Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Danique Tolhoek uit Kapelle bij beste zestien voetbalsters van Nederland

Danique Tolhoek uit Kapelle bij beste zestien voetbalsters van Nederland

KAPELLE - De droom van de 14-jarige Danique Tolhoek uit Kapelle om profvoetballer te worden lijkt een stap dichterbij gekomen. Na meerdere selectieronden is ze doorgedrongen tot de ‘meiden onder veertien jaar landelijk’.

Ze mag zich nog net geen Oranje Leeuwin noemen, want de KNVB speelt pas internationale wedstrijden met haar meidenselecties van vijftien jaar en ouder. Danique Tolhoek is nuchter over haar prestaties. Vorig seizoen is ze van voetbalvereniging Kapelle overgestapt naar JVOZ JO13-1 van trainer Mike But. Daar speelt ze met de jongens, naar volle tevredenheid van haar trainer.

Scheldemond

Vanwege haar overstap naar JVOZ is ze ook veranderd van school. Ze volgt nu lessen op het Scheldemond College in Vlissingen, de school waarmee de jeugdvoetbalopleiding samenwerkt. Faar rooster is aangepast aan haar trainingen en als ze het erg druk heeft kan ze haar toetsen eventueel op een later moment inhalen. Komend schooljaar krijgt ze gezelschap van haar tweelingzus Fabiënne, die overstapt van MO17 van de Kapelle naar JVOZ MO15-1. Danique en Fabiënne zijn geboren op 17 maart 2005. Ze zijn een eeneiige tweeling.

Spits

Bij JVOZ speelt Danique op de nummer 10-positie, achter de spitsen. Bij de KNVB staat ze in de spits. Danique viel al vroeg op vanwege haar kwaliteiten. Toen ze speelde bij Kapelle JO13-1 tegen JVOZ informeerde de jeugdvoetbalopleiding of ze interesse had in een overstap. Daarna was het een tijdje stil, maar het nuchtere ‘Zeeuws meisje’ gaat er nu vol voor.

Lange weg

Ze heeft een tijd gespeeld bij de KNVB-selectie District Zuid I onder trainster en coach Denise Versteeg, en werd doorgeselecteerd voor District Zuid I en II. Ook in die groep viel ze positief op waardoor ze in de Topgroep Zuid kwam. De KNVB is opgedeeld in drie van deze Topgroepen: Zuid, West en Noord-Oost. Daar kreeg ze als enige Zeeuwse te horen dat ze de laatste zestien had gehaald.

Een deel van haar droom is uitgekomen. Nu wil ze vooral hard trainen om er ‘bij te blijven’. De weg naar de Oranje Leeuwinnen is immers nog lang. Danique traint elke schooldag, op woensdag na, en heeft regelmatig activiteiten met de Topgroep Zuid. Op zaterdag speelt ze wedstrijden.

Westfalen

Volgende week vertrekt Danique naar Westfalen in Duitsland voor een trainingskamp met de KNVB-meiden onder de veertien jaar landelijk. Ze leeft daar vier dagen als prof in spé en speelt er wedstrijden. Als je haar vraagt of ze ‘misschien nog wel eens in het grote Oranje komt’ reageert ze nuchter. “Misschien wel, ja”, is haar antwoord. Ze geniet nu vooral van deze stap en het afgelopen seizoen bij JVOZ. TEKST EN FOTO FRANS VAN PAGEE

Meer uit Beveland

'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

5 uur geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

10 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

14 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

14 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

15 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

17 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden