Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dagbesteding De Inloop verhuisd: ‘Thuis moet ik alles zelf doen, hier worden we verwend’

Dagbesteding De Inloop verhuisd: ‘Thuis moet ik alles zelf doen, hier worden we verwend’

HEINKENSZAND- Dagbesteding De Inloop, een initiatief van zorgorganisatie SVRZ en de gemeente Borsele, is verhuisd naar molen De Vijf Gebroeders in Heinkenszand. In de inloop worden op laagdrempelige manier nieuwe contacten gelegd en kunnen bezoekers een zinvolle dagbesteding hebben. Tevens kunnen mantelzorgers door de inloop tijdelijk ontlast worden. De indicatieloze dagbesteding is er voor iedereen.

Wethouder Marga van de Plasse van de gemeente Borsele is heel blij met het initiatief waar iedereen, ook zonder specifieke zorgvraag, welkom is. “Nu meer mensen steeds langer thuis moeten blijven wonen is een initiatief, zoals dit zeer waardevol. Mensen kunnen gezellig samenzijn en het speelt een belangrijke rol in het tegengaan van eenzaamheid”.

Volgens Marga Pater, medewerker welzijn bij SVRZ, loopt de inloop goed. “De inloop is geopend op maandag en woensdag en op woensdagmiddag hebben we rond de twaalf personen. Het mooie is dat er echt vriendschappen ontstaan. De meeste mensen blijven komen en ook komen er steeds meer bij. We zitten nu op een locatie dichtbij een fiets- en looppad en de mensen die hier langskomen bieden we ook aan een kopje koffie mee te drinken.”

Activiteiten

De wethouder vindt de term ‘dagbesteding’ niet zo passend voor de inloop. “Het heeft niet zozeer met zorg te maken, maar met goede aandacht voor elkaar. De inloop is niet alleen bedoeld voor ouderen, maar voor iedereen die gezellig samen wil zijn. Het is heel belangrijk om met iemand te kunnen delen waar je mee bezig bent. Maar ook is het goed dat op deze manier de partner thuis eens iets anders kan doen voor zichzelf”. Marga legt uit dat de bezoekers zelf bepalen wat ze doen. “Vaak is het gezellig kletsen, maar er vinden ook activiteiten plaats, zoals bloemschikken of iets maken. De bezoekers beslissen samen met de medewerker wat ze gaan doen. We zijn bovendien heel blij met de fijne vrijwilligers die betrokken zijn”.

Verwend

Riet Goudswaard komt sinds februari met veel plezier naar de inloop. “Ik vind het hartstikke leuk hier. Thuis moet ik alles zelf doen, maar hier worden we verwend. Nu ken ik de mensen een beetje en het klikt gelukkig goed. Ik ben de oudste hier en naast veel praten doen we ook wel spelletjes, zoals Rummikub”. Sinds kort is er ook de mogelijkheid om op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur in ‘s-Gravenpolder naar De Inloop te gaan aan de Poelvoordestraat 1.

Kijk voor meer informatie op de website van SVRZ: www.svrz.nl.

Meer uit Beveland

Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

13 uur geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

16 uur geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

22 uur geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

1 dag geleden
Man (34) vernielt ruit en steelt bestelbus in Goes

GOES - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren na een achtervolging aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. 

1 dag geleden
Grote brand Oudelande aangestoken; bewoner (51) aangehouden

OUDELANDE - Voor de brand die donderdagmorgen vroeg een schuur met tientallen caravans verwoestte in Oudelande gaat de politie uit van brandstichting. De 51-jarige bewoner van het naastgelegen huis, dat ook beschadigde raakte, is aagehouden. Hij zit vast voor verhoor.

1 dag geleden
Traumahelikopter naar ongeluk op boerderij bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Aan de Wissekerkseweg in ‘s-Heer Arendskerke is op donderdagochtend een traumahelikopter geland voor een arbeidsongeval bij een nabijgelegen boerderij. Het slachtoffer werd moet spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

1 dag geleden