Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cynthia Jansens: ‘Ik heb het erg gemist en de gasten ook.’

Cynthia Jansens: ‘Ik heb het erg gemist en de gasten ook.’

Cynthia Jansens is 28 jaar, geboren in Goes maar woont sinds zeven jaar in Oud-Vossemeer. Ze werkt bij Huys van Roosevelt en stond te popelen om weer op het terras aan de slag te mogen: “Ik heb het erg gemist en de gasten ook.”

Na een sluiting van zes maanden mocht Cynthia afgelopen week weer gasten bedienen. “Ik ben superblij dat we weer wat kunnen doen en dat we de gasten weer mogen ontvangen. Het is weliswaar alleen nog op het terras mogelijk, maar het is een begin”, zegt ze positief. De afgelopen dagen heeft ze op het terras gewerkt en menig gast voorzien van ene lekker kopje koffie, een verfrissend biertje of een heerlijk gerecht. “De gasten zijn ook echt blij dat ze weer lekker een drankje kunnen doen en lekker wat kunnen eten. Dat hebben we wel gemist en dat was ook steeds het gesprek van de dag hoor”, vertelt ze. Ze serveerde niet alleen, ze moest ook opletten dat de maatregelen door de gasten werden nageleefd. “Soms is het nodig om mensen er even op te wijzen, maar de meeste gasten weten heel goed wat de regels en houden zich eraan”, vertelt Cynthia. “De regels zijn er nu eenmaal, maar sommige regels zijn heel krom. Je mag wel met zo veel man in het park zitten, maar op een terrasje niet. Ook de openingstijden vind ik beperkt. Ergens slaat dat het nergens op dat je om 18 uur het terras moet sluiten. Alsof er 20.00 uur meer besmettingsgevaar is.” Zodra het kan gaat Cynthia zelf ook lekker op een terrasje zitten. “Ik heb het zelf ook erg gemist.” 

Meer uit Tholen

Provincie stelt opnieuw geld beschikbaar voor aanpak verouderde woningen

THOLEN - Er is weer geld beschikbaar voor de aanpak van verouderde woningen. De provincie Zeeland heeft de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen (PIW) opengesteld tot en met 1 november 2023.

1 uur geleden
Scouting Heenetrecht start petitie tegen aanlegsteiger cruiseschepen

THOLEN - Scouting Heenetrecht is een petitie gestart tegen de (mogelijke) komst van een aanlegsteiger voor cruiseschepen in de haven van Tholen. Inmiddels hebben al bijna 1000 mensen deze petitie getekend. De gemeente Tholen heeft plannen om in de haven, aan de buitenzijde van de keersluis, een aanlegsteiger met plaats voor twee cruiseschepen te realiseren. Voor Scouting Heenetrecht betekent dit het einde van het laatste stukje vaarwater in de haven van Tholen voor ruim 100 jeugdleden. Daarom zijn zij onlangs een petitie gestart tegen de komst van de steiger. “De plannen voor de nieuwe aanlegsteiger in de haven van Tholen betekenen het einde van het vaarwater waar Scouting Heenetrecht nu het spel speelt”, aldus de scouting. “Varen naar het Zoommeer op 3,5 kilometer afstand brengt kosten en risico met zich mee. Het huidige vaarwater zal ook worden gebruikt door grote cruiseschepen (met een lengte van 90 tot 135 meter). Het verplaatsen van het Zoommeer brengt ons langs een van de drukst bevaren kanalen van Nederland.”

19 uur geleden
'Geen Kind Achterop': Lever een tweedehands fiets in om kinderen in armoede te helpen

SINT MAARTENSDIJK - Stichting Leergeld organiseert op zaterdag 10 juni in samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel: ‘Geen Kind Achterop’. 

22 uur geleden
A4 tussen knooppunt Markiezaat en Belgische grens nachtje dicht door werkzaamheden

THOLEN - De A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens is volgende week een nachtje dicht wegens werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via gele borden.

1 dag geleden
Auto in de sloot na eenzijdig ongeval op Oud Vossemeersedijk: bestuurder spoorloos

THOLEN - Aan de Oud Vossemeersedijk heeft zojuist een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Bij het voertuig werd geen bestuurders aangetroffen. 

1 dag geleden
Tholensebrug vanaf woensdagavond enkele uren dicht vanwege spoedreparatie

THOLEN - De Tholensebrug is vanaf woensdag tot en met donderdag gesloten voor verkeer. Dit komt door een spoedreparatie.

1 dag geleden
Groepje Tholenaren beklimt Franse berg voor strijd tegen MS

THOLEN - Een groepje mensen uit (onder meer) Tholen heeft maandag de Franse berg Mont Ventoux beklommen. Hiermee wilde zij geld ophalen voor de strijd tegen MS. Dit deden zij onder de naam klimmen voor Ria en Denise. De twee dames kampen zelf met deze ziekte.

2 dagen geleden