Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Darter Van der Voort overtuigend naar kwartfinale World Matchplay

Darter Van der Voort overtuigend naar kwartfinale World Matchplay

MILTON KEYNES (ANP) - Darter Vincent van der Voort heeft de kwartfinales bereikt op de World Matchplay in Milton Keynes. De 44-jarige Noord-Hollander maakte indruk tegen de als zevende geplaatste Noord-Ier Daryl Gurney. Hij won met 11-5.

Van der Voort liep snel uit naar een 5-0-voorsprong. Ook na de pauze wist hij vooral zijn hoge gemiddelde bij het uitgooien vast te houden en liep uit naar 10-3. Het gemiddelde met drie pijlen was met 97,67 niet heel veel hoger dan dat van Gurney (93,79). Die miste vooral in het begin van de partij echter veel meer darts op de dubbels.

De darter had in de eerste ronde van het toernooi ook al verrast door de als tiende Engelsman Dave Chisnall uit te schakelen. Van der Voort, de nummer 33 van de mondiale lijst, won met 10-6 en pakte de laatste vijf legs op rij.

Nerveus

"Ik kwam 5-0 voor en dat maakte me eigenlijk nerveus", zei Van der Voort bij RTL7. "Dan mag je eigenlijk niet meer verliezen. Na de pauze pakte hij twee legs, maar ik pakte er drie terug. Beetje rustig aan, dit moet goedkomen, dacht ik."

Van der Voort evenaarde zijn beste prestatie op de World Matchplay. In 2009 haalde hij ook de kwartfinale. Hij treft de winnaar van de partij tussen wereldkampioen Peter Wright en Glen Durrant.

De World Matchplay wordt vanwege het coronavirus niet zoals gebruikelijk in Blackpool gespeeld, maar in Milton Keynes. Er is bij het eerste grote toernooi sinds de coronastop geen publiek aanwezig. De winnaar van de finale, die zondag wordt gespeeld, ontvangt een bedrag van circa 165.000 euro.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden