Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Danny Vera 12 keer uitverkocht in Middelburg: extra kaarten voor Vrienden van de Bode

Danny Vera 12 keer uitverkocht in Middelburg: extra kaarten voor Vrienden van de Bode

MIDDELBURG - Vanaf 26 oktober geeft Danny Vera weer een serie concerten in de Oostkerk, in zijn woonplaats Middelburg. De twaalf optredens waren binnen enkele minuten uitverkocht. Vrienden van de Bode maken nog kans op een toegangskaart. Voor ieder concert hebben wij er tien extra, met ook nog eens vijfentwintig procent korting. Ga naar www.vriendenvandebode.nl en meld je aan. Misschien ben jij straks een van de gelukkigen! 

We spraken Danny kort, tijdens zijn vakantie. Hij verheugt zich op de reeks concerten.

Ha Danny! Je komt terug naar De Oostkerk, en hoe! De kaarten waren in mum van tijd uitverkocht. Een record?
“Jazeker kom ik terug. Ik hoop er een jaarlijks terugkerend dingetje van te maken. Ik denk wel dat het een record is ja. Het was minutenwerk. Gekkigheid!”

Je hebt inmiddels in vrijwel alle zalen van het land gespeeld, ook in de grootste. Hoe speciaal is het nog voor jou om in de Oostkerk te spelen?
“De Oostkerk heeft een speciale plek bij mij. Ik was als kind al gefascineerd door het gebouw, en ik nam mijn clip ‘The Devil’s Son’ daar in 2012 al op en gaf er mijn concert voor Omroep Zeeland. Toen was het nog geen podium. Ik ben blij dat het dat nu wel is.”

In de aankondiging staat dat je in deze serie teruggaat naar de basis. ‘Een man, een gitaar, kleine liedjes en persoonlijke verhalen’. Op je nieuwe plaat DNA ga je ook terug naar de basis, toch? Weer wat meer rock ‘n’ roll en blues. Is dat wat wordt bedoeld met die ‘kleine liedjes’?
“Nee, die aankondiging hoort gewoon bij de Lone Stranger Tour. Zo is het als ik ergens solo speel, met alleen m’n gitaar. Ik zal ook wel nieuwe liedjes spelen natuurlijk!”

Nu we het toch over Middelburg hebben: jij en je lief reizen al jaren stad en land af, maar deze stad blijft je thuishaven. Je kunt wel eens over dingen mopperen, zoals bureaucratie of gebouwen die je niet mooi vindt, maar al met al ligt je hart hier. Wat is voor jou nu toch dat, wat Middelburg zo speciaal maakt?
“De reden dat ik over die lelijke gebouwen mopper is omdat ik van Middelburg hou. Dat er onzorgvuldig word omgegaan met het uiterlijk van Middelburg (wat vroeger in mijn ogen niet zo was) vind ik erg. Jij doelt op mijn reactie op het zogenoemde ‘lul-gebouw’. Ik vind dat gebouw echt een schande en ik kan er zelfs de humor niet van inzien, terwijl ik dat doorgaans wél kan. Ik weet niet wat Middelburg zo speciaal maakt. Ik ben er geboren. Dat vooral. Ik vind het gewoon een mooie stad, en hoop dat dat zo blijft. Dus dat ze, als ze volgende keer iets gaan bouwen, er even wat beter over nadenken of er gewoon nog eens een keertje naar kijken.” Dan, lachend: “dat is immers het werk van architecten, hè?”

Wil je nog iets kwijt over de concerten?
“Die worden gewoon erg leuk! En ik kom ook nog met een leuke verrassing in die periode. Maar daarover verklap ik binnenkort pas meer. Tot in De Oostkerk!”

Meer informatie op Vriendenvandebode.nl.

Meer uit Beveland

Scootmobielbestuurder rijdt water in en wordt gered door politie en ambulanciers

GOES - Een persoon in een scootmobiel raakte vanmiddag te water aan de Elvis Presleylaan. De persoon is inmiddels uit het water gehaald.

45 minuten geleden
Aan de keukentafel bij Sharon de Putter en Milko van Sighem

MIDDELBURG - Twee bedrijven, drie kleine kinderen: een druk leven. Toch lukte het Sharon de Putter en Milko van Sighem tijd vrij te maken voor een gesprek aan hun keukentafel met De Bode. Hoe krijgen ze het allemaal geregeld? Sharon: 'Om alle ballen in de lucht te houden leven we heel gestructureerd.'

1 uur geleden
Rolstoeldriedaagse in Heinkenszand begint dinsdag

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse Kika-KWF walk and run organiseert in samenwerking met SVRZ van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei een rolstoeldriedaagse in en rond Heinkenszand.

19 uur geleden
Markt over toekomst binnenstad in Goes: 'Absurd dat je in Goes nog met auto op Grote Markt kunt rijden'

GOES - De gemeente Goes werkt aan het vernieuwen van de binnenstad. Al twee jaar voert ze verbeterpunten uit, maar er moet nog steeds veel gebeuren, vertelt wethouder Joost de Goffau. "De urgentie is hoog", stelt hij. Om inwoners en ondernemers te informeren en naar hun meningen en ideeën te vragen, is er maandag een grote binnenstadsmarkt in de Grote of Maria Magdalenakerk.

1 dag geleden
Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

2 dagen geleden
Radioprogramma 5 Dagen zendt donderdagavond uit bij reddingsbrigade Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 5 Dagen gaat deze week over het werk van reddingsbrigades in Nederland. Donderdagavond komt de uitzending live uit Goes, waar het voortbestaan van de reddingsbrigade onzeker is.

2 dagen geleden
Hemelvaartsdag: Een vrije dag, maar waarom eigenlijk?

GOES - Hemelvaartsdag, de dag die jaarlijks door Nederlanders wordt gevierd dankzij de verplichte vrije dag. Heerlijk, zo'n lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk?

2 dagen geleden