Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Damrak vindt weg omhoog, Randstad gewild na meevallende cijfers

Damrak vindt weg omhoog, Randstad gewild na meevallende cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak is dinsdag hoger gesloten na een wat aarzelende start. Een positieve opening van Wall Street gaf de beurskoersen in Amsterdam een extra duwtje omhoog. Randstad (plus 1,7 procent) behoorde tot de stijgers in de AEX-index, na de publicatie van meevallende resultaten.

Het uitzendconcern boekte afgelopen kwartaal meer winst dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf blijft wel last houden van de moeilijkere economische omstandigheden wereldwijd.

De AEX, de belangrijkste beursgraadmeter in Amsterdam, sloot met een winst van 0,4 procent op 721,73 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 779,33 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,5 procent.

Ontwikkelingen rond oorlog

Chipbedrijf ASMI, dat na de slotbel met resultaten komt, zakte 0,3 procent. Buiten het Damrak openden onder meer de Zwitserse farmaceut Novartis, het Franse telecomconcern Orange en de Italiaanse bank UniCredit de boeken. Softwareconcern Microsoft en Google-moeder Alphabet brengen na de slotbel op Wall Street de resultaten naar buiten.

Verder hielden beleggers de ontwikkelingen rond de oorlog tussen Israël en Hamas in de gaten. Ook de schommelingen van de rentetarieven op Amerikaanse staatsobligaties hielden de financiële markten in de greep.

Barclays

In Londen zakte Barclays 6,5 procent na een tegenvallend kwartaalbericht van de Britse bank. De resultaten van de Italiaanse bank UniCredit vielen wel in de smaak bij beleggers. Dat aandeel steeg 1,3 procent in Milaan. In Parijs won Hermès bijna 3 procent dankzij goed ontvangen cijfers van het Franse modehuis, bekend van onder meer de Kelly- en Birkin-tassen.

De euro was 1,0683 dollar waard, tegen 1,0632 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen opnieuw omlaag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent minder op 83,80 dollar. Brentolie werd 1,7 procent duurder op 88,82 dollar per vat. Shell verloor 0,5 procent als gevolg van de goedkopere olie.

Meer uit Financieel

Mattel grote winnaar op Wall Street door overnamespeculaties

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel stond maandag in het middelpunt van de belangstelling op Wall Street door overnamespeculaties. Investeringsmaatschappij L Catterton zou een bod op het bedrijf, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, hebben uitgebracht, zo meldde persbureau Reuters op basis van bronnen. Het aandeel schoot omhoog na het nieuws en sloot ruim 15 procent hoger.

32 minuten geleden
Investeerder wil speelgoedmaker Mattel overnemen, zeggen bronnen

EL SEGUNDO (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, heeft een overnamebod ontvangen van investeringsmaatschappij L Catterton, zo meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Het Franse luxebedrijf LVMH zou dit bod ondersteunen.

1 uur geleden
Luchthavenvakbond Parijs dreigt met nieuwe staking tijdens Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - Een kleine vakbond bij het Parijse luchthavenbedrijf ADP waarschuwt voor een staking op vrijdag, de dag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Daarmee negeert de vakbond een recente deal met het bedrijf.

3 uur geleden
Airlines omlaag op verder positief gestemde Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen eindigden maandag in het rood op de Europese beurzen. Ryanair heeft de winst het afgelopen kwartaal fors zien dalen door flinke druk op de ticketprijzen. De Ierse budgetvlieger verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zijn dan eerder gedacht. Het aandeel noteerde bij het slot 17 procent lager op de aandelenbeurs in Dublin. EasyJet, een andere budgetvlieger, verloor ruim 7 procent in Londen.

4 uur geleden
Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

EINDHOVEN (ANP) - Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

6 uur geleden
Techaandelen herstellen op Wall Street na recente zware verliezen

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse techbedrijven wisten maandag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq beleefden vorige week nog de slechtste beursweek sinds april dit jaar door de verkoopgolf in de techsector. Beleggers deden hun techaandelen vorige week van de hand door zorgen over de sterk gestegen waarderingen van deze aandelen. Deze week maken de resultaten van Tesla en Google-moederbedrijf Alphabet mogelijk duidelijk of de hoge waarderingen in de techsector gerechtvaardigd zijn.

6 uur geleden
Verkoop illegale Chinese fatbikes verpest imago, vindt fabrikant

DOETINCHEM (ANP) - De verkoop van illegale, makkelijk op te voeren fatbikes door Chinese fabrikanten verpest het imago van de fietsen. Dat stelt Niels Willems, medeoprichter van fatbikefabrikant Brekr en initiatiefnemer van het Convenant Veilige Fatbikes samen met drie andere Nederlandse fabrikanten. De fatbike wint snel aan populariteit in Nederland, maar onterecht is het beeld ontstaan dat het een onveilige fiets is, aldus Willems, die inschat dat dit jaar al 50.000 fatbikes zijn gekocht in Nederland.

8 uur geleden