Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dankzij Mosselboulevard is het iedere week een beetje Mosseldag

Dankzij Mosselboulevard is het iedere week een beetje Mosseldag

YERSEKE - De Mosseldag kan dit jaar door het coronavirus niet doorgaan. Maar er is nog steeds veel te zien, proeven en leren van de visserij in en om Yerseke. Daarom krijgt het dorp een Mosselboulevard met activiteiten voor het hele gezin. Drie maanden lang is er elke woensdag een speciaal programma rondom de schaal- en schelpdiersector. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland en mountainbiker Milan Vader openen de Mosselboulevard op donderdag 9 juli.

De teleurstelling dat grote evenementen deze zomer niet doorgaan, wilden de samenwerkende partijen in Yerseke graag omzetten naar iets positiefs, vertelt Tilly Sintnicolaas van het Nederlands Mosselbureau in Yerseke. “Zo is de Mosselboulevard ontstaan”, licht Sintnicolaas toe, “want Yerseke is nog steeds het mosselhart van Nederland.”

Ontdekken

In Yerseke is het brede scala aan schaal- en schelpdieren te bestellen in de restaurants. Daarnaast is er bij de havens en oesterputten veel te zien en te leren over de wereld van de visserij en wat er allemaal bij komt kijken om bijvoorbeeld de mossel te kunnen serveren. “Mensen vinden het interessant om te weten waar hun voedsel vandaan komt en dat kun je in Yerseke goed laten zien en uitleggen.” Met bijvoorbeeld rondvaarten, proeverijen en demonstraties kunnen bezoekers de visserijsector ontdekken. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. De boulevard voert met vrolijke vlaggen ook door de winkelstraten. Daar haken ondernemers op hun eigen manier aan, zoals met een modeshow.

Opening

Woensdag (8 juli) opent oud-voetballer, tv-analist en bourgondiër Jan Boskamp, net als vorig jaar, het mosselseizoen in Yerseke. Een dag later is de officiële opening van de Mosselboulevard, waarvoor de provincie Zeeland en gemeente Reimerswaal subsidie verlenen. “De openingshandeling is nog een verrassing, maar rond 11.00 uur is Milan Vader in actie te zien.” Woensdag 15 juli is het tijd voor de eerste Mosselboulevard. Er zijn activiteiten die vaker terugkomen en ook iedere week deels nieuwe activiteiten.

Meer informatie

Op de website www.mosselboulevard.nl, die nog in ontwikkeling is, komt het programma te staan. De Mosselboulevard wordt gepromoot via de VVV en sociale media. Ondernemers die acties willen aanmelden en vrijwilligers die willen helpen als activiteitenbegeleider kunnen zich melden via [email protected].

Meer uit Reimerswaal

'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

19 uur geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

2 dagen geleden
Krabbendijke krijgt dit najaar pumptrack, Yerseke en Kruiningen volgen later

KRABBENDIJKE - In de Kruisbessestraat in Krabbendijke legt de gemeente Reimerswaal dit najaar een pumptrack aan.

2 dagen geleden
Kapelle deelt boetes uit voor onjuist parkeren bij laadpaal

KAPELLE - Wie vanaf woensdag (10 juli) zijn brandstofauto in de gemeente Kapelle parkeert bij een openbare laadpaal voor elektrisch opladen, riskeert voortaan een boete van 129 euro.

2 dagen geleden
Norah Tramper en Ferry Schouwenaar got talent op Wemeldings Zomerfeest

WEMELDINGE - Dit weekend is tijdens het Wemeldingse Zomerfeest ook weer Wemeldinge's Got Talent georganiseerd. Tijdens het middagvullende programma deden negen deelnemers in de categorie onder twaalf jaar mee en twee deelnemers in de categorie boven twaalf. 

3 dagen geleden
Ongeval met quad in buitengebied bij Schore

SCHORE - In het buitengebied tussen Kapelle en Schore is een quadbestuurder maandagavond gewond geraakt na een eenzijdig ongeval.

3 dagen geleden
Letsel bij ongeluk Westelijke Kanaalweg Wemeldinge

WEMELDINGE - Bij een verkeersongeval op de Westelijke Kanaalweg in Wemeldinge is maandagmiddag iemand gewond geraakt. De persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden