Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Danny Vera opent pop-up store in Middelburg

Danny Vera opent pop-up store in Middelburg

MIDDELBURG - In Middelburg is gisteren de pop-up store van Danny Vera geopend. De Middelburgse muzikant begint morgen aan een reeks van 12 concerten in de Oostkerk en combineert die serie met zijn exclusieve Danny Vera Kiosk in boekhandel De Drvkkery.

De tijdelijke winkel is geopend tot 13 november, Naast muziek zal er ook een breed aanbod aan merchandise te koop zijn. Ook is de exclusieve CD ‘The Best of Danny Vera’ er verkrijgbaar. Op de dagen van zijn concerten is Danny rond de middag in de kiosk aanwezig zijn om fans te ontmoeten en om aankopen te signeren. De locatie wordt ook opgeluisterd door diverse, gratis instore optredens van o.a. VanWyck, Brian Dunne. Golden Glows en Dawn Brothers. Vanmiddag om 15.00  is het eerste optreden, van VanWyck.

Vera van den IJssel
Vera’s Kiosk is een initiatief met een knipoog, maar ook een eerbetoon van Danny Vera aan zijn overleden moeder, aan wie hij zijn artiestennaam heeft ontleend. Vera Polfliet-van den IJssel bestierde jarenlang een bloemenkiosk op de Koningsbrug in Middelburg. Na er meer dan 50 jaar te hebben gestaan werd de kiosk in mei 2019 verwijderd. Een maand later gaf Danny Vera op de vrijgekomen plek een concert tijdens de Stadsfeesten Middelburg van dat jaar. Er kwam zó veel mensen op af dat het verkeer danig ontregeld raakt.

Meer uit Middelburg

'Werken in een ijssalon is best gevaarlijk, haha!'

ZOUTELANDE - Wat past er beter bij een zomerse dag dan een ijsje? Britt verkocht er deze zomer ontelbaar veel bij ijssalon 'n Ice in Zoutelande. Hoe kijkt zij terug op het seizoen? 'Ik hou heel erg van ijs, wat dat betreft is dit best gevaarlijk werk, haha!'Britt, is het toeristenseizoen afgelopen?"Nee, in Zoutelande gaat het nog wel even door. Hier zijn altijd toeristen. Met het herfstweer van vorige week merk je wel dat de ijsverkoop minder wordt. Dan verkopen we in plaats van ijsjes eerder een kop koffie en een stuk appelgebak. Maar voor de liefhebber hebben we ook altijd ijsjes hoor."

10 uur geleden
Charissa kwam terug naar Zeeland: 'Het is fijn om weer thuis te zijn'

MIDDELBURG - Charissa Tolsma - de Nooijer is een trotse Arnemuidse. Haar toekomst lag in Zeeland, dat wist ze zeker. Toch woonde en werkte ze acht jaar in Den Haag. Nu woont ze samen met haar gezin in Souburg en staat ze voor de klas in Middelburg. Hoe bevalt het om weer in Zeeland aan het werk te zijn? 'De saamhorigheid in Zeeland is heel mooi. In de Randstad is het toch meer ieder voor zich.'

14 uur geleden
Een terugblik op een mooie en waardige herdenking in Biggekerke

BIGGEKERKE - Op een mooie zondagavond 17 september 1944 veranderde Biggekerke in enkele minuten van een gewoon dorp in oorlogstijd in een ravage met 45 burgerslachtoffers, 6 omgekomen Duitse soldaten en veel gewonden. Tijdens de herdenking werd door ruim honderd aanwezigen stilgestaan bij wat er 80 jaar geleden gebeurde.

17 uur geleden
'Het seizoen voorbij? Nou, nee hoor.'

MIDDELBURG - 'Wat mag ik niet missen als ik in Middelburg ben?' Die vraag hebben Els Bruggink en haar collega's bij Tourist Info Middelburg de afgelopen maanden heel vaak te horen gekregen. 'Braderieën en andere markten. Die zijn magisch voor toeristen.'

1 dag geleden
Update: Slachtoffer steekpartij station Middelburg 41-jarige man uit Arnemuiden

MIDDELBURG - Het slachtoffer van de steekpartij in Middelburg gisterenavond is een 41-jarige man uit Arnemuiden. Voorafgaand aan het steekincident zou er in zijn woonplaats een ruzie hebben plaatsgevonden.

1 dag geleden
Scootmobielbestuurster lichtgewond bij ongeval Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeval bij het winkelcentrum in Dauwendaele in Middelburg is vanmiddag een scootmobielbestuurster lichtgewond geraakt. Vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig.

1 dag geleden
UPDATE: Twee personen aangehouden voor steekpartij station Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft twee personen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de steekpartij die gisterenavond plaatsvond in Middelburg. Bij het incident raakte een man gewond.

1 dag geleden