens de finale aan heeft. Alles moet kloppen - de stof, de snit, het totaalplaatje. “Je moet iets heel anders ontwerpen dan gewoonlijk, iets dat een groot publiek aanspreekt. Je wilt een beetje van jezelf in het ontwerp leggen, maar ook van degene die het gaat dragen. En die persoon staat straks niet stil op het podium, ze moet wérken.” De kleding moet er dus niet alleen geweldig uitzien, maar ook bewegingsvrijheid bieden.

Waar begin je dan? “Ik kijk naar wat een lichaam mij vertelt,” legt Laport uit. “Alle presentatoren hebben een eigen figuur. Welk silhouet staat daarbij?” Voor De Jager bedacht Laport ‘een hele mooie, vrouwelijke jurk’, voor Rombley wilde hij ‘iets stoerders’, en kwam hij met een combinatie van een top en een broek. Voor Janzen had Laport vooral een specifieke kleur in gedachten; die vormde uiteindelijk het uitgangspunt voor de jurk.

Bij de uitvoering werd kosten noch moeite gespaard. De stof voor de jurk van Janzen werd door Laport zelf getekend en ontwikkeld in Zwitserland. De jurk van De Jager werd gemaakt van maar liefst tweeëneenhalve kilometer paillettendraad. Laport: “Ik had daar nog nooit mee gewerkt, dus dat leek me heel leuk.” In de jurk ging uiteindelijk 750 uur handwerk zitten. De foto van de jurk op de Instagrampagina van De Jager verraadt nog weinig, zegt Laport. “Wacht maar tot ze vanavond gaat bewegen.”

De openingsceremonie

Het startschot voor het Eurovisie Songfestival werd afgelopen zondag al gegeven tijdens de openingsceremonie. De verschillende delegaties werden per boot afgezet bij de Erasmusbrug in Rotterdam, waar ze over een turquoise loper langs de aanwezige pers flaneerden. Ook hier passeerden al een aantal indrukwekkende looks: van de volumineuze jurk van Senhit (San Marino) en de gedurfde combinaties van Jeangu Macrooy en team (Nederland) tot het elegante, ingetogen zwarte ensemble van Barbara Pravi (Frankrijk).

Bron: www.fashionunited.com

Meer uit Zeeland

Zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal

Zoek je een hotel waar je flexibel een zakelijke overnachting kunt boeken? Ontdek dan het Otium Wellness Hotel in Roosendaal. De comfortabele en luxe kamers zijn volledig uitgerust voor een aangenaam zakelijk verblijf. Met 127 kamers, inclusief een kitchenette met spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond buiten de deur te dineren. Vanaf april is de Wellness geopend. Als je liever buiten de deur eet, bevinden verschillende restaurants zoals het Hooihuis en Mazzeltov zich op slechts twee minuten loopafstand. Maar dat is niet het enige wat de omgeving te bieden heeft. In Leisure Park Roosendaal is van alles te doen, waaronder verschillende sportscholen, een (indoor) golfbaan en het Designer Outlet Roosendaal. Na een lange werkdag kun je ontspannen in onze in-house wellness van Vitae Wellnessresorts.

2 weken geleden
Holland Datacenters opent 22 maart haar deur

Duurzame toekomst van datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving Vrijdag 22 maart 2024 Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige digitale infrastructuur? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Laat je op vrijdag 22 maart 2024 informeren en inspireren tijdens het event De duurzame toekomst van datacenters in de voormalige NAVOatoombunker in Kloetinge. We zoomen in op de cruciale rol van onze digitale infrastructuur op de Nederlandse economie. Experts als Pieter Cobelens, Stijn Grove en Jaco Zoetewij delen hun ervaringen en kennis. "Datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving.”

2 weken geleden
De DELTA Ride for the Roses geeft het startschot

Op 1 februari vond de kick-off van de DELTA Ride for the Roses 2024 - het jaarlijkse fietsevenement dat zich inzet voor KWF kankeronderzoek - plaats op het hoofdkantoor van Roompot te Goes, één van de partners van de DELTA Ride for the Roses. De kick-off markeert de officiële start van de inschrijvingen voor de editie 2024. Met een druk op de knop ging het inschrijven live, op de vernieuwde website deltaridefortheroses.nl De bijeenkomst begon met een warm ontvangst en inspirerend welkomstwoord door Baptiste van Outryve, Head of PR & Communication Roompot.

2 weken geleden
Terugblik op de Banenmarkt

1 februari vond de Banenmarkt 'Werken in Zeeland' plaats in de Mythe in Goes. We kijken er positief op terug. Met 1250 bezoekers en ruim 60 bedrijven uit verschillende sectoren, was deze editie wederom succesvol. Bezoekers kregen de gelegenheid om zich te oriënteren op een nieuwe stap in hun carrière, waarbij ze konden netwerken, in gesprek gaan met werkgevers en hun cv laten checken.Dit was de perfecte gelegenheid voor werkzoekenden om connecties te leggen en in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van bedrijven. Verschillende bedrijven stonden open om talent te verwelkomen, waardoor de Banenmarkt een divers scala aan carrièrekansen bood, of je nu een nieuwe uitdaging zocht in de technologische sector, zorg, onderwijs, of elders.

3 weken geleden
Holland Datacenters in Kloetinge opent haar deuren

Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige digitale infrastructuur? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Laat je op donderdag 29 februari 2024 informeren en inspireren tijdens het event De duurzame toekomst van datacenters in de voormalige NAVO atoombunker in Kloetinge. We zoomen in op de cruciale rol van onze digitale infrastructuur op de Nederlandse economie. Experts als Pieter Cobelens, Stijn Grove en Jaco Zoetewij delen hun ervaringen en kennis. “Datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving.” Eric van Scherpenzeel directeur Holland Datacenters B.V.

3 weken geleden
Scoor een BOB in de sportkantine

‘Rondje? Scoor eerst een BOB’; met de Zeeuwse BOB Sport campagne richt het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) zich dit jaar nadrukkelijk op sportkantines. Sporters, vrijwilligers, bestuurders en bezoekers van wedstrijden; een drankje in de kantine is vaak een vast onderdeel van de sportbeleving. “Het doel van de BOB Sport campagne is om mensen bewust te maken van verkeersveiligheid en hun eigen rol daarin. Alcohol en verkeer gaan niet samen – niet in de auto, niet op de fiets. Regel dus vóóraf een BOB, als je van plan bent om in de sportkantine iets te drinken. Bezoekers van de sportkantines hiervan bewust maken, zorgt voor meer verkeersveiligheid in Zeeland.” De kantine is vaak dé plek om na te praten, de wedstrijd nog eens door te nemen of na trainingen even te relaxen met teamgenoten en vrienden. In kantines wordt, naast frisdranken, vaak ook bier geschonken. Dat is daar meestal goedkoper dan op een terrasje in de stad. Dit maakt het drinken van alcohol ook makkelijker. Met alle risico’s van dien, want naar huis gaan - op de fiets of met de auto - kan levensgevaarlijk zijn met een slok op. Amanda Flohr, communicatieadviseur van het ROVZ, is actief betrokken bij de Zeeuwse BOB Sport campagne. “Die campagne is belangrijk én nodig”, legt ze uit. “Uit cijfers van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat maar liefst een kwart van onze verkeersdeelname voortvloeit uit sportactiviteiten en kantinebezoek. Door ons specifiek op deze groep te richten, kunnen we dus een belangrijke stap zetten op het gebied van verkeersveiligheid.”

4 weken geleden
Twintigjarig bestaan University College Roosevelt

Op 23 januari bestaat University College Roosevelt (UCR) 20 jaar. Dit lustrumjaar wordt gevierd met verschillende interne en externe evenementen, zoals een lezingenreeks en een open dag voor inwoners van Zeeland. 20 jaar UCR In 2004 opende UCR, toen nog Roosevelt Academy, haar deuren. Oprichter en toenmalig Dean Prof. Hans Adriaansens had een kleinschalig college voor ogen, waar studenten vakken op allerlei vakgebieden kunnen combineren, en in een kleinschalige community in het hart van Middelburg wonen. Nu 20 later, is UCR uitgegroeid tot een volwaardig Liberal Arts & Science college, waar bijna 600 studenten verspreid over 4 campuslocaties in Middelburg studeren, wonen, en leven.

4 weken geleden