Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

D66 neemt woensdag geen besluit meer over formatie

D66 neemt woensdag geen besluit meer over formatie

DEN HAAG (ANP) - D66 neemt woensdagavond geen besluit meer over de formatie. Dat laat een woordvoerder van de partij weten. Het overleg gaat donderdag verder. Om 12.30 uur komen VVD, D66 en CDA dan weer samen bij informateur Johan Remkes.

Ingewijden melden dat Remkes heeft voorgesteld de huidige coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie voort te zetten. Daarover hebben de drie partijen woensdagavond met hun fracties gesproken. D66 is er als enige van het trio nog niet uit.

Remkes zei maandag dat hij woensdag conclusies wilde trekken in de formatie. Daarom sprak hij met maar liefst negen politiek leiders. De informateur opperde voorafgaand aan het overleg van woensdag om over een zogeheten "extra-parlementair kabinet" te spreken. Dat is een ministersploeg met bewindspersonen die niet per se tot een coalitiepartij behoren.

Die optie lijkt nu minder kans te maken. Partijen hadden voordat het overleg begon al vraagtekens over hoe Remkes deze constructie voor zich zag. Later woensdag bleek een doorstart van het kabinet-Rutte III steeds aannemelijker. De optie van nieuwe verkiezingen kon op weinig enthousiasme rekenen bij de partijen waarmee Remkes sprak.

Meer uit Binnenland

Rotterdamse campagne moet drugsgebruikers bewust maken van impact

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam is maandag gestart met een campagne om drugsgebruikers naar eigen zeggen bewust te maken van hun impact op de criminaliteit in de stad. Volgens de stad associƫren drugsgebruikers zich niet zo snel met drugscriminaliteit, "toch dragen zij hier wel degelijk aan bij", aldus de gemeente.

59 minuten geleden
Nieuwe coalitie in Den Haag gepresenteerd

DEN HAAG (ANP) - Zo'n drie maanden na de val van de coalitie in Den Haag heeft de gemeente een nieuw college. D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK presenteren maandag hun plannen voor de stad. Den Haag krijgt nu het vierde college in vijf jaar tijd.

5 uur geleden
Eerste ouderen krijgen najaarsvaccinatie tegen coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen vanaf maandag een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Dat moet hun afweer een oppepper geven voor het najaar en de winter. In die seizoenen gaat het virus wat gemakkelijker rond, en ouderen lopen bij besmetting iets meer risico dan anderen.

5 uur geleden
Amsterdam maakt zich klaar voor 30 kilometer per uur

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam maakt zich klaar voor het invoeren van de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De maatregel gaat pas op 8 december in, maar vanaf maandag worden er al bijna 5000 nieuwe snelheidsborden neergezet, 170 verkeerslichten afgesteld en andere "infrastructurele maatregelen" genomen, aldus de gemeente. Ook start de stad met een campagne met de slogan '30 doen we voor elkaar'.

5 uur geleden
Explosie bij woning in Leiden, geen gewonden

LEIDEN (ANP) - De voordeur van een woning in Leiden is in de nacht van zondag op maandag beschadigd geraakt door een ontploffing. De explosie gebeurde rond 00.50 uur op de Leliestraat in de wijk Roodenburgerdistrict. Er zijn geen gewonden gevallen.

6 uur geleden
Aantal mensen dat overlijdt door ongelukkige val loopt snel op

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat overlijdt door een ongelukkige val op straat of in huis loopt hard op. Vorig jaar stierven 6228 mensen op die manier, oftewel zeventien mensen per dag. Dat is twee keer zo veel als tien jaar geleden.

8 uur geleden
Vier man aangehouden voor dreigende situatie in trein

UTRECHT (ANP) - De politie heeft zondagmiddag bij het Utrechtse station Vaartsche Rijn vier mensen uit een trein gehaald. Ze hadden een dreigende situatie gecreƫerd in de trein en verschillende reizigers voelden zich volgens een politiewoordvoerder zo angstig dat ze melding deden bij de politie. De trein werd daarop stilgezet.

15 uur geleden