Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dating-app Bumble schiet omhoog bij beursdebuut in New York

Dating-app Bumble schiet omhoog bij beursdebuut in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Bumble heeft zijn beursdebuut op de beurs glans gegeven met een koersstijging van ruim 63 procent. Bumble is een dating-app waarbij vrouwen de eerste stap moeten zetten om tot een match te komen. De belangrijkste graadmeters in New York lieten donderdag een gemengd beeld zien.

Uber zakte 3,9 procent weg na de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers. Het techbedrijf wist het jaarverlies in 2020 terug te dringen ten opzichte van het jaar ervoor, maar zag in het vierde kwartaal de omzet wel zakken. Bezorgdiensten konden het verlies aan opbrengsten uit zijn taxi-app niet goedmaken. De taxibranche heeft door reisbeperkingen wereldwijd te kampen met een fors verlies aan inkomsten.

Ook de voedingsmiddelenproducent PepsiCo opende de boeken en verloor 2 procent. Het bedrijf meldde een omzet die hoger was dan kenners in doorsnee hadden verwacht. Snacks en ontbijtgranen verkochten gedurende lockdowns extra goed, zo kwam naar voren uit de cijfers.

Hormel

Levensmiddelenconcern Hormel maakte bekend het nootjesmerk Planters over te nemen van branchegenoot Kraft Heinz. Met de overname is een bedrag van bijna 3,4 miljard dollar gemoeid. Planters is het best verkochte nootjesmerk in de Verenigde Staten en was vorig jaar goed voor een omzet van 1 miljard dollar. Het aandeel Hormel daalde met ruim 3 procent. Kraft Heinz won 4,9 procent.

De Dow-Jonesindex verloor uiteindelijk een fractie tot 31.430,70 punten. De bredere S&P 500 won 0,2 procent tot 3916,38 punten terwijl de Nasdaq 0,4 procent won tot 14.025,77 punten.

Coronasteun

De bekende graadmeters bereikten onlangs weer recordniveaus. Een grote rol daarbij spelen de verwachtingen rond extra coronasteun in de Verenigde Staten. President Joe Biden kondigde een stimuleringspakket van 1900 miljard dollar aan.

Op een afbouw van de stimuleringsmaatregelen vanuit de Amerikaanse Federal Reserve hoeven beleggers vooralsnog niet te rekenen. Voorzitter Jerome Powell van de koepel van centrale banken verzekerde financiële markten dat rentes nog een aanzienlijke periode laag blijven om de groei van de economie en banenmarkt aan te jagen.

Uitkeringsaanvragen

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid meldde dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen met 19.000 was gedaald tot 793.000. Het is de vierde week op rij dat het aantal steunaanvragen daalt.

De euro was 1.2132 dollar waard, tegen 1,2125 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent goedkoper op 57,96 dollar. Brentolie daalde 1 procent tot 60,86 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

9 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

11 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

13 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

14 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

16 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

16 uur geleden
AEX licht hoger na schuldendeal VS, Turkse beurs stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten en niet meer aan zijn schuldverplichtingen kunnen voldoen.

17 uur geleden