Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dameskoor Sea Sound Singers viert veertigjarig bestaan met jubileumconcert

Dameskoor Sea Sound Singers viert veertigjarig bestaan met jubileumconcert

VLISSINGEN - Het vierstemming a-capella dameskoor Sea Sound Singers bestaat dit jaar veertig jaar en viert dat met een jubileumconcert in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg op zaterdag 18 november. Speciale gast op het jubileumconcert is Lenny Kuhr.

De Sea Sound Singers zijn veertig jaar geleden opgericht door de Ruth Maple. “Dat is een Canadese die toevallig een tijdje in Vlissingen was,” vertelt Carla de Bruijn van de Sea Sound Singers. “Ze volgt ons nog steeds via de sociale media en het bijzondere is dat ze speciaal voor het jubileumconcert overkomt. Ze zal ook wel een nummer meezingen. Nadat ze terug naar Canada is gegaan heeft Rob van de Meule het van haar overgenomen.” De Bruijn zit zelf zo’n tien jaar bij het koor. “En net als veel anderen die er net bij zitten dacht ik ook meteen: dit had ik tien jaar eerder moeten doen. En het is bewezen dat zingen gezond is. Het is goed voor de ademhaling en vermindert stress.” 

Barbershop

Het koor bestaat nu uit 35 vrouwen uit Vlissingen en directe omgeving. “Barbershop komt oorspronkelijk uit de VS en is ontstaat in de negentiende eeuw,” legt De Bruijn uit. “Het is een andere manier van zingen, een kegelvormige harmonieuze sound. Wanneer een nummer echt goed vierstemmig wordt gezongen dan ontstaat er een vijfde toon, dat is echt magisch als dat gebeurt. Daarbij is ook de expressie van de koorleden heel belangrijk.”

‘t Zwaantje

Hoewel de Sea Sound Singers van oorsprong een Vlissings koor is, wordt er tegenwoordig gerepeteerd in het Dorpshuis in Nieuw- en Sint Joosland. “We moesten met pijn in het hart weg uit buurthuis ‘t Zwaantje, dat staat nu nog steeds te verpauperen dus we hadden er eigenlijk best kunnen blijven. Voor het jubileumconcert moeten we ook uitwijken naar Middelburg omdat er in Vlissingen geen zaal meer is waarin zoiets kan.” Dat het koor heeft moeten uitwijken naar Nieuw en Sint Joosland om te repeteren en naar Middelburg voor het jubileumconcert heeft nog meer gevolgen. “We zijn nog steeds een Vlissings koor maar krijgen nu ook geen subsidie meer van de gemeente omdat het jubileumconcert niet in Vlissingen wordt gehouden.”

Lenny Kuhr

Tijdens het jubileumconcert maken de Sea Sound Singers een muzikale reis door de tijd. De voorstelling heet ‘40 Years 1 Sound’ en wordt gedirigeerd door Rob van der Meule, de vaste dirigent van het koor. In de beginperiode had het koor alleen barbershopnummers op het repertoire staan. Door hier close harmony, pop en Nederlandstalige nummers aan toe te voegen is het repertoire van de Sea Sound Singers kleurrijk en afwisselend. Het jubileumconcert wordt zaterdag 18 november gehouden in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg en het concert begint om 20 uur. Speciale gast op het podium is niemand minder dan Lenny Kuhr. Kaarten zijn onder meer verkrijgbaar bij boekhandel ‘t Spui en via de website seasoundsingers.nl. Het eerstvolgende concert na het jubileumconcert is wel in Vlissingen: op zaterdag 16 december vanaf 14.30 uur in Zaal Scheldehof aan de Peperdijk.

Meer uit Vlissingen

Auto botst op lijnbus Koudekerkseweg, bestuurder aangehouden

VLISSINGEN - Op de Koudekerkseweg in Vlissingen is dinsdagmiddag een personenauto op een lijnbus gebotst. De bestuurder is meegenomen door de politie.

21 uur geleden
Kathleen Ferrier verzorgt Van Randwijklezing in de Sint Jacobskerk

Vlissingen - Het Bevrijdingsfestival Zeeland heeft aangekondigd dat de voormalige politica en mensenrechtenactiviste Kathleen Ferrier dit jaar de Van Randwijklezing zal uitspreken. De lezing, die plaatsvindt in de Sint Jacobskerk te Vlissingen op zondag 5 mei 2024, vormt een hoogtepunt van het Bevrijdingsfestival Zeeland 2024, waarin de vrijheid wordt gevierd.

23 uur geleden
Esra Jonckman gaat naar de finale van het Prinses Christina Concours

VLISSINGEN - Blokfluitiste Esra Jonckman (15) uit Vlissingen gaat naar de finale van het Prinses Christina Concours die op zondag 12 mei wordt gehouden in concertzaal Amare in Den Haag. Het jaarlijkse concours is er speciaal voor jonge muzikanten in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar. Esra doet mee in de categorie 12 tot en met 14 jaar. 

1 dag geleden
Voor elk wat wils op het Bevrijdingsfestival Zeeland

VLISSINGEN - De Stichting Bruisend Zeeland die dit jaar voor het eerst het Bevrijdingsfestival Zeeland organiseert is er klaar voor. "We hebben een mooie gevarieerde programmering," vertelt Robert Waverijn van de Bruisend Zeeland. "Het aanbod aan artiesten is zeer divers, echt voor elk wat wils. Het is hard werken geweest om het festival in een relatief korte periode te organiseren. Nu maar hopen dat het mooi weer is, de voorspellingen veranderen nog van dag tot dag."

2 dagen geleden
Groene Ster verliest in eigen huis van Scagha'66

VLISSINGEN - In de eigen Baskensburg ging de ploeg van Hoessein Bouzambou met 2-5 onderuit tegen promovendus Scagha'66. Door deze nederlaag en de winst van concurrent HV/Veerhuys lijkt plek één in de Degradatiepoule verspeeld. Voor de Vlissingers waren Karim Boughaba en Istvan Bakx trefzeker.

2 dagen geleden
Grote drugsvangst in haven van Vlissingen

VLISSINGEN - Tijdens een douanecontrole op 15 april werd maar liefst 87 kilo hasj in beslag genomen in de haven van Vlissingen. De drugs werden ontdekt in een partij goederen die op weg was naar Suriname voor export.

4 dagen geleden
Komt er gratis openbaar vervoer voor Vlissingse minima?

VLISSINGEN - Tijdens de raadsvergadering van donderdag 18 april is een motie besproken van ChristenUnie, GL, SP en SLF waarin zei pleiten voor gratis openbaar vervoer voor minima. Eerder hebben al vier andere Zeeuwse gemeenten besloten om een gratis dalurenkaart van Connexxion aan minima aan te bieden.

4 dagen geleden