Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Daneel uit Rilland legoot erop los

Daneel uit Rilland legoot erop los

RILLAND - Wie Daneels kamer ziet, weet het meteen: deze jongen is fan van Lego. Hij krijgt het altijd voor zijn verjaardag en ook wel eens tussendoor, maar er kan altijd meer bij. “Bouwen, slopen en dan weer iets nieuws maken, dat vind ik geweldig”, vertelt de 9-jarige Rillander.

Daneel spaart voor sets, zoals het prijzige technisch Lego, maar het liefst bouwt hij zelfbedachte ontwerpen. “Dan denk ik aan iets leuks en komt er vanzelf wat in me op. En van Minecraft krijg ik ook ideeën.” Daneel vindt van alles leuk om te maken. Hij houdt bijvoorbeeld van de ninja-stijl, met draken en auto’s die kunnen schieten of transformeren tot robots. Ook heeft hij Lego Mario (foto), compleet met de geluidjes van het computerspel.

Details

Daneel is van de details, vertelt zijn moeder Jessica. “Toen we een paar jaar geleden in onze kerk een nieuwe dominee kregen, maakte Daneel geen welkomsttekening, maar bouwde met zijn Lego de kerk uit zijn hoofd na, zelfs met de parkeervakken erbij.” En bij de gevangenis bouwde hij er rustig een paar cellen bij, omdat hij dat beter vond passen. Al sinds hij bijna vier jaar was, speelt Daneel met Lego, vaak ook met zijn vriend Milan. “Daneels broer, die toen acht was, zei al gauw: ‘zet jij de Lego even in elkaar? Dan kan ik ermee spelen’’, lacht Jessica. Daneels Lego-dromen? “De Eiffeltoren bouwen. Die vind ik gewoon mooi.” En het nieuwe Legoland Scheveningen bezoeken, zodra corona het toelaat. “De kaartjes voor de opening hebben we al sinds vorig jaar mei.”

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

2 dagen geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

3 dagen geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

3 dagen geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

3 dagen geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

4 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

4 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

4 dagen geleden