Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

David en zijn grootouders varen graag naar Zeeland

David en zijn grootouders varen graag naar Zeeland

GOES - In de stadshaven van Goes lag pas een boot van David en zijn opa en oma. Zij komen, al ruim twintig jaar, ieder jaar een maand naar Zeeland.

Ze komen uit de omgeving van Kaatsheuvel. Rond het vaarseizoen is het in de omgeving van Kaatsheuvel, waar de Efteling is, ook hoogseizoen. Dat betekent dat het kleine Noord-Brabantse dorpje wordt overspoeld met enorme drukte. Die drukte proberen ze ieder jaar te ontspringen. ‘’Daarvoor varen we graag naar Zeeland”, vertelde oma José. ‘’Hier genieten we van het weidse vaarwater, zoals de Oosterschelde en het Veerse Meer.’’

Ook vorig jaar tijdens de eerste zomer met coronamaatregelen gingen ze erop uit. ‘’Je merkte er niet veel van. Wij voeren in de jaren ervoor toch vooral in het binnenland. Maar je merkte wel dat mensen bijvoorbeeld minder snel hielpen met touwen aanpakken.’’ Naast het feit dat mensen terughoudender waren, was er volgens de familie ook een forse toename in het aantal boten op het water. ‘’Bij bijvoorbeeld sluizen merk je ook telkens vaker dat mensen nog niet veel af weten van hoe alles werkt, omdat dit vaak nog maar hun eerste of tweede zomer is dat ze varen”, zegt de opa van David, die zelf al een kleine dertig jaar vaart.

Voordat de familie aankwam in de stadshaven van Goes overnachtten ze eerst drie nachten in Yerseke en drie nachten in Tholen. Na Goes gingen ze nog naar een andere haven in Zeeland.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Ondernemerscolumn: ‘Het Zeeuwse licht’

Pas, in een vergeeld fotoboek, zag ik een foto van een ventje met een matrozenpetje; zo’n witte met een blauw bolletje wol erbovenop. Dat ventje was, sorry, ben ik. En dat kind in mij houd ik met mijn volle verstand en al mijn gevoel in leven; kan en wil ’m niet missen.Terug naar de foto nu: een vakantiekiekje uit Zeeland, Schouwen-Duiveland. Het zal rond 1966 geweest zijn. Wij - het gezin van Dijk - woonden in Den Haag. Later nog diverse vakanties in Zeeland gevierd en alle herinneringen zijn goed en levend.Nog weer verder in de tijd toog ik graag naar het Zeeuwse om hier te surfen en als accountmanager hoorde Zeeland tot mijn rayon. Elke vier weken reisde ik af naar Zeeland en bij voorkeur op vrijdag: Dan had ik vrijdagochtend direct al het gevoel dat het weekeind begonnen was. Het was in de tijd dat je nog met de pont naar Zeeuws-Vlaanderen ging. Heen via Kruiningen, terug via Breskens. Ik keek zelden op een landkaart (pre-navigatie-tijdperk), reed van kerktoren naar kerktoren en dan kwam het wel goed. Heerlijk!Weer later verhuisden wij als jong gezinnetje naar Goes waar ik met mijn compagnon Ignace Wigman ons bedrijf opstartte in hartje Kloetinge.Tussen nu en de tijd dat ik dat matrozenpetje droeg, is er veel gebeurd. Daaraan denk ik en kijkend naar die foto vraag ik mij af wat aan Zeeland mij toch het meeste trekt. Niet veel later ben ik eruit: Het is het licht. Het licht en de ruimte die het licht hier krijgt om ‘te shinen’, zoals dat anno 2021 heet. Nergens in Nederland zie je dat op eenzelfde schaal terug en het betovert me met regelmaat. Op Walcheren, Noord-Beveland, Schouwen, aan de Zeeuws-Vlaamse kust en in de polders hier in Zuid-Beveland is het met regelmaat raak: Hoe het licht door en langs de wolken schijnt, het landschap kleurt en de sfeer bepaalt; het kan mij simpelweg gelukkig maken.

1 uur geleden
Mystery Tour in Goes

GOES - Op vrijdagavond 5 november houdt toneelvereniging Heer Hendrik uit ‘s-Heer Hendrikskinderen voor de vierde keer de Mystery Tour door de binnenstad van Goes.

6 uur geleden
Lutherse muziek in Goes en Kapelle

GOES/KAPELLE – De rijke kerkmuzikale Lutherse traditie krijgt een podium tijdens vier projectweekenden op Noord- en Zuid-Beveland.

7 uur geleden
Honderden deelnemers verwacht voor Mallardmars

NIEUWDORP - De inschrijvingen lopen binnen voor de Mallardmars. De elfde editie van deze wandeltocht vindt zaterdag plaats vanaf Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. 

13 uur geleden
EHBO-vereniging Lewedorp bestaat 50 jaar

LEWEDORP - In september bestond de EHBO-vereniging Lewedorp 50 jaar. Deze mijlpaal viert de club vrijdag 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.

1 dag geleden
Studenten showen ouderen ‘t Gasthuis bruidsmode

GOES - Bewoners van woonzorgcentrum ‘t Gasthuis in Goes genoten vorige week van een bruidsmodeshow.

1 dag geleden
Noa Bergman uit Wissenkerke is de nieuwe kinderburgemeester Noord-Beveland

WISSENKERKE - Uit vier kandidaten is Noa Bergman vorige week verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Noord-Beveland. 

1 dag geleden