Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

D66: investeringsfonds start-ups moet meer investeren in vrouwen

D66: investeringsfonds start-ups moet meer investeren in vrouwen

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse investeringsfonds dat start-ups voorziet van durfkapitaal om te groeien, steekt te weinig geld in start-ups met vrouwelijke ondernemers. Daarom moet het fonds expliciet een diversiteitsdoel krijgen, vindt D66. Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg zei tijdens een verkiezingsdebat op RTL Z dat nu slechts 1 op de 100 euro van de investeringsfondsen voor start-ups gaat naar ondernemingen met een vrouw als oprichter.

"Van de investeringen in start-ups gaat 95 procent naar ondernemingen met alleen maar mannen, 4 procent is gemengd en 1 procent heeft alleen vrouwelijke ondernemers", zegt Van Weyenberg. Hij vindt dat de overheid fondsen zo moet inzetten dat dit "falen van de markt" wordt gecorrigeerd. "Nu worden te veel vrouwelijke investeerders die aankloppen en juist in vrouwelijke ondernemers willen investeren, te vaak afgewezen." Het zogenoemde Dutch Future Fund investeert in andere risicokapitaalfondsen zodat via die investeringsfondsen de beschikbare hoeveelheid kapitaal voor Nederlandse innovatieve groeibedrijven wordt vergroot.

Techleap.nl en Dutch Startup Association (DSA) organiseerden dinsdag een debat over 'de slimme economie'. Daarin gingen zes grote politieke partijen met elkaar in discussie over het belang van een sterk start-upklimaat voor de Nederlandse economie. Er werd naast diversiteit onder meer gesproken over het stimuleren van durfkapitaal en het aantrekken van talent uit het buitenland.

Prins Constantijn van Oranje was aanwezig als ambassadeur van de Nederlandse start-ups. Volgens hem zit de grote uitdaging voor Nederland erin om start-ups te helpen op te schalen. "Daar hebben ze geld, talent en ondernemersambitie voor nodig", aldus de prins.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Bierbrouwers staan klaar om horeca te bevoorraden

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse bierbrouwers staan klaar om horecazaken te bevoorraden. Heineken, Grolsch en Swinkels laten weten voldoende bier op voorraad te hebben en al hun klanten binnen een week te kunnen voorzien. Ingewijden in Den Haag meldden dat het kabinet dinsdag gaat bekendmaken dat de coronamaatregelen voor de horeca worden versoepeld per 28 april.

57 minuten geleden
Janssen-vaccin goed voor 100 miljoen dollar omzet

NEW BRUNSWICK (ANP/RTR) - Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson (J&J) was in het eerste kwartaal goed voor een omzet van 100 miljoen dollar. Het gebruik van het door J&J-dochter Janssen uit Leiden ontwikkelde vaccin werd vorige week opgeschort. Vooralsnog is het vaccin alleen in de Verenigde Staten ingezet.

1 uur geleden
Winkels hopen op versoepeling, maar waken voor teleurstelling

DEN HAAG (ANP) - Grote winkelketens als HEMA, Intergamma en Blokker zijn "verheugd" over de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen waardoor ze hun deuren naar verwachting per 28 april weer 'normaal' kunnen openen. Maar zolang de versoepelingen nog niet zijn bekrachtigd blijven ze huiverig voor teleurstellingen.

2 uur geleden
Tabaksfabrikanten onderuit op rode Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De grote Britse tabaksfabrikanten British American Tobacco en Imperial Brands gingen dinsdag onderuit op de Londense beurs. De koersdalingen volgden op berichten dat de Amerikaanse regering overweegt het nicotinegehalte in sigaretten op de Amerikaanse markt te verminderen. Op het Damrak werd advies- en ingenieursbureau Arcadis lager gezet na publicatie van de resultaten. De Europese aandelenmarkten lieten eveneens verliezen zien.

2 uur geleden
Flitshandelaar Flow Traders wint op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Flow Traders ging dinsdag omhoog op de Amsterdamse beurs. De flitshandelaar profiteerde afgelopen kwartaal van de woelige beurshandel en boekte meer inkomsten dan verwacht. De Europese beursgraadmeters lieten daarentegen weinig beweging zien in afwachting van de resultaten van grote internationale bedrijven die in de komende dagen naar buiten komen.

5 uur geleden
Nikkei fors lager door heropleving viruszorgen

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag fors lager gesloten. De vrees voor een mogelijke herinvoering van strengere coronamaatregelen in de grote Japanse steden Tokio en Osaka om de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in te dammen, wakkerde de zorgen aan over een vertraging van het economische herstel. Ook de technologiebedrijven stonden onder druk na het flinke verlies van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq.

6 uur geleden
Damrak maakt zich op voor drukke cijferdag

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs maken zich dinsdag op voor een drukke cijferdag. Op het Damrak openden onder meer advies- en ingenieursbureau Arcadis en beursintermediair Flow Traders de boeken. Na de slotbel brengt chipbedrijf ASMI de resultaten naar buiten. In Parijs kwam voedingsconcern Danone met cijfers. Ook de Duitse autofabrikant BMW gaf een handelsupdate.

6 uur geleden