Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

David en zijn grootouders varen graag naar Zeeland

David en zijn grootouders varen graag naar Zeeland

GOES - In de stadshaven van Goes lag pas een boot van David en zijn opa en oma. Zij komen, al ruim twintig jaar, ieder jaar een maand naar Zeeland.

Ze komen uit de omgeving van Kaatsheuvel. Rond het vaarseizoen is het in de omgeving van Kaatsheuvel, waar de Efteling is, ook hoogseizoen. Dat betekent dat het kleine Noord-Brabantse dorpje wordt overspoeld met enorme drukte. Die drukte proberen ze ieder jaar te ontspringen. ‘’Daarvoor varen we graag naar Zeeland”, vertelde oma José. ‘’Hier genieten we van het weidse vaarwater, zoals de Oosterschelde en het Veerse Meer.’’

Ook vorig jaar tijdens de eerste zomer met coronamaatregelen gingen ze erop uit. ‘’Je merkte er niet veel van. Wij voeren in de jaren ervoor toch vooral in het binnenland. Maar je merkte wel dat mensen bijvoorbeeld minder snel hielpen met touwen aanpakken.’’ Naast het feit dat mensen terughoudender waren, was er volgens de familie ook een forse toename in het aantal boten op het water. ‘’Bij bijvoorbeeld sluizen merk je ook telkens vaker dat mensen nog niet veel af weten van hoe alles werkt, omdat dit vaak nog maar hun eerste of tweede zomer is dat ze varen”, zegt de opa van David, die zelf al een kleine dertig jaar vaart.

Voordat de familie aankwam in de stadshaven van Goes overnachtten ze eerst drie nachten in Yerseke en drie nachten in Tholen. Na Goes gingen ze nog naar een andere haven in Zeeland.

Meer uit Beveland

Kerstmiddag in Geerteshuis Kloetinge brengt mensen samen

KLOETINGE - ‘Samen met kerst’ is waar Ciska van Boven, Wilma Scholten en Linda Daalman zich hard voor maken op Eerste Kerstdag. Iedereen die, om welke reden dan ook, alleen is met kerst, is dan ‘s middags van harte welkom in het Geerteshuis in Kloetinge.

11 uur geleden
Zeeland krijgt tweede expat center voor buitenlandse werknemers

GOES - Zeeland heeft al een expat center in Terneuzen en volgend jaar komt er een locatie in Goes bij voor het noordelijk deel van de provincie. Het centrum biedt, in strijd tegen de personeelstekorten, service aan buitenlandse werknemers in Zeeland en Zeeuwse bedrijven die internationale krachten inhuren.

13 uur geleden
Toenemende kans op winterse neerslag en gladheid

Het wordt de komende dagen kouder en de kans op winterse neerslag neemt toe, voorspelt weerbureau Weeronline woensdag. ‘Door een fellere bui kan het zelfs tijdelijk wit worden. Tijdens de nachten gaat het licht vriezen en ontstaat er kans op gladheid.’

19 uur geleden
Ovenbrand in woning binnenstad Goes

GOES - In een woning in het centrum van Goes heeft dinsdagavond een korte tijd een brand gewoed. Bij de brand kwam flink wat rook vrij.

20 uur geleden
Den Inkelcross voert lopers door afwisselend natuurgebied

KRUININGEN - In het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt op zaterdagmiddag 10 december de Den Inkelcross gehouden. 

23 uur geleden
Meidenavond in buurthuis De Pit in Goes

GOES - In buurthuis De Pit in Goes vindt vrijdag een gratis toegankelijke avond voor meiden van 12 tot en met 16 jaar plaats.

1 dag geleden
Auto flink beschadigd door botsing met fietsers in Goes

GOES – Bij een ongeval op de Westwal in Goes is een auto flink beschadigd geraakt aan de ruit. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden